7 TIPS TIL WORDFEUD- ELEKTRONISTA I AFTENSHOWET

3 Min læsning

bloglovin
Af Christiane Vejlø

Selvfølgelig husker du Scrabble. Men nu er det Wordfeud som besætter sprogbegejstrede danskere landet over. Denne gang er der en smartphone involveret. Vi har samlet 7 gode råd som hjælper dig med at vinde Wordfeud.  Se også indslaget fra Aftenshowet.  (Ca. 9 minutter inde.)

Wordfeud er et vanvittigt vanedannenede såkaldt casual game- altså et spil som ikke kræver nogen særlig forhåndsviden og som man kan spille, når det lige passer ind i dagen. Du henter app’en til din smartphone. Den findes både i en gratis reklamefinansieret version eller den mere eksklusive version til 18 kr. Du kan spille mod dine egne venner eller mod tilfældige spillere som Wordfeud vælger ud for dig. Husk at sætte ordbogen til dansk inden du går igang. Hent Wordfeud til iPhone eller Android

Vi har samlet 7 gyldne og ét enkelt forbudt tip, som hjælper dig til at vinde i Wordfeud. God fornøjelse!

1. Drop din forfængelighed

Det kan godt være du har lyst til at imponere modstanderen med dit uovertrufne ordforråd. Men det er ikke altid den hurtigste vej til point. Det gælder om at være mere strategisk. Hold øje med de felter som fordobler eller trippler værdien af dit bogstav eller ord. Prøv at bygge ord som rammer dem.

2. Endelser er en guldgrube

Ord som allerede ligger på brættet kan relativt nemt give dig point hvis du blot tænker på endelserne. Husk du kan gøre et ubestemt ord bestemt. F.eks. Hund bestemt så det bliver til Hunden. Eller du kan sætte ejefald på et bestemt ord. Så Hunden bliver til Hundens. Eller entals ord til flertal Kvinden bliver så til Kvinderne. Sådan får du point for hele ordet endnu engang. Pas samtidig på at du ikke serverer et ord til modstanderen, som så benytter samme trick.

3. Bytte bytte

Hvis du er gået lidt i stå kan det ofte betale sig at “ryste” brikkerne og få et nyt hold. Du springer en tur over, men til gengæld får du måske skiftet en hel række konsonanter ud til en god blandet landhandel, du faktisk kan bruge til noget. Hvis du blot vil have et lidt nyt blik på dine brikker, så lad Wordfeud “shuffle” dem lidt rundt.

4. Findes det?

Ja nogle gange findes det ord faktisk. Du kender det helt sikkert. Du konstruerer et ord som lyder som om det findes, du kender det bare ikke rigtig lige selv. Måske findes det faktisk? Du kan ihvertfald ligeså godt prøve. Spillet skal nok afvise ordet, hvis det viser sig at være noget som kun eksisterer i din hjerne.

5. Bliv ven med guldbogstaverne

De er irriterende at få, men de kan give gode point (8 eller 9), hvis du ved hvordan du bruger dem. Lær derfor alle de ord du kan med C, X og Z og prøv at lægge dem på de dyreste felter.

6. Kryds og tværs

Husk det giver gode point, hvis du kan konstruere flere ord på flere leder og kanter.

7. Øvelse gør mester

Vær ikke bange for at spille, selv om du endnu ikke er så god. Der skal øvelse til, og det kan du f.eks. nemt få ved at spille en masse spil mod folk du ikke kender. Du beder blot om “Random Opponent”, og så dukker der en makker op i løbet af få sekunder. Spil flere spil på én gang.

Og så den forbudte…. Hvis du er en rigtig snydepels, så kan du besøge sitet wineverygame.com eller det danske Wordfeud snydesite. Begge sites hjælper dig med at finde ord som kan laves med de brikker du har tilbage. Men vær indstillet på at du skal trykke “Jeg er en snydetamp” før du får dine ord. For det er du jo.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − 15 =

11 Comments
 • MartinDK
  december 12, 2011

  ad 2)
  Hvis jeg spiller mod én, der alene ved at føje til endelsen kan lave ‘Kvinden’ til ‘Kvinderne’, fortjener vedkommende sgu at vinde 8-P

 • Leoparddrengen
  december 13, 2011

  Håber det er ok at linke til denne side med sære ord man kan få brug for i en snæver vending – inklusive en del med Z og X. Og hvis nogen har erfaring med nogen, er de meget velkomne til at komme med dem som kommentarer :)

  Og hvis jeg må give et generelt tip, kald det 4½: Gyldige forkortelser (som især gælder mål og vægt) er rigtigt gode at kende, de kan give TL’erne ekstra liv. Især da en del af dem indeholder C!

 • Christina
  januar 10, 2012

  Det er lidt fedtspil at sætte en endelse på (:

  Jeg kunne ikke komme ind på det danske snydesite som du skriver? Har du glemt link? Anyway jeg fandt denne som kan søge ret avanceret http://catmag.dk/da/990-dansk-wordfeud-snyd-hjaelp-scrabble/

  Her kan man også søge på endelser og ordlængde.

 • JesperH
  januar 17, 2012

  http://www.wordfeudsnyd.dk er også en af den mange snyde-sites der dukker op når man Googler på “wordfeud snyd” :)

 • Dennis Munkevig
  februar 12, 2012

  Well, der findes efterhånden en del, og så er det vel bare at tage den man bedst kan lide. http://catmag.dk/da/990-dansk-wordfeud-snyd-hjaelp-scrabble/ er rigtig god, og denne her minder meget om den på catmag http://www.wordfeudsnyddansk.dk/. De kan begge i øvrigt hente ens spil ind automatisk, så man er fri for at sidde at taste bogstaver.

 • Kasper
  februar 27, 2012

  http://www.wordfeuder.dk er nok den mest omfattende wordfeud side mht ordlister. Der er lister over alle bogstaver fra a til å, samt lister over ord på 2 og 3 bogstaver og lister over ord der udelukkende består af vokaler eller konsonanter.

 • Mogens Jerløv
  april 25, 2012

  Der mangler mange ord på de lister, og der er mange ord, der ikke virker. De mest præcise ordlister finder du på http://www.feudmaster.dk.

 • Mogens Jerløv
  maj 7, 2012

  Hvis din computer er bedre til at spille Wordfeud end dig; så er det jo nok fordi den er klogere end dig, og så kan det jo ikke undre, at den giver dig det monotone arbejde med at flytte rundt på bogstaverne. (FeudMaster 2012)

 • Mogens Jerløv
  maj 12, 2012

  Det viser sig, at de fleste snydesider og ordlistesider benytter en forkert ordbog. Vi lavede et check på siderne og fandt ud af, at de dels leverer ord, der ikke accepteres af Wordfeud og dels ikke leverer alle de ord, der accepteres af Wordfeud, så den eneste sikre løsninger er at lade være med at snyde og så bruge ordlister, der er gennemtestede; et ord ad gangen, som vores på http://www.feudmaster.dk/skema

 • Mogens Jerløv
  maj 12, 2012

  Med hensyn til snyd, så læs om vores eksperiment: Kan man slå et snydeprogram i Wordfeud på: http://www.feudmaster.dk/artikler/sla-et-wordfeud-snydeprogram/ og om hvordan du spotter en wordfeud-snyder på: http://www.feudmaster.dk/artikler/spot-en-snyder-i-wordfeud/

 • FeudMaster.dk
  januar 23, 2013

  Wordfeud-ordbogen ligger nu online på http://www.feudmaster.dk.