Vi guider: De tre absolut bedste spil du kan købe lige nu

8 Min læsning

Sommeren er over os, men bare rolig. Der er stadigvæk en masse gode grunde til at rulle gardinet ned og hygge sig med alt fra et spil lavet af modellervoks til måske årets største og bedste actionspil. Du bliver ikke skuffet med de her tre spil hjemme i stuen.

Modellervoks og Nintendomagi

(Kirby and The Rainbow Paintbrush fås til Wii U)

nieuwe-kirby-game-heet-nu-kirby-and-the-rainbow-paintbrush-61390

Nintendos Kirbyspil har altid været nuttede, men med det nyeste spil i serien “Kirby and The Rainbow Paintbrush” skruer Nintendo nuttet-faktoren helt op på maks. Dette er et af de mest charmerende og visuelt fascinerende spil længe. Og lad os fokusere lidt på det visuelle til at starte med.

Alt i The Rainbow Paintbrush er lavet af modellervoks. Det hele har et meget fysisk look over sig, og det føles som om, at du næsten kan række ud og tage fat i tingene på skærmen. Den håndlavede stil er virkelig gennemført: ting i miljøet har små ujævnheder, og det er lige før man kan øjne et fingeraftryk på træerne i banerne. Det hele føles hjemmelavet og lavet af en menneskehånd. Det er et visuelt imponerende spil fra top til tå, og det er lige så sjovt at følge med på fjernsynet som det faktisk er at spille spillet.

Men hvordan spiller du så spillet? Det hele foregår på din lille tablet, der hører til Wii U. Her tegner du regnbue-streger på skærmen, som Kirby så ridder på. Du guider simpelthen Kirby rundt og kan ved at prikke på ham sende ham afsted med lidt ekstra fart. Idéen er utroligt simpel, men Nintendo har formået at vride alt hvad de kan af originalitet ud af konceptet.

De første baner i spillet starter simpelt ud. Du navigerer gennem banen og skal måske angribe en fjende eller to. Men hurtigt bliver flere og flere udfordringer bygget ovenpå, samtidig med at du bliver mere fortrolig med måden at navigere Kirby på. Kombinationen af udfordringer der stiger i takt med, at dine evner vokser giver en fantastisk føles af at mestre spillet efter et par timer, hvor det for alvor klikker: Pludselig er det slut med panisk at tegne strege over det hele for at få Kirby navigeret gennem banen. I stedet er det tilrettelagt og gennemtænkt, når du tegner streger, der elegant bevæger sig udenom fjender og hen imod de skjulte skatte, der er på hver bane.

Kirby-and-the-Rainbow-Curse-Clay-GamePad

Kirbyspillene har aldrig haft for vane at være vanvittigt udfordrende platformsspil, og The Rainbow Paintbrush bryder ikke med den tradition. Det er ikke et synderligt svært spil, men alene den unikke måde at styre spillet på giver det en helt ny dimension, hvor selv de mere trivielle udfordringer bliver sjove fordi styringen er så unik.

Spillets baner formår at udnytte både modellervoks og regnbue-strege-koncepterne godt. Specielt i de baner hvor begge dele harmonerer, og du skal bruge regnbue-stregerne til at beskytte Kirby fra lava, eller tegne noget modellervoks ud af banen, så du kan rulle videre. Der er en masse unikke idéer, og det giver en fantastisk lyst til at se hvad der gemmer sig i næste bane.

Kirby and The Rainbow Paintbrush er et af de få spil, som er lige så sjove at se på som de er at spille. Og bag det vanvittigt charmerende ydre gemmer der sig et spil med lige så meget charme som hjerne.

Elektronista anbefaler til:
– Børn og barnlige sjæle med hang til overvældende meget charme.

 

Spilverdens svar på Game of Thrones er ankommet

(The Witcher 3: Wild Hunt fås til Xbox One, Playstation 4 og PC)

Witcher-3-Key-art

The Witcher-serien har siden dens start i 2007 altid været en smule skæv i forhold til alle andre rollespil på markedet. Selvom det på overfladen ligner et typisk middelalder action/rollespil, så har det, modsat stort set alle dets kammerater i genren, ikke fokus på at din person er den udvalgte, der skal redde verden. I The Witcherserien har der derimod udelukkende været fokus på, hvad monsterdræberen Geralt of Rivia har haft for øje. Det har resulteret i et langt mere nærværende drama, og en serie af prisbelønnede spil.

Og nu er det tid igen til The Witcher. Det tredje og sidste spil i historien om Geralt of Rivia, monsterdræberen der har brugt to spil på at finde frem til sin forsvundne kærlighed, troldkvinden Yennefer, og deres adoptivdatter Ciri.

The_Witcher_3_Wild_Hunt_snow_might_cover_his_tracks_but_would_take_a_hurricane_to_hide_that_scent

Det er netop i jagten på de to, at Wild Hunt tager sin begyndelse. Geralt og hans mentor rejser land og rige rundt, mens de følger sporene efterladt af Yennefer, som ikke bare er Geralts kærlighed men også en af landets absolut mest magtfulde troldkvinder.

Jagten på hende er dog ikke ligetil. For der er udbrudt krig i landet. Nilfgaardfolket fra nord har påbegyndt en invasion, og kongeriget er endt ud i åben krig mellem nord og syd. Geralt befinder sig midt i denne krig, og han er i bund og grund ligeglad med hvem der ender med at få kronen på hovedet. For Geralt er en Witcher, en monsterdræber, som ikke blander sig i politik, medmindre det betyder penge, eller det kan bringe ham tættere på sine egne mål.

