Watcher følger dig sikkert hjem

3 Min læsning

I sidste uge blev app’en Watcher lanceret. Interessen har været stor, og flere tusinder har allerede downloadet den. Elektronista har kigget nærmere på den dansk-udviklede app, som får dig sikkert hjem.

Screen Shot 2016-03-07 at 21.34.15


Med app’en Watcher kan du indtaste en rute samt udvælge kontaktpersoner, som digitalt kan følge dig på vejen hjem. App’en giver besked til de udvalgte, hvis du afviger fra den indtastede rute, står stille for længe, sætter i løb eller hiver stikket til høretelefonerne ud. Sker dette, har du 30 sekunder til at indikere, at alt er okay. Det gør du ved at røre skærmen, inden de 30 sekunder udløber, ellers sendes der straks en besked afsted med status og lokation.

Watcher som den digitale følgesvend?
Spørgmålet er, om der er behov for apps af denne slags, eller om en digital følgesvend hjem fra fx en bytur er for meget? App’en imødekommer en situation, som jeg flere gange har befundet mig i, og som jeg kun kan forestille mig, at mange kan nikke genkendende til: En hyggelig aften med veninderne slutter, og vi skilles og går hver for sig hjem. Jeg lover mine veninder at skrive en sms, når jeg er kommet hjem, men intet andet end mad, drikke og en varm dyne synes at være i fokus, og jeg finder søndag morgen en lang række bekymrede beskeder fra veninderne.

App’en findes pt kun til iPhone, men en android-version er på vej. Den såkaldte watcher, altså den eller de personer, der vælges til at kunne følge dig på din vej hjem, kan sagtens være med uden selv at have app’en installeret. Watcheren får en sms med et link (Det kan være en god idé at advisere personen om, at der ikke er nogen fare ved at klikke på linket, da alarmklokker i denne digitale tidsalder som regel kimer, når der er et link i en sms fra et ukendt nummer.)

Der kan både foretages private ruter og ruter, der kan følges af den eller de udvalgte watchers. Du kan chatte med watcheren, mens han eller hun begiver sig af sted, og med få klik kan ringe personen eller 112 op gennem app’en. Der kan tilføjes op til 5 watchers, og du kan ses, om de har accepteret at holde øje med dig på din vej.

App’en kan bruges i mange forskellige tilfælde, også selvom den i flere medier er italesat som en app, piger kan bruge, når de begiver sig hjem fra byen. Den kunne ligeså vel være anvendelig for børn, teenagere og ældre, som skal færdes alene og gerne lige vil have et vågent øje med på vejen hjem.

watcher app

App’en kan gøre både watcher og watchee mere tryg på vej hjem i mørket og kan måske endda tænkes at have en præventiv effekt, hvis den får succes og bliver brugt af mange. Det er dog ikke alle, som bifalder apps som Watcher. Nogen mener, at den blot bidrager til et stadig mere omfattende overvågningssamfund.

Ville du benytte en app som watcher til at følge dig sikkert hjem?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − 9 =

2 Comments
 • Lotte Marie
  marts 18, 2016

  Jeg synes det er umådelig trist at mange, inkl. mig selv, er utrygge ved at gå alene hjem om aftenen.
  Men når det nu en gang er sådan det er, så er det da en genial app. Den forhindrer næppe overfald men den betyder forhåbentlig at der kan komme hurtig hjælp og give større tryghed ved at færdes alene.
  Den må også skabe tryghed for ældre mennesker der er bange for at falde og derfor undlader at røre sig.

 • Chris
  juli 14, 2021

  Kan ikke finde den app // Android