Gaming guide- Horizon: Forbidden West og Elden Ring

5 Min læsning

Foråret er kommet og med det er to af årets mest imponerende spil også landet. Uanset om du er til robotdinosaurere eller middelalder-fantasy skrevet af George R.R. Martin, så finder du det i vores gaming guide.

‘Horizon: Forbidden West’ er den bedste grund til at eje en Playstation 5

Da actionspillet ‘Horizon: Zero Dawn’ udkom tilbage i 2017 var det et spil som tryllebandt fans verden over med dets helt unikke verden. Her var robotdinosaurere der herskede på jorden, og menneskeheden levede som afskårne stammer små 1000 år efter at en Elon Musk lignende type havde forårsaget dommedag.

Det nye spil i Horizon-universet, ‘Forbidden West’, tager sin start umiddelbart i kølvandet på det første spil. Heltinden Aloy er på jagt efter de sidste essentielle puslespilsbrikker, der skal redde menneskeheden fra en sygdom der langsomt ødelægger naturen. Mysteriet om hvad der foregår og hvordan du stopper det er den primære drivkraft i spillet, men udenom det bliver du også hurtigt rodet ind i alt fra lokalpolitik mellem de forskellige stammer til, at hjælpe med alle mulige gøremål alle de mennesker du møder på din vej.

Rejsen som Aloy skal igennem for at redde verden er en de største styrker i ‘Forbidden West’. Spillet byder nemlig på en gigantisk verden, som hele tiden vokser sig større hver gang du tror, at nu kan den ikke blive større. Det er et spil som formår at overraskende med ikke bare et enormt sted at udforske, men også en høj grad af kompleksitet i måden du vil angribe fjender og dyr på.

Du kan snige dig rundt i det høje græs og vente på det helt rigtige tidspunkt, hvor du lydløst kan slå til, eller du kan spænde en bombe for enden af en pil og sende den flyvende gennem luften og skabe vild kaos. Der er altid rigeligt med muligheder for dig, når du står overfor en konfrontation og det giver spillets mange kampscener en masse fleksibilitet.

Dertil kommer også at hele den verden Aloy befinder sig i er dybt fascinerende. Blandingen af de smukke naturlandskaber, de bizarre robotdinosauere og vragresterne af det vi kender som vores verden er dragende som få spilverdener er. Det er en fornøjelse at kradse dybere i spillets overflade, og i bytte blive belønnet med en velskreven historie, fremragende skuespil og et spil der grundlæggende bare er sjovt at spille.

Hvis du elskede det første spil i serien, så vil du unægteligt falde pladask for ‘Horizon: Forbidden West’. Det er nemlig endnu mere af det som gjorde det første spil fantatisk, der er blot endnu mere af det og alting er finpudset til en imponerende høj grad. Har du derimod aldrig givet dig i kast med det første spil, så finder du i ‘Forbidden West’ et næsten til tider overvældende spil med masser at opleve.

Du vil elske Horizon: Forbidden West hvis:

  • Du elsker som spil Assassins Creed og Horizon: Zero Dawn
  • Du vil have et stort, sprudlende, spil du kan fortabe dig i

Horizon: Forbidden West fås til Playstation 4 og Playstation 5.

‘Elden Ring’ er genialt, krævende og et spil du ikke må gå glip af

Før der kan snakkes om ‘Elden Ring’ som spil, er det værd at give en smule historisk kontekst. Det er nemlig det nyeste spil fra folkene bag den populære ‘Dark Souls’ spilserie og ikke mindst Playstation spillet ‘Bloodborne’. Begge var spil der ikke bare var udfordrende, men helt enormt udfordrende og til tider grænsende til følelsen af at bestige et virtuelt bjerg.

Med deres nyeste spil, ‘Elden Ring’, er det bjerg ikke bare blevet mere stejlt, det har nu også fået skrevet sin historie af George R. R. Martin fra Game of Thrones. Resultatet er som få spil er, og en oplevelse du ikke må snyde dig selv.

For kernen i ‘Elden Ring’ er, at du skal opleve følelsen af at overkomme store udfordringer, der virker umulige ved første øjekast. Som baggrund for din næsten personlige rejse, skal du rejse rundt i “The Lands Between” og opleve de sørgelige rester af et storslået kongerige, der nu er plaget af monstre og forfærdelige skabninger der alle ønsker at dræbe dig.

At rejse rundt i det univers som Game of Thrones forfatter George R.R. Martin har skabt sammen med udviklerne af spillet kan bedst beskrives som overvældende og nedtrykkende. Lige fra at stå på en bakketop og stirre ud på landskabet, hvor faldefærdige slotte og nedbrændte byer pryder horisonten. Til dine modstandere, som er halvrådne, forfaldne fordums helte der på én og samme tid er dybt skræmmende men også sørgelige at se på. ‘Elden Rings’ verden er virkelig gennemført fra ende til anden, fyldt med unikke detaljer og det er et spil som i høj grad formår at fortælle sin historie ved hjælp af dets omgivelser.

Men ja. Det er et møg svært spil ligesom dets forgængere. Det er et spil der forlanger, at du tager hver eneste konfrontation alvorligt. Uanset om det er én sølle soldat eller en drage der prøver at sætte ild til dig. Så vil ‘Elden Ring’ have at du giver det dets fulde opmærksomhed, ellers kommer du med alt sandsynlighed til at se “Game Over” stå på skærmen.

Foråret er kommet og med det er to af årets mest imponerende spil også landet. Uanset om du er til robotdinosaurere eller middelalder-fantasy skrevet af George R.R. Martin, så finder du det i vores gaming guide.

Men det er samtidig også et spil, hvor den største glæde ved det er at gå på opdagelse. Vende ryggen til den fjende du ikke kan besejre lige nu, og rejse et helt andet sted hen i spillets enorme verden og bruge de næste mange timer på at udforske en region du aldrig har besøgt før indtil du føler dig parat til, at rejse retur og forsøge at tage kampen op igen.

Den frihed til at gøre hvad du vil, og ikke være bundet af at følge en bestemt sti er ‘Elden Rings’ helt store triumf. For vælger du at ignorere dit primære mål, så kan du stadig fortabe dig i timevis ved at udforske alle afkroge af spillets verden, og blive belønnet med ikke bare nyt udstyr, men også helt unikke oplevelser som du nemt vil kunne gå glip af.

‘Elden Ring’ er et spil som du kan fortabe dig i, og ikke bare miste en weekend til men miste måneder på at udforske. Det er et hamrende svært spil, der stiller krav til dig. Men vælger du at tage udfodringen op, så venter der dig et tilfredsstillende, kreativt sprudlende og helt unikt eventyr.

Du kommer til at elske Elden Ring hvis:

  • Du elsker spil som Dark Souls og Bloodborne
  • Du vil have et spil, der føles som én stor gåde du skal løse alt imens du undgår farlige monstre

Elden Ring fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S / X og PC

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 17 =

No Comments Yet.