Witcher 3 Wild Hunt

Med en krig og menneskejagt på plads, er der åbnet op for Wild Hunt, og et af årets absolut bedste actionspil. The Witcher: Wild Hunt byder på en enorm verden, hvor alt hvad du gør, har betydning. Hver eneste gang du prikker til spillet, prikker det tilbage på en eller anden finurlig måde. Det kan være alt fra at du køber en omgang øl på den lokale bar, og fordi du gjorde det kan vagterne i det lokale slot huske dig, og lukker dig ind af bagdøren, når du skal ind på slottet uden at blive set.

Men ingen af disse ting er obligatoriske. Hvis du ikke køber en omgang øl, så må du finde en anden vej ind på slottet, enten ved at bestikke soldater, snige dig ind eller tale dig igennem problemerne. Wild Hunt giver dig mulighed for at tage dine egne valg, og faktisk påvirke verdenen omkring dig på en meningsfyldt måde. Valgene du foretager dig er dog aldrig nemme; der er ingen tydelig god eller ond side. Der er kun mennesker, som er desperate for at overleve og kravle til tops i en verden fyldt med krig og rædsler. Som Geralt kommer du til at bruge en stor del af din tid i The Witcher på at jage monstre.

Du kommer til at kæmpe mod en masse overnaturlige væsener mens du bevæger dig over den enorme spilverden. Monstrene kan dukke op i spillets historie, men også i jobs du kan udføre for lokalbefolkningen i de mange byer, hvis du har brug for lidt adspredelse.

De forskellige jobs kan være alt fra at jagte trolde i bjergene til at befri en by fra spøgelser, der hjemsøger den lokale brønd. Og ligesom med øllet og soldaterne, er der altid mere end én løsning på et problem, og hvad du vælger at gøre er op til din egen samvittighed og hvordan du observerer situationen.

The Witcher 3: Wild Hunt er et spil, der er nemt at fortabe sig i. Der gemmer sig et eventyr næsten overalt. Uanset om det er den dramatiske historie om Geralt eller det er en tilfældig lille mission du finder i en ødelagt ruin, er der altid noget at give sig til. Det er et overflødighedshorn af muligheder og oplevelser. The Witcher: Wild Hunt er en sand tour de force, der giver exceptionel valuta for pengene, i et af de bedst realisererde universer set i et spil. Hvis spil som The Elder Scrolls Skyrim og Dragon Age fangede dig, så vil The Witcher 3 blæse dig omkuld. Det er et af årets absolut mest gennemførte spil. Du må simpelthen ikke gå glip af det.

Elektronista anbefaler til:
– Fans af Skyrim, Game of Thrones eller bare generelt fans af gode spil.

Rumvæsner, USA’s præsident og solid strategi i lommeformat

(Code name S.T.E.A.M fås til Nintendo 3DS)

SI_3DS_CodenameSTEAM

Code name S.T.E.A.M har et af de underligste koncepter længe. Spillet foregår i en alternativ udgave af London, hvor alt lige fra toge, pistoler og zeppelinere er styret af damp. Det er nøglen, der muliggør alt. Og så invaderer rumvæsenerne, og du skal sammen med Abraham Lincoln samle et hold af supersoldater, der kan tage kampen op mod rumvæsenerne og redde London.

Det lyder fjollet, og det er i høj grad også fjollet. Code name S.T.E.A.M er tættere på at være en tegneserie end et seriøst spil. Men lad dig ikke narre; bag de mange farver og useriøse koncept gemmer der sig et solidt og utroligt lettilgængeligt strategispil, der kan læres på ingen tid men formår at levere en masse missioner, hvor ens strategiske muskler kan flekses.

B1tcE5GCUAAnNiL

Spillet er nemlig primært et strategispil. Du har dit hold af S.T.E.A.M agenter, der skal igennem et område fyldt med rumvæsenerne. I skiftes til at tage ture, hvor I kan flytte hinandens soldater, indlede angreb eller stille jer i forsvarsposition. Hver af dine soldater kan hver tur kun udføre et begrænset antal handlinger, som afgøres af det antal Steam-Points du har. Alt koster damp, så hvis du vil bevæge din soldat fremad på slagmarken, koster det damp for hvert skridt han tager. Skal han skyde mod fjenden, koster det også damp osv. Strategien kommer til overfladen, når du har flere soldater til rådighed, og du kan have de bedst egnede kravle til høje steder og beskytte soldaterne nede på jorden, eller du kan splitte en soldat ud af gruppen og sende personen i position til en bagholdsangreb.

Der er rigeligt med taktik i Code Name S.T.E.A.M, og hver enkelt mission kan tage alt fra 10 minutter til en god halv time afhængigt af hvilken strategi du lægger for dagen. Hver enkelt mission har rig mulighed for at du kan køre forskellige taktikker af og angribe situationen på den måde der passer ind i forhold din egen spillestil.

Hvis du er til strategi, der er overkommelig og til at overskue, så er Code Name S.T.E.A.M et perfekt spil at underholde sig med resten af sommeren.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der elsker strategispil, og vil have et spil der ikke er en umulig udfordring.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − nine =

No Comments Yet.