Video- Hvad er en gif og hvordan bruger man den?

1 Min læsning

Gif’er- det er små video/billedsekvenser som fungerer som kommentar til noget andet. En slags metafortælling, et kommentarspor, et af internettets retoriske tricks. En gif formidler typisk følelser og reaktioner og en samling gif’er kan i sig selv fortælle en hel historie.

Aftenshowet har netop sendt et indslag om gif’er, hvor blandt andet Elektronista’s Christiane Vejlø fortalte lidt om fænomenet. Du kan se indslaget ved at klikke på billedet. Du finder det ved tidskode 23.00

Gif-aftenshowet

Anders Stegger forsøgte i programmet at skabe et “gif moment” ved at kysse studieværten under interviewet. Der gik få minutter før gif’erne begyndte at dukke op.

giphy

Verdens dyreste gif blev for nylig sat til salg til ebay for hele 5800$. Den er kunstneren Michael Greens metakommentar til Jeff Koons skulptur Balloon Dog. Han punkterer simpelthen en anden kunstners værk med en gif.

tumblr_nao6b67DG41th7uxpo1_r1_400

 

Selvom gif’er som fænomen faktisk er 25 år gammelt, så bliver de brugt på internettet som aldrig før. Forskellige apps og tjenester har gjort det muligt for os alle at lave vores egne gif’er og kommer man omkring tumblr.com og f.eks. kikker på Malene og den digitale postkasse, så kan man se fantastiske eksempler på en humoristisk samfundskommentar formidlet gemmen gif’er. Her et eksempel på frutrationen over statens IT løsninger.

tumblr_inline_n77ncy8jkU1qgtspq

Malene Hald har også været omkring Elektronista podcasten til en snak om gif’er. Udsendelsen kan du høre herunder.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × four =

No Comments Yet.