4 geniale spil fra december

8 Min læsning

Dyrk ekstremsport i sneen, slagt jule-zombier, byg dine egne Super Mario-baner og tag på eventyr med verdens største kæledyr. Selvom julen er veloverstået, så udkommer der stadigvæk spil, som du kan kaste dig over. Vi har samlet fire af de bedste, der er på markedet lige nu.

Genialt snesports-spil er højtflyvende med masser af stil

Steep fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

multi_action_sports2

Steep er noget så sjældent som et moderne ekstremsports-spil. Snowboard-genren har været stort set død i mange år, men med Steep bliver de herlige vinteraktiviteter genoplivet på spektakulær vis. Steep er dog ikke bare snowboarding, det er ski, paragliding, wingsuits og selvfølgelig snowboarding.

Det hele er indkapslet i et gigantisk bjergområde, som du frit kan udforske som du vil. Du kan enten hoppe ud i udfordringer, hvor du bliver testet i alt fra at komme hurtigt ned af bjerge til trick-konkurrencer eller bare tage på eventyr i bjergene og selv rejse rundt på må og få.

maxresdefault

Uanset hvad du vælger, så kan det blive ret intenst. Steep er lidt ligesom en interaktiv ekstremsports-YouTube-video. Der er endda en GoPro-synsvinkel, hvor du ser det hele fra brysthøjde på din rytter, og hvis du styrter bliver kameraet rystet godt og grundigt rundt. En lille smule kvalmefremkaldende.

En stor del af Steep er den sociale interaktion. Ligesom i virkeligheden, hvor du sammen med en gruppe af venner udforsker bjerge og områder, så er Steeps online-integration med til at skabe en levende og dynamisk oplevelse. Når du spiller Steep vil andre spillere dukke op over det hele og være igang med deres egne opgaver. Du kan hænge ud med dem eller bare fortsætte med at lave det, du var igang med.

Hvis det skal være lidt konkurrenceorienteret, kan du også lave personlige udfordringer, som dine venner og alle i hele verden kan prøve og slå. Så hvis du er igang med at udforske et bjerg og finder et godt ‘spot’ at lave et trick ved, så kan du fortælle verden om det og udfordre dem til at slå din high-score. Men intet af det er obligatorisk, og hvis du kun vil fokusere på at klare udfordringer, tjene penge og købe bedre udstyr, så kan du bare gøre det i stedet.

Steep er en fascinerende blanding af et traditionelt struktureret spil, hvor du gennemfører forskellige udfordringer, får point for dem og bliver inviteret til vildere udfordringer. Men Steep er også så meget mere end det. Det er en enorm legeplads, hvor du og vennerne kan bevæge jer frit rundt på bjergene og skabe jeres egen sjov. Blandingen af frihed og struktur giver Steep en helt unik identitet.

Steep er på en og samme tid et super ‘chill’ spil, men også hæsblæsende intenst, når det har lyst til det. Det er et spil som kan rumme begge dele og gør det med stor succes.

Elektronista anbefaler til
– Dig der vil prøve at svæve i en wingsuit ned fra et bjerg og sekundet efter tage samme tur på et snowboard

 

Julestemning og blodbad i årets sjoveste zombie-spil

Dead Rising 4 fås til Xbox One og senere på PC

4e2m8o

Vi har alle sammen forskellige juletraditioner. Nogen ser Die Hard som deres yndlingsjulefilm, mens andre begraver sig i Fars Fede Juleferie. Men til næste år vil der også være nogen, som vil bruge Dead Rising 4 som deres årlige juletradition, for her finder du årets sjoveste zombiespil fyldt med julemusik, god stemning og kødædende monstre.

Du er fotojournalisten Frank West, som er fanget i verdens største shoppingcenter i hjertet af USA. Her er der udbrudt en zombievirus, som forvandler alle de glade juleshoppere til zombier. Frank skal overleve det store shopping-helvede, og samtidig kæmpe sig ud af den zombieinficerede by ved hjælp af alt fra baseballbats til hjemmelavede våben bygget af alt, hvad du kan finde i butikkerne omkring dig.

uixhubf

Dead Rising 4 er på ingen måde seriøst. Ja, folk bliver spist af zombier, og det er trist, at de dør. Men det er et spil om en meget useriøs person fanget i en alvorlig verden. Du kan løbe rundt og slå zombier i hovedet med en guitar, alt imens du har et balletskørt på og en varm julesweater. Spillet har endda en selfie-funktion, så du kan tage selfier med dig og de zombier, du møder på din vej. Det er et spil med så meget humor og afslappet tilgang til det at være et spil, at man hurtigt bliver smaskforelsket i det absurde Dead Rising-univers.

Alt hvad du finder på din vej kan bruges som våben, og nogle genstande kan kombineres til at danne helt nye våben såsom en armbryst og fyrvækeri, så du skyder med eksplosive pile eller blander en julekrans med savklinger, så du har altødelæggende frisbees. Senere i spillet får du også mulighed for at bygge køretøjer, som en skraldevogn der spyder ild og mange andre vanvittige påfund.

Det hele bliver bundet sammen af, at Frank er en fotojournalist, der ikke bare prøver at overleve men også få et godt scoop midt under krisen. For hvem ville ikke gerne komme ud med en Putlitzer efter at have slagtet 10.000 zombier?

Uanset om du har brug for at få afløb for din post-julestress ved at tæske zombier med et baseball bat eller bare har brug for at forsøde hverdagen med at køre over et par hundrede zombier med en damptromle, så er Dead Rising 4 et spil der opfylder alle de behov. Det byder på charmerende og underholdende zombie-massakre og ikke så meget andet.

Elektronista anbefaler til
– Dig der ikke kan få nok af at tæske zombier, alt imens “Jinglebells” spiller i baggrunden

 

Hvad nu hvis dit kæledyr var ti meter højt og kunne spise dig?

The Last Guardian fås til Playstation 4

b23ea36d17cb944b21cd5640f33a5bf5

The Last Guardian er et af de underligste, unikke og mest ambitiøse spil i mange år. Et spil hvis omdrejningspunkt er et gigantisk dyr ved navn Trico og en lille navnløs dreng, der begge to vågner op et mystisk sted og uden ord skal prøve at finde hjem til, hvor de kom fra.

Det er et unikt koncept, og The Last Guardian er heller ikke som noget andet spil på markedet. Det er en unik rejse, som er lige så meget et traditionelt spil, som det er en oplevelse. Det hele handler om forholdet med dig og dyret. I starter uden kendskab til hinanden, og ingen måde at kommunikere på. Men jo mere tid i tilbringer sammen, desto mere lærer I hinanden at kende, og jo mere kan du kan få dyret til at lystre.

3oz8xxqj8sb8b6ducw

Det er lidt ligesom at få en hund. I starten lytter den ikke og skaber kaos, men med tiden opstår der en fælles forståelse for, hvad hinandens signaler betyder. Det samme sker i The Last Guardian og dit forhold til det enorme dyr, Trico, der følger dig igennem hele dit eventyr. I forstår ikke hinanden, men så alligevel gør I. Når du som den lille dreng løber på stedet og hopper for at få Trico til at forstå, at den skal hoppe over hullet i broen foran jer.

imaginativesphericalcorydorascatfish

Jo længere du kommer i spillet, desto mere indforstået bliver jeres forhold. Det bliver nemmere og nemmere at få Trico til at gøre, hvad du faktisk vil have den til, men samtidig med at forholdet mellem dig og dyret bliver mere stabilt, så bliver spillets krav til dig og Trico større. Der kommer flere og flere gåder, hvor dyret ikke bare bliver en meget stor stige for dig, eller gåden bare handler om at få åbnet en låge, så Trico faktisk kan komme med dig. Senere udvikler det sig, og du skal aktivt sørge for at Trico er et bestemt sted eller gør noget særligt for at få jer begge videre i eventyret.

Som timerne går i The Last Guardian, opstår der et forhold mellem dig som spiller og Trico. Præsentationen af dyret er så gennemført, at det er svært ikke at blive betaget af den spøjse skabning og ikke mindst blive dybt frustreret, når det ikke gør, hvad du vil have det til. Selvom det hele i bund og grund bare er noget kode på en skærm, så er illusionen af et levende dyr med sin egen personlighed fuldkommen gennemført, og det sælger hele oplevelsen. Det skaber empati og nærmest kærlighed over for det her mystiske væsen, som du ikke kan snakke med.

For lige så unikt som spillets koncept og præsentation er, lige så spøjs er styringen af drengen, du har kontrol over. Du kan ikke undgå at blive frustreret undervejs i spillet. Enten fordi Trico simpelthen ikke vil, som du vil, eller spillets styring volder store problemer, som når du skal kravle rundt på Tricos ryg for at berolige det efter kampe mod vagter eller hive spyd ud af dets ryg.

lhepnv0

Selvom The Last Guardian umiddelbart er et spil med gåder, fjender og udfordringer, så er det så meget mere, når man kradser i overfladen. Illusionen af at interagere med et levende dyr, der har sin egen personlighed, er komplet. Det er alt lige fra måden, som ørene på Trico vender og drejer, når det skal til at hoppe, eller hvordan fjerene på kroppen løfter sig, når det bliver aggressiv. The Last Guardian er så meget mere end bare et spil, det er en unik oplevelse, og hvad spillet vil opnå, er så ambitiøst og unikt i spilbranchen, at det næsten i sig selv er prisværdigt.

Heldigvis følges det unikke koncept til dørs af et spil, som er udfordrende og fascinerende fra start til slut. Hvis du er træt af actionspil og skydespil på din Playstation 4, så er The Last Guardian, spillet der vil overraske dig med helt nye oplevelser.

Elektronista anbefaler til
– Dig der vil have en af de mest unikke spiloplevelser derude

Byg dine egne Super Mario-baner med Mario Maker

Super Mario Maker fås til Nintendo 3DS

Elektronista-September-HEader-Super-Mario-Maker

Har du nogensinde siddet og spillet Super Mario og drømt om at lave dine egne baner? Eller tænkt, at hvis du nu havde værktøjerne, så kunne du helt sikkert lave en bedre bane end den, du lige havde spillet? Med Super Mario Maker kan du

Ligesom i den originale Wii U-udgave, så kan du også bygge dine helt egne Super Mario-baner i dette spil. Desværre kan du ikke dele dem via internettet som på den anden udgave, men du kan hente baner, som andre har lavet på Wii U. Nintendo møder også op med 100 friske Super Mario-baner, du kun kan spille i denne udgave Super Mario Maker.

At have et transportabelt Super Mario-spil i lommen, hvor du kan bygge dine helt egne baner, downloade andres baner og have en næsten uendelig strøm af friske idéer, oplevelser og kreative Mario-baner er en forrygende oplevelse. Hvis du var helt forelsket i Wii U-udgaven, så er denne her transportable udgave et perfekt supplement, og hvis du bare vil se hvorfor alle elskede Super Mario Maker sidste år, så er det her et godt sted at starte.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil bygge dine egne Mario-baner og se hvad verden kan finde på af skøre baner

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + two =

No Comments Yet.