5 FEDE OPSKRIFTER TIL IFTTT

3 Min læsning

Af Marie Fisker

En vaske ægte digital assistent der gør hvad du beder den om? Hver gang? Elektronista har et tip du ikke har tid til at gå glip af!

IFTTT

Mangler du en funktion, der kan gemme alle billeder, du bliver tagget i på Facebook i din Dropbox? Kunne du godt tænkte dig at få overført dine FourSquare-check-ins til din kalender? Eller savner du at få en ugentligt besked om App Store’s App of the week? Så kan IFTTT hjælpe dig.

IFTTT (If This Then That) er en service, der giver dig mulighed for at kombinere alverdens digitale services under sloganet Put the internet to work for you. Det er dermed en service, der knytter andre services sammen – og det gør den ret fikst.

Det fungerer konkret ved, at du mikser dine egne ‘recipes’, som IFTTT kalder det. Først vælger du en ‘trigger’, dvs. noget, der fungerer som en udløsende faktor. Det kan fx være, at du er blevet tagget i et billede på Facebook eller at du har tjekket ind på FourSquare. Herefter skal du definere en action, altså en handling, der skal ske, når din trigger udløses. Det kan eksempelvis være at sende dig en besked eller at lave en statusopdatering på din Facebook-profil for dig.

Jeg er personligt ikke en stor fan af regnvejr, og vil derfor gerne vide, hvornår jeg skal have min paraply med mig, så jeg har fx lavet en recipe, der lyder: If tomorrow’s forecast calls for rain, then send me an email.

IFTTT
Jeg starter med at vælge min ‘trigger’, som er: Tomorrow’s forecast calls for rain.

 

IFTTT
Og så vælger jeg min action, som er, at jeg vil have besked over email. Vupti, så er min lille opskrift færdig.

IFTTT kan dermed lette en hel masse processer, og er rigtig fed, hvis man kan finde noget, der er relevant for ens dagligdag – enten som synkronisering mellem services eller for at lette informationsflow.

De mange tilknyttede services (68 styks!) kan dog gøre det en smule uoverskueligt at gå i gang med, medmindre man med det samme kan få øje på muligheden for at automatisere noget, som man har savnet. Men IFTTT har heldigvis gjort det ret nemt at gå i gang, for man behøver ikke starte med at finde på en hel masse selv. Man kan også browse andres opskrifter og plukke i dem, hvis man finder nogle, man selv synes er nyttige.

Vi har fundet fem fede IFTTT-opskrifter du kan starte med

1. Gem en vilkårlig Wikipedia-artikel i Feedly – for at udvide min horisont

2. Artikler gemt til senere læsning i Feedly bliver også gemt i Pocket

3. Hvis det bliver regnvejr i morgen, send mig en mail

4. Send mig en email med App Store’s App of the week

5. Gem mine iPhone screenshots i Dropbox

IFTTT

Og så kan man altså også få ret meget sjov ud af IFTTT, da det nærmest kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad servicen kan gøre for dig. Det bliver især bliver tydeligt, når man begynder at browse andre brugeres recipes igennem. Få fx en email warning hvis der er et zombieangreb på vej. Eller få sendt en besked hver dag med en reminder om, hvorfor du skal stå ud af sengen.

Har du et godt tip til hvordan IFTTT kan bruges? Del løs i kommentarfeltet herunder.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 2 =

7 Comments
 • Thomas Wittenburg
  august 30, 2013

  Jeg administrerer flere Facebook- og LinkedIn-sider. Ofte er vi flere om admin-ansvaret, så jeg har sat en IFTTT op til at sende en mail hver gang en admin poster noget på siderne. Så er jeg sikker på, at jeg kan følge med i, hvad de andre laver på siderne.

 • Torben Heikel Vinther
  august 30, 2013

  Jeg synes IFTTT er smart og simpelt men alligevel er jeg ikke helt oppe at køre over det! Jeg har kun 5 opskrifter aktiveret pt. og det er lidt sparsomt med nytteværdien af dem synes jeg. Og så savner jeg at Google+ bliver tilføjet som en mulig kanal, men det har efter sigende lidt lange udsigter. Jeg kunne også godt tænke mig, at man kunne tilføje mere end én Facebookside som kanal.

  Grunden til at jeg ikke har flere opskrifter er, at dels at jeg oplever at mange af de smarte muligheder kan lade sig gøre mere fikst i forvejen, dels at jeg har det lidt svært med autoposting. Et godt eksempel på det første anke er fx den meget populære opskrift på IFTTT (Når dit Facebook-profilbillede ændres, så opdater dit profilbillede i Twitter). Det kan efter min mening gøres mere elegant ved at benytte Gravatar (læs evt. min artikel på http://www.webfronten.dk/vaerktojer/lav-et-globalt-profilbillede-med-gravatar/).

  Min anden anke går på, at rigtig mange af de opskrifter, der er mest interessante og populære i virkeligheden bryder med et princip om, at det ikke er god stil automatisk at poste det samme indhold på flere forskellige sociale netværk samtidig. Fx er der en populær opskrift i IFTTT, som automatisk sender en besked til ens nye followers på Twitter. Det kommer meget nemt til at virke meget upersonligt (og uprofessionelt) i mine øjne.

  IFTTT er som sagt smart og simpelt men jeg savner at opleve det endelige gennembrud. Måske jeg kan blive inspireret af andres opskrifter :-) Jeg har skrevet en omtale af IFTTT på Webfronten: http://www.webfronten.dk/vaerktojer/faa-dine-webapps-til-at-spille-sammen-med-ifttt/

  • Marie Fisker
   august 31, 2013

   Spændende tanker, du har om IFTTT.

   Jeg tror, det handler rigtig meget om at finde de funktionaliteter, der giver mening for lige præcis en selv. Men så synes jeg til gengæld også, at det er en masse super smarte muligheder.

   Jeg er i øvrigt fuldstændig enig med dig, når det kommer til autoposting. Det bliver meget nemt en utrolig upersonlig kommunikation, og er sjældent en særlig god idé. Af samme grund var det heller ikke det, jeg havde lyst til at fremhæve som en af de fede opskrifter.

 • Anette
  august 30, 2013

  Lige en ide til indlægget; det kunne være en god ide at skrive, at det er en app-anbefaling :) Når man ledes ind til denne artikel fra fx Facebook (jeres post på jeres page) så ved man ikke, at man står under jeres app-anbefalinger. Jeg kunne selvfølgelig se det i selve stien, men det kunne blot være fint, hvis det stod i selve teksten, så man var helt med på, hvor IFTTT hører til :)

  Og lige til info så glæder jeg til at tage denne app i brug…

  • christiane
   august 31, 2013

   Rigtig god ide! Men IFTTT er dog ikke kun en app. Men smider den alligevel ind under den kategori :-)
   Christiane

 • Claus Christensen
  september 4, 2013

  Shitt – kun IPhone ….. findes der noget der ligner til Andoid ??
  ;)

  • Marie Fisker
   september 5, 2013

   Jeg ved det faktisk ikke – men ifølge IFTTT arbejder de på også at lave en Android-app. Men de har vist endnu ikke meldt ud hvornår den kommer.