ANDROID ER BEDRE END IPHONE!

5 Min læsning

For kort tid siden vandt Anders Hauch en HTC telefon i en konkurrence på Elektronista. Anders er så glad for Android, at han simpelthen ikke kan lade være med at skrive om det. Så tag godt imod denne uges gæsteskribent, som giver sit bud på hvorfor Android er bedre end iPhone. 

Af Anders Hauch

Når det kommer til stykket er det at vælge en ny telefon, et af de vigtigste valg vi kommer til at foretage i år. Vores smartphone er jo den absolut vigtigste gadget for de fleste af os. Og ”alle” vil jo gerne have en iPhone. Der er en god chance for, at ”alle” tager fejl. Android er et meget bedre alternativ, end du tror…

Forleden tabte min kone sin iPhone. Skærmen smadrede, og der var gråd og tænders gnidsel. Diskussionen, der opstod efterfølgende satte gang i nogle tanker. Jeg holdt nemlig hårdnakket på, at hun skulle have en Android. Hun var ellers selv blevet glad for iPhone. Skæbnen ville det hverken værre eller bedre end, at jeg samme dag var så heldig at vinde en spritny, lækker og skinnende HTC Sensation XL – Beats Audio i en  konkurrence lige her på siden. Den ankom et par dage efter – lige i tide til at skaffe min stakkels kone forløsning. Hun havde i den mellemliggende tid været forvist til sin datters aflagte Nokia 6600, uden mulighed for andet end at SMS’e! Så hun var med skinnende øjne klar til at pakke op.

Ud af den “næsten lige så lækre som iPhone” indpakning, kom en flot, hvid telefon. Vi kom hastigt i gang med at sætte den op. Her kommer vi til den første grund til at Android er bedre end iPhone. Når du én gang har sat din Google konto op, skal du altid kun indtaste password én gang, når du skal sætte en ny enhed op. Og ikke hver gang du tilfældigvis vil købe en app, eller vil have adgang til iTunes eller… Man indtaster sine Google oplysninger, og så har man adgang til alle sine apps, alle sine ting, med det samme. Hvis man har husket at have krydset af i boksen, hvor man bliver bedt om at Google skal lave backup af ens ting, vil din nye telefon også automatisk downloade og installere for dig. Jeg ved godt at alle Apple fansene nu sidder og siger, at med iOS5 og iCloud får man det samme, og det er også rigtigt. Det virker bare bedre og mindre knoldet med Google. Færre indtastninger og færre problemer. Samtidig er man er ikke låst til et bestemt antal devices – man kan bare fylde på, til man ikke gider mere.

HTC Sensation XL telefonen har en super stor skærm, faktisk så stor den kandiderer til at være en lille tablet. Det kan jeg godt lide. Man kan ramme ikonerne. Den er snappy og HTC Sense interfacet ser rigtig godt ud. I mine øjne bedre end iOS. Det virker som om, HTC har lært en masse, af den tid der er gået med smartphones. Det man har lært, betyder at interfacet bare føles dejlig intuitivt. Man får lyst til at trykke på tingene. Her kommer så den anden store grund til at Android er bedre end iOS. Hvis man har lyst, kan man skifte udseende på den – super let og uden problemer. Man downloader en launcher fra Marked og så har du en telefon, du selv kan bestemme, hvordan skal se ud. Jeg ved godt man kan noget der ligner på iPhone også – men igen er det ikke så nemt og det er ikke så intuitivt at gøre det.

Efter ca. 10 minutter, er den nye Sensation XL sat op og min kone er glad igen. Wordfeud er installeret og der er musik på vej ind på den fra vores fælles server. Musik er nemlig nødvendigt på denne telefon. For selv om du ikke er glad for Android, burde du overveje at købe HTC Sensation XL alligevel, bare på grund af den medfølgende Beats Audio hovedtelefoner. Jeg har aldrig hørt så god gengivelse i et par in-ear hovedtelefoner. De er ganske enkelt fænomenale! Det bringer os til tredje punkt på listen over, hvorfor Android er bedre end iPhone. Med en Android enhed bestemmer du selv, hvilket format, du vil have dine film og dine sange i. Du bestemmer selv, hvordan du vil læse dine bøger og hvordan du vil have dine filer. Det bliver ikke trukket ned over hovedet på dig. Det kan jeg godt lide.

Så hvorfor er en Android telefon egentlig bedre end en iPhone? Begge platforme kan jo en masse og begge er flotte, moderne og sexede. Jeg er helt med på, at det er et provokerende spørgsmål. Mange af jer derude vil garanteret sige, at det er som at spørge hvorfor en Ferrari er bedre end en Toyota. Men jeg mener de følgende 3 ting gør, at Android har en større chance for at blive på markedet længere end iOS:

 1. Android tillader dig frit valg – du bliver behandlet som en voksen – du tager selv konsekvensen af dine valg. Pointen er, at du har valg.
 1. Android er open source. Det betyder, at der ikke er nogen, der bliver sure, hvis du hacker eller modder din telefon. Det er dit eget valg – jævnfør punkt 1.
 1. Udvalg af devices. Der er ikke kun 1 Android model. Der er hundrede. På CES 2012 alene, blev der annonceret 50 nye android devices (http://androidadvices.com/ces-2012-android-round-up-devices-announced-at-press-day/). Så der er helt sikkert en, der passer ind i din personlige stil, uden at du kommer til at ligne alle de andre, der også lige har fået en ny smartphone.
 1. Udvalg af apps. Der er ganske rigtigt flere apps i Appstore end i Marked. Endnu. Men har du helt ærligt nogensinde haft et problem med at finde en app? Nej vel? Apple censurerer alle apps på Appstore. Og afviser med rund hånd, dem de ikke kan lide indholdet af. Som Android udvikler, er du ikke underlagt censur. Det betyder, der kan udvikles frit. Det betyder også, at der ind i mellem er en dårlig app, men det er der også på Appstore. Med fri udvikling kan alle udvikle det, de vil. Det kan jeg godt lide.

Hvad synes du? Er du til Android eller iPhone?

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × three =

16 Comments
 • Anne Mette Beck
  januar 26, 2012

  Jeg har alle dage været en pc-pige, ergo var det meget naturligt for mig at købe Android. Jeg er vild med selv at kunne bestemme over mine ting. Derfor tror jeg også man skal være lidt mere hygge-nørd, for at synes, Android er federe end iOS, netop fordi man kan sidde og rode med detaljerne.

 • Ann
  januar 26, 2012

  Helt klart Android af de grunde du nævner. Ville elske en sammenligning med Windows Phone også. Jeg er ret vil med deres GUI med store skrifttyper og meget minimalistiske stil, men hvor begrænset er man med Windows Phone i forhold til Android? Ja selvfølgelig er der ikke nær så mange apps i Windows Marketplace, men hvor hurtigt kommer det?
  ..Og hvis man så vælger Android, hvor stor er forskellen så på eks. HTC Sense og Googles eget Gingerbread?
  Jeg er umiddelbart mest til Android fordi jeg godt kan lide hele idéen med open source og fordi jeg gerne vil støtte Google og deres mentalitet, men GUI og brugervenlighed betyder virkeligmeget for mig.

 • Sarah
  januar 26, 2012

  Helt enig med Anne Mette. Jeg anbefaler iPhone til dem, der ikke gider nørde, men bare vil have en fed telefon, der virker. Selv vil jeg altid vælge Android. Så det kommer helt an på, hvordan man vil bruge sin telefon.

 • Andershauch
  januar 26, 2012

  Fedt at høre, at der er andre end mig, der er til Android :-P

 • Andershauch
  januar 26, 2012

  @ann: Gode tanker. Jeg er også selv helt vild for at få nallerne i en windows telefon (Kan man have våde drømme om en Nokia Lumia 900?). Jeg synes faktisk HTC Sense er ret fedt. Det er intuitivt og let. Og virker meget gennemtænkt. Samtidig har jeg en Galaxy S, som er hacket og opgraderet til Ice Cream Sandwich. Og det virker også super. Faktisk vil jeg sige, at ICS i sin “rå” Android indpