#2 Angstfabrik eller sundhedsorakel – kan vi tracke os selv for meget?

2 Min læsning

Del og Like er en podcast om de digitale dilemmaer, som rammer os alle. I Del & Like #2 spørger Christiane Vejlø panelet om selvmåleriet kan tage overhånd?

I dette program bliver du klogere på hvad gadgetekspert David Guldagers søvn og skuespiller Anne Sofie Espersens måde at håndtere kronisk sygdom på har til fælles?

Andet afsnit af Del og Like handler om hvilke apps og gadgets, vi bruger til at optimere vores sundhed. Det er blevet nemmere at tracke vores tid i løbeskoene, så vi får endnu mere ud af vores træning og rigtig mange af os ved efterhånden hvor mange skridt, vi har gået hver dag, eller hvor mange timers dyb søvn vi fik i nat. Vi tracker alt fra træning til menstruationscyklus og mange har kastet deres kærlighed over biohacking. Men glemmer vi at have det sjovt, hvis alt skal måles? Og hvad hvis de følsomme private data havner i de forkerte hænder?

Skuespiller Anne Sofie Espersen og tech-journalist David Guldager fortæller hvordan de bruger selftracking og tager stilling til om det er et vigtigt redskab eller om det kan tage overhånd. Professor og hjerneforsker Troels W. Kjær hjælper med at gøre os klogere på, hvordan vi kan hacke vores vaner.

Vært er Christiane Vejlø. Programmet er produceret af Ninette Birck og Elektronista Media for Algoritmer, data og demokrati projektet. 

Lyt ved at søge på podcasten Del & Like i din appstore. Programmerne udkommer også i podcasten Elektronista, som du finder samme sted.

Hvis du vil dele dit eget digitale dilemma finder du @christianevejlo på både twitter og Instagram. Brug #deloglike.

Links fra programmet
Philosophize This! Episode #162 The Creation of Meaning – The Denial of Death med antropolog Ernest Becker. Klik for at høre.

Anne Sofie tracker sin cyklus med Clue.

Etisk Råds rapport om sundhedswearables og big data.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 3 =

No Comments Yet.