WWF’s nye app guider dig til det bæredygtige fiskevalg

2 Min læsning

Vil du gerne købe bæredygtige fanget og ansvarligt opdrættet fisk og skaldyr? Vil du gerne mindske overfiskning i verdenshavene? Har du svært ved at træffe det rigtige miljøvenlige fiskevalg nede i køledisken eller hos fiskehandleren? WWF Verdensnaturfonden har lanceret app’en “Fiskeguiden“, der hjælper dig til at træffe et bæredygtigt valg, når du køber fisk. 

WWF’s Fiskeguide sætter for alvor fokus på, hvordan vi i dagligdagen – når vi fx står i supermarkedet, hos fiskehandleren eller sidder i restauranten – hurtigt kan sikre os, at den fisk, vi overvejer at købe ikke kommer fra en truet bestand eller er opdrættet under forhold med betydelig miljøpåvirkning. For vi EU-borgere spiser gennemsnitligt 25 kilo fisk om året, hvilket betyder, at vi bliver nødt til at importere over halvdelen af vores forbrug fra resten af verden. Samtidig med vi spiser flere og flere fisk, stiger problemet med overfiskeri fortsat.

Idéen med app’en er at at give os forbrugere et konkret redskab, som vi altid har ved hånden, når vi er i tvivl om hvilken fisk, vi skal vælge. Og der er endnu en grund til at benytte app’en; for når den bruges, er man samtidig med til at påvirke supermarkeder og leverandører og dermed gøre gavn for verdens fiskebestande og havnatur.

Hva’ for en fisk?

Ved du f.eks. om haj, hellefisk og pighvar er lige så bæredygtige valg som f.eks. makrel, blåmuslinger og sild? Guiden giver konkrete anvisninger om tilstanden hos de enkelte fiskebestande og akvakulturproduktioner og inddeler arterne i farverne grøn, gul og rød, alt efter fiskeriets bæredygtighed, eller hvor ansvarligt de er opdrættet. Så mens du står med hovedet i køledisken, er det er muligt at slå 47 forskellige fiske- og skaldyrsarter op og hurtigt tjekke, hvor bæredygtig hver enkel art er.

  • Rød betyder: Find et alternativ
  • Gul betyder: Vær forsigtig
  • Grøn betyder: Bedste valg

Hvor fx makrellen er grøn og kan købes med god smag i munden, bør man derimod styre langt uden om blandt andet ål og helleflyndere, som typisk kommer fra overfiskede bestande. Fisk, der er mærket med bæredygtigheds-certifikaterne MSC eller ASC, optræder alle på den grønne liste.

Du kan downloade app’en  til android: her og iOS: her

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

No Comments Yet.