Virtual Reality på Nationalmuseet

2 Min læsning

Det kan være svært at få en museumsoplevelse helt ind under huden, men det forsøger Nationalmuseet at råde bod på med brug af Virtual Reality (VR) i en udstilling om livet på flugt.

Temaet må siges at være aktuelt, og selvom museet nødig vil pådutte de besøgende en bestemt holdning til flygtninge, så er muligheden for at følge flygtningestrømmen helt tæt på nok med til at rykke lidt i følelserne.

Det bliver spændende at følge, hvad museerne gør i de kommende år, når virtual reality for alvor rykker ind. Hele spil-dimensionen er oplagt til formidling af historie, og mange af de formidlingstiltag, som museerne bruger i analog form, ville sagtens kunne omsættes til VR. Hvis altså man kan finde pengene til det.

Udstillingen om livet på flugt kan opleves på Tøjhusmuseet i København frem til 11. juni 2017, hvorefter den fortsætter landet rundt som vandreudstilling på lokalmuseer.

Simon Lajboschits fra Khora Virtual Reality, som har leveret teknikken til Nationalmuseet, har tidligere været på besøg hos Elektronista podcast. Klik ind og hør mere om Virtual Reality.

Har du en VR-brille derhjemme? Så tjek filmene herunder. De har været inspiration til Nationalmuseets brug af VR i udstillingen. Filmene virker i øvrigt som 360 graders-film i Google Chrome og Firefox, også selvom du ikke har VR-briller.

Clouds Over Sidra

The Displaced

The Fight for Falluja
En helt basal VR-brille i pap kan fås for 100 kr., men hvis du vil spille VR-spil, så tjek denne artikel om VR-sæt til gaming.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + sixteen =

No Comments Yet.