VIL DU OGSÅ HAVE LIDT RAMPELYS?

3 Min læsning

Af Anne Mette Beck

I marts udkom den seneste udvidelsespakke til populære simulationsspil The Sims 3: Rampelys. Så nu kan du også prøve kræfter med popstjernelivet.

The Sims er et spil, der har overlevet på markedet i 12 år og det ser ikke ud til, at det ryger af hylderne foreløbig. Det nyest skud på stammen er en udvidelse til The Sims 3, hvor man i stor stil kan udleve sine kendisdrømme. Det er nok de færreste af os, der kommer til at stå og shake booty som en anden popstjerne på en scene ligesom Katy Perry, men nu kan vi i det mindste lade som om. Popstjerne er dog kun én af de nye karrieremuligheder. Er du mere til at trække kaniner op af hatte kan du også sigte mod at blive tryllekunstner, akrobat eller DJ.

Det er ikke tilfældigt, at jeg nævner Katy Perry. Man kan nemlig få en special edition udgave, med Katy Perry frisurer, tøj og meget mere.

I 2008 skrev The Daily News, at 60% af dem, der spiller The Sims, er kvinder. Om tallene stadig passer vides ikke, men Medierådet skriver i en undersøgelse om børn og unges spilvaner, at piger oftest tiltrækkes af spil, hvor man selv kan bygge verdener, der er baseret på sociale spilleregler. Og det må man altså sige, The Sims i høj grad hører ind under.

Efterhånden er det virkelig også tæt på at være ALT man kan styre i det spil. Til The Sims 3 er der nemlig virkelig mange udvidelsespakker, så man eksempelvis kan rejse til Frankring og lære at lave vin, holde polterabend med alt hvad der hører til (ja, du kan bestille strippere), børnene i The Sims 3 kan sågar også have vaskeægte fantasivenner og vokse op og blive rige og berømte ved at omgås andre kendisser. Ja, listen er nærmest uendelig og det er, efter min mening, intet mindre end fantastisk.

Der er altså masser at give sig til i The Sims og det må man sige er godt, for det stopper aldrig. Man kan nemlig ikke vinde i The Sims. Ifølge et forskningsprojekt kaldet Female Interaction, er det noget rent biologisk der gør, at kvinder synes bedre om denne slags spil end mænd, der langt hellere vil spille mere målrettede spil, hvor man kan vinde.

Hvis du blot vil snuse til The Sims universet, kan du prøve en meget mindre avanceret version – The Sims Social – ganske gratis på Facebook, der dagligt har omkring 3 millioner brugere.

Det er værd at huske på, at der altså stadig er 40% af The Sims spillerne, der er af hankøn og at os kvinder stadig godt kan spille mange andre typer spil.

Udvidelsespakken koster 299, mens Katy Perry versionen står til 399. Du kan købe spillet til PC lige her.

Har vi nogle mandlige læsere der spiller The Sims, så fortæl gerne i kommentarfeltet hvorfor!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − 1 =

No Comments Yet.