DEN STORE GÆTTELEG OM DE NYE IPHONES

4 Min læsning

Af Leif Bomberg

Den 10. september præsenterer Apple den nye iPhone. Elektronista har samlet de stærkeste rygter. 

Lad os tage de seneste fakta først – og skubbe rygter og formodninger til lidt senere i artiklen:

ios7-vejret-mail

  • Apple holder pressemøde tirsdag den 10. september. Bagefter er verden og de mange kommentatorer meget klogere.
  • Ved pressemødet vil Apple i hvert fald præsentere den nye version 7 af sit styresystem iOS.
  • Sandsynligvis præsenterer Apple måske endda to nye smartphones. Afløseren for iPhone 5 vil formentlig blive kaldt 5S for at holde fast i Apples navne-tradition. Sandsynligvis kommer også en billigere iPhone, som skal tage kampen op mod Androids dominans i mellem-prisklassen for smartphones. Denne nye iPhone har fået kælenavnet ”5C”, men om den også kommer til at hedde det i sidste ende – lad os se…
  • Hvis Apple præsenterer de nye iPhones den 10. september, kommer de formentlig til salg i Danmark fra november. I USA vil man allerede kunne købe dem fra den 20. september.
  • Apple er også på vej med nye iPads, men de præsenteres næppe den 10. september. Først senere på efteråret.
  • Apples meget omtalte smarte armbåndsur ”iWatch” lanceres nok først i 2014. De seneste rygter siger ikke før om et år.

Og så over til alt det sjove. Nemlig gætterier, spådomme og spionfotos, som hvirvler rundt på internet – i mere eller mere officielle fora og på stort set alle nyhedstjenester. Mens Apple selv forsøger at holde alle døre lukket.

Denne artikel er afleveret den 29. august og giver et overblik pr. den dato. Nye lækager og rygter opstår dagligt, så informationerne kan (teoretisk) være forældede allerede få timer efter offentliggørelsen her på Elektronista. Flere af billederne her er hentet i internettets rygtestrøm og behøver derfor ikke at vise ægte iPhone 5S og 5C. Men det gør de nok…

Apples nye flagskib

Apple har tabt store markedsandele i det seneste år, hvor Android smartphones er gået frem med syvmile skridt. Derfor er det meget vigtigt for Apple, at det næste skud i bøssen rammer plet. Helt plet.

5s foto med tre farve bagsider geeky

Mange venter da også, at det nye flagskib – sandsynligvis benævnt iPhone 5S –  vil diske op med en hel stribe spændende nye features.

Den mest omtalte  er biometrisk fingeraftryks-identifikation. I stedet for at indtaste sit kodeord på fire cifre skal man bruge sine fingerspidser som password.

Apple købte sidste år firmaet Authentec, der har speciale i den slags. Det ventes, at Apple kan indbygge sin fingeraftryks-skanner i Home knappen, som stadig vil ligne sig selv. Altså ikke noget med separate paneler, som man kender det fra f.eks. laptops.

Næsten lige så udbredt i rygtestrømmen er, at iPhone 5S skal blive mere farverig end sine forgængere. Ud over de velkendte hvide og sorte farver vil Apple lancere en guldfarvet  iPhone 5S – kuløren er dog mere champagne end gylden. På det seneste er der også dukket spionfotos op af en fjerde variant i diskret grafit grå.

apple iphone 5s mulig foto front

Inspireret af Samsung Galaxy S4 kan iPhone 5S  få ”motion” teknologi indbygget, hvor telefonen kan styres af brugerens bevægelser.

Andre tekniske data for iPhone 5S kunne se således ud: Ny A7 processor, der er 31 pct hurtigere end iPhone 5 – skærmstørrelse som iPhone 5 (rygter om større displays er ikke bekræftet)  – hukommelse på 32, 64 og hele 128 GB – kamera på 8 MP (muligvis 12 eller 13 MP som f.eks. Sony) – dobbelt LED-blitz i to farver, som skal gøre foto-optagelser under dårlige lysforhold bedre end i dag.

Og så prisen. Det nye iPhone flagskib bliver næppe billigere end iPhone 5 i dag. Af konkurrence-mæssige grunde vil Apple sikkert forsøge at holde samme pris som på den gamle model.

Apples ”billige” iPhone 5C

Mens konkurrenter som Samsung og HTC har travlt med at lancere ”Mini”  og ”Maxi” udgaver af deres øjeblikkelige flagskibe – men med nogenlunde samme teknologi ombord – ser Apple ud til at gå en lidt anden vej. Apple vil i stedet præsentere en ny iPhone til budget pris.

iphone 5c i forskellige farver

Ordet ”budget” skal tages med et stort gran salt. For intet er billigt hos Apple, der er uofficielle verdensmestre i at holde høje priser. Godt hjulpet af sit flotte image og høje trend niveau. Lidt som B&O kunne i gamle dage.

Efter alle solemærker at dømme skal den nye ”lille” iPhone hedde 5C, hvor C’et kunne stå for ”Compact” eller ”Color”. For farverig bliver den– meget mere kulørt end normalt for Apple. iPhone 5C ventes således at komme i mindst 5 stærke farver fra begyndelsen.

De seneste (ubekræftede) specifikationer på den nye lille iPhone ser således ud: 4 tommer skærm med 1.136 x punkters opløsning – 1 GB RAM  –  2-kerne processor (måske samme A5 som i de nye iPods) – valg mellem 16, 32 og 64GB udgaver – 8 megapixel kamera på bagsiden, 1,2 MP variant på forsiden – iOS 7 styresystem med Siri (dog ikke på dansk) –  vægt omkring 106 gram.

iphone 5c knapper bekræfter navnet

Apple vil gøre en stor indsats for at holde prisen på iPhone 5C nede, uden at det går ud over Apples sædvanligvis høje avance. Derfor anvendes f.eks. plastik – og ikke aluminium – til telefonens cover.

Et godt bud – baseret på prisgæt fra udlandet – kunne være ca. 4.000 kroner. Altså i samme prisslag, hvor Apple plejer at lægge ”tidligere” iPhone modeller som i øjeblikket IPhone 4S. Andre gæt går på en pris 30-40 pct. lavere end storebror iPhone 5S.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + four =

No Comments Yet.