7 tech trends du skal holde øje med i 2015

4 Min læsning

Vi har taget hul på et nyt år, men hvilke tech trends kommer til at rykke i 2015? Elektronista har samlet 7 vigtige ting der virkelig kommer til at rykke i det kommende år. Er der noget du mener mangler på listen?

 

1. Wearables

Teknologi skal ikke længere blot være bærbar. Den bliver noget vi tager på. Wearable technology er betegnelsen for en kategori af devices, som vi på en eller anden måde iklæder os. Smartwatch kategorien er under udvikling og med Apples version som står til launch her i foråret, så kommer der endnu mere tryk på kategorien. Vi kommer til at se urer som henvender sig mere til almindelige hverdagsbrugere, fremfor nørderne som først hoppede på dillen. Det bliver også mainstream for mange sportsudøvere at måle træningen enten med et selftracker armbånd eller en lille klip i skoen. Der kommer masser af dimser som måler vores helbred, madindtag, fysiske aktivitet, men også vores omgivelser. Co2 i luften, stråling, kemikalier. Wearable teknologien vil også hoppe fra specifikke devices og helt ind i tøjet. Således at en tshirt måler puls og vejrtrækning. Indenfor wearable trenden kommer vi også til at se en masse samarbejde mellem teknologi og mode. Designere som kommer med deres bud på hvordan teknologien ikke kun er smart men også lækker at have på. Vores egen Elektronista Clutch er et eksempel på fusionen af design og funktion. Hold øje med Withings, Ohm Signal, Fitbit, Jawbone, Samsung, LG, Apple, Sony ect.

2. The connected home

Vi ønsker ikke kun at måle og monitorere kroppen. Hjemmet skal også kvantificeres. Det vælter frem med digitale dimser til boligen. Vi kommer til at se masser af devices som vil gøre det muligt at måle, overvåge og styre det sted i bor. Termostater, sikkerhed, brandalarmer, kontrol af lys, overvågning af hjem og kæledyr både inde og ude. De fleste ting vil kunne fjernstyres fra smartphonen, som på mange måder er på vej til at blive vores centrale station for overblik og styring af vores liv. Flere og flere af de ting som vi køber til køkkenet, badeværelset og stuen vil i det kommende år komme med en tilhørende app. Fra badevægte og tandbørster til elpærer, dørtelefoner, låse og termostater. Hold fx.  øje med Samsung, Nest, Philips.

3. Connected cars

Der sker vanvittige ting med biler i disse år. Elbilsvirksomheden Tesla har fået succes med IKKE at ansætte folk fra bilbranchen, men fra alle mulige andre brancher. Netop for at vende fuldstændig op og ned på hvad en bil er. Den nye bil minder faktisk mere om en smartphone end den klassiske bil. Den kan opdateres, der er apps til, den skal lades. Der vil være netværk i fremtidens bil. Den kender dig og din kørestil og giver dig tips til at køre mere økonomisk og grønt. Når du er ved at løbe tør for benzin fortæller bilen dig hvor du kan tanke. Viser du tegn på træthed vækker bilen dig. Den føreløse bil får lov at køre endnu flere steder. Hold øje med Tesla, Ford, Volkswagen, Audi, Google bilen og rigtig mange andre bilmærker som rykker på den front.

4. Ultra skarpe skærme

Vi har lige vænnet os til at fjernsynsbilledet kan blive ekstremt flot med HD billeder. Men det kan blive endnu skarpere. Standarden er nu 4K. 4 gange så skarpt som almindeligt HD. Vi vinker farvel til 1080 p. Teknologibranchen går meget op i de skarpe billeder, og for fjernsynsproducenter er det et parameter der altid bliver konkurreret på. For almindelige mennesker betyder det i praksis at det gælder om at sikre sig at det nye fjernsyn er så godt med som muligt, men samtidig kan man ikke blive ved med at vente på den næste og bedre version. Udviklingen stopper aldrig.

5. Virtual reality

Selvom vi har kendt til virtual reality teknologi i rigtig mange år, er der sket rigtig meget med virtuelle verden på det seneste. Især virksomheden Oculus Rift (nu købt af Facebook) har skabt bølger, Google har lavet en lille papboks som kan sættes på en telefon og skabe en VR light oplevelse, Samsung har lavet Galaxy VR i samarbejde med Oculus og Sony er på vej på deres Morpheus. I første omgang er VR fascinerende og noget som spilbranchen helt sikkert først tager fat på. Men forvent at VR i fremtiden bliver brugt til militærtræning, træning af racerkørere og andre sportsudøvere, træning af piloter og kirurger. Vi kommer også til at kunne udforske verdenshavene, rummet, fjerne eksotiske egne, storbyer og forlystelser i VR. Forestil dig et detaljeret Google street view map du kan vandre rundt i.

6. Big data

Regn med at alle de devices du ejer og alle de tjenester du logger ind i indsamler data om dig. Data som kan bruges til at blive klogere på befolkningen, data som kan bruges til forskning, men også data som kan bruges kommercielt. En oversigt over de egenskaber som er mest eftersøgt blandt headhuntere på Linkedin viser at Statistics Analysis og Data Mining er på toppen.

7. 3D print

3D print flytter ind i DIY miljøet. Der åbner 3D butikker rundt omkring i gadebilledet, og det betyder at enhver kan komme forbi med en tegning, et smykke eller en figur og få den printet. Man kan anskaffe sig en 3D printer for knap 3000 kr.  3D print bliver en ny måde for de kreative at udtrykke deres kreativitet på. Samtidig sker der meget på industri-3Dprintere og brug af 3D printere i modeindustrien og biomedicin. Læs artiklen “Forstå 3D print på 3 minutter”. 

Læs mere om tech trends og Elektronista’s trendsessions. 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − 2 =

1 Comment
 • Skrotbil
  november 16, 2017

  FÅ OP TİL 100.000 KR.
  FOR DİN BİL

  Vi Køber alle slags biler, uanset alder og stand. Skal du have solgt din bil her og nu, vil vi gerne give et uforpligtende bud. Ring eller udfyld vores formular det er helt GRATIS at få et tilbud.
  HØJ SKROTPRÆMIE
  FOR DIN BIL

  Vi modtager alle slags biler: Personbiler, Varebiler, Skrotbiler , Skadede og defekte biler, 4×4-hjuls, Biler uden afgift, ATV’er Leasingbiler Motorcykler mv. http://www.skrotpriser.com Danmarks Højeste Skrotpræmie 2017