Gaming guide til efterårsferien: Splatoon 3 og Steelrising

4 Min læsning

Bliv klar til efterårsferien med det farverige og forrygende Splatoon 3, eller kæmp for Frankrigs frihed mod en hær af robotter i actionspillet Steelrising.

Splatoon 3 er en farverig og uovertruffen genistreg

Det er svært ikke at juble over ‘Splatoon 3’. Det er fra top til bund et fremragende spil, der formår at tage den ellers voldelig og blodig skydespilsgenre og vender den på hovedet. Hvor det i stedet for at dræbe dine modstandere, gælder om at to hold har fem minutter til, at male så meget af banen i sit holds farver før modstanderen kan få gjort det samme. Det er anderledes, forfriskende og virkelig sjovt.

‘Splatoon 3’ kaster dig ind i rollen som en “Inkling”, en slags blæksprutte med almindelige ben, der kan, tage sejt tøj på og som fritidsinteresse deltager det i dysten om at male det meste af en bane før modstanderens hold gør det.

Det meste af ‘Splatoon 3’ foregår nemlig i online-dyste mod andre spillere, og gennem de kampe optjener du point til at købe nyt tøj, evner og selvfølgelig våben – der spænder alt fra malerruller til forskellige “geværer” der kan skyde med maling. Det hele præsenteres med en overflod af stil og charme, hvor det er nemt at forelske sig pladask i det meget farverige univers som ‘Splatoon 3’ introducerer dig for.

Samtidig er det et spil, som er meget begyndervenligt og nemt at komme igang med. For uanset hvor hurtige reflesker du har, så kan du altid hjælpe dit hold med at male gulvet, væggen eller kaste dig hovedkuls ind i konfrontationer med modstanderen. Det er et spil der lader dig vælge om du vil spille aggressivt, defensivt eller finde din helt egen rytme.

Uanet om du vil spille alene eller sammen med vennerne, så formår ‘Splatoon 3’ at levere en gennemført oplevelse, der tryllebinder og underholder fra allerførste øjeblik. Dette er ikke kun et fremragende spil til efterårsferien, men et af de bedste Nintendo Switch spil overhovedet.

Du kommer til at elske Splatoon 3 hvis:

  • Du også elskede Splatoon 2 og vil have endnu mere af det vidunderlige univers
  • Du søger et actionspil, der ikke er blodigt eller voldligt, men i stedet farverigt, venligt og indbydende

Splatoon 3 fås til Nintendo Switch og er set til 376,-

Steelrising lader dig kæmpe for Franrkigs frihed i 1700-tallet imod en hær af robotter

Året er 1789 og Paris står i flammer. Den franske revolution er undervejs, men i actionspillet ‘Steelrising’ er alt ikke som i historiebøgerne. Uroen i de franske gader stammer nemlig fra en hær af primitive robotter, der er gået amok og har sendt Paris ud i et ukontrolleret kaos.

Men nu skal du, som Marie Antoinettes personlige bodyguard robot, ud og redde Paris fra dets undergang, og finde svaret på hvorfor alle disse robotter pludselig gik fra at være tjenere til, et ustoppeligt oprør mod deres skabere.

At kalde historien i ‘Steelrising’ for unik er en underdrivelse. Det er et spil hvis identitet er helt og aldeles unik. At have den franske revolution som baggrund for et Paris i flammer, mens du løber rundt og bekæmper robotter er noget af det mest unikke du kommer til, at se i noget spil i år.

Heldigivs byder ‘Steelrising’ dog på mere end bare en virkelig god gimmick i form af den franske revolution med robotter. Det er også et solidt actionspil, der lader sig inspirere af populære spil som ‘Elden Ring’ og ‘Dark Souls’.

For ligesom i de titler, handler kampene mod de fjendtlige robotter om at holde tungen lige i munden. Selv den mindste fjende kan stoppe dit eventyr, hvis du ikke er forsigtig og holder fokus. Det handler nemlig lige så meget om hurtige reaktionsevner som, at vide hvornår du skal komme væk fra din modstander inden du bliver ramt af deres angreb.

Fordi at alle du møder på din vej er reelle trusler, så skaber det en konstant anspændt følelse og selvom det er super sjovt og udfordrende, så kan det også være en lille smule udmattende. Derfor er hele baggrunden med den franske revolution, og de meget unikt designede robotter du kæmper imod, med til at holde gejsten oppe imens du kæmper dig igennem Paris gader.

‘Steelrising’ er dog på ingen måde et perfekt spil. Det er tydeligt at budgettet har været ret lavt til tider, og spillet er ikke specielt innovativt hvis du allerede kender til de spil som det er inspireret af. Men ‘Steelrising’ har en så unik visuel identitet, at de fleste problemer kan ignoreres fordi blandingen af den franske revolution med robotter er så medrivende, at man bare må se hvad der gemmer sig rundt om hjørnet.

Du vil elske Steelrising hvis:

  • Spil som Elden Ring og Dark Souls er lige din kop te
  • Vil prøve et actionspil med en af de mest unikke verdener du længe har set

Steelrising fås til Xbox Series S / X, Playstation 5 og PC.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

2 Comments
  • Rene
    oktober 22, 2022

    Tak for en god oversigt over disse spil. Her er helt sikkert nogen jeg skal prøve af i min ferie med mine børn. Håber i vil lave flere af den slags, da vi er en større familie med mange spille-nørder.