#9 Del og Like – Har du digiTalt med dit barn idag?

1 Min læsning

Første gang børn oplever hård tone eller krænkelser på nettet synes de, det er ubehageligt. Derefter vænner de sig ofte til det som en præmis ved at være på nettet. Er børnene blevet hærdede eller er de bare gode til at navigere? Og hvordan hjælper forældrene med at bryde den digitale generationskløft?

På den ene side er børnenes onlineliv en vidunderlig verden af venskaber, læring, kompetenceudvikling, sjove lege og socialisering. Men på den anden side følger der også et mørke med det digitale liv. Mobning, seksuelle krænkelser, kontakter fra fremmede og hårde kommentarer er ofte også en del af at være barn på nettet.  

En ny kvalitativ undersøgelse fra Medierådet for Børn og Unge og ADD projektet går tæt på børn og unges syn på dårlige oplevelser online. Undersøgelsen viser blandt andet, at børn og unge oplever, at krænkelser og ubehagelige oplevelser online er udbredte og en del af præmissen for deres digitale liv. 

I panelet: Digital ekspert og forfatter Camilla Mehlsen og pædagog og digital brobygger Eva Fog Noer. Lykke Møller Kristensen er ugens ekspert. Vært er Christiane Vejlø. Ninette Birck stod for teknikken. Programmet er produceret af Elektronista Media for ADD projektet.  

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − four =

No Comments Yet.