De analoge ure vil også være smarte

2 Min læsning

Det klassiske, analoge ur kan også rumme en masse smart teknologi. Urfirmaet Nowa har med deres fortolkning af det smarte analog-ur lavet et smukt ur, der dog ikke er særligt smart.

Siden Apple Watch og Wear OS kom på markedet, har et smartwatch være ensbetydende med en stor skærm. Den store skærm har en masse fordele, men nogle gange savner man de klassiske analoge ure og deres stilrene udtryk. Heldigvis er de analoge ure også blevet intelligente – nemlig de såkaldte hybrid-ure.

Et af hybrid-urene kommer fra franske Nowa, som har designet et tyndt, lækkert og stilrent ur. På overfladen ligner det ethvert andet ur med visere og et enkelt design. Men under overfladen gemmer der sig bluetooth og et lille lys i urskiven, som tænder, hvis der sker noget på din telefon.

Hele idéen med Nowa-uret er, at du kan blive lidt mere fri fra din telefon, da uret kan gøre dig opmærksom på ting i stedet for. En fantastisk idé, men Nowa-uret kan ikke helt rumme konceptet. Uret kan kun gøre dig opmærksom på telefonopkald, og ellers kan du bruge knappen på uret som selvudløser på dit kamera.

Uret har også en række fitness-tracking funktioner, men de er stærkt begrænsede, da uret ikke har en hjerterytme-måler. Du får dog stadigvæk et groft estimat på antallet af skridt, du tager, og hvor meget du bevæger dig om natten, mens du sover.

Designet på Nowa Watch er pænt. Det er et meget tyndt ur, og dets blå visere giver uret et ikonisk og moderne udtryk. Man får lidt på fornemmelsen, at det lækre design skal kompensere for de manglende smarte funktioner.

Nowa Watch har desværre sat sig mellem to stole; det er ikke et fuldblod-smartwatch som fx Apple Watch og Wear OS. Men det er heller ikke et super avanceret hybrid-ur. Det har fx ikke hjerterytme-sensor eller muligheden for at vibrere, når der sker noget på din telefon som Kronaby-hybriduret kan. Så mest af alt er det bare et helt almindeligt ur med nogle få smarte funktioner.

De smarte funktioner der er, er ganske fornuftige, men har ikke så features som andre hybrider. Så hvis du vil have et analogt smartwatch, hvor det handler om design frem for en masse forskellige funktioner, så er Nowa-uret et fornuftigt valg.

Nowa urene kan købes fra deres egen hjemmeside, og priserne starter fra 1300kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 4 =

1 Comment
  • Christian
    oktober 9, 2018

    Super fedt! Desto mere mobiltilbegør desto bedre! Ser frem til at se hvad fremtiden kan byde! :-D