All you need is love

2 Min læsning

Love er navnet på en skæg, ny mobil pladespiller, man kan have med i lommen. Den spiller lidt omvendt af normalt: Her er det nemlig grammofonen, der roterer på vinylpladen.

Vinylplader er cool, og grammofoner er in. For 11. år i træk stiger salget af LP’er i USA, og lige pludseligt ser man pladespillere dukke op fra glemslen her og der og alle vegne – inklusive flere af de berømte gamle hi-fi mærker som f.eks. Technics.

Selvfølgelig har fiffige opfindere også udnyttet moderne digital elektronik til at gøre traditionelle pladespillere mere spændende.

Love er den nyeste gadget af slagsen. En lille bærbar pladespiller med rigtig pickupnål, der kan spille musik via trådløse Bluetooth-højttalere – og som betjenes fra ejerens smartphone.

Love består grundlæggende af to dele: Den nedre er en pladetallerken i 12 eller 7 tommers størrelse, som man lægger sin vinylplade på.

Tallerkenen har en centertap, som man spænder del 2 på. Det er topdelen, der mest af alt ligner et fladt telefonrør. Her sidder pickup, elektronik, forstærker, batteri og en motor, der lader nålen køre rundt på pladen. Ikke omvendt som på almindelige grammofoner.

Fordelen er først og fremmest størrelsen. Love pladespilleren kan man bogstavelig talt have med i lommen – ligesom ens iPhone eller Android-mobil, der fungerer som trådløs kontrol enhed for grammofonen.

Lydkvaliteten skal jeg ikke kunne sige noget om, men i princippet fungerer Love som en tangential pladespiller – og de blev i sin tid betragtet som de bedste af mange hi-fi-entusiaster.

App’en til smartphones og tablets kan bruges til at bestemme pladestørrelse, volumenkontrol, hastighedsvalg, start/stop, skip, vælg nummer osv. App’en kan også vise et billede af pladen på skærmen.

Bluetooth bruges både mellem Love og smartphone og mellem pladespiller og trådløse højttalere. Multiroom-opsætninger med lyd i flere lokaler er også muligt. Som alternativ er pladespilleren også forsynet med stik til 3,5 tomme og Phono, så man kan forbinde højttalere, hovedtelefoner og stereoanlæg.

Love kan i øjeblikket forudbestilles til priser fra 329 USD. Det svarer til ca. 2.350 kroner. Levering vil ske til oktober.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + 14 =

No Comments Yet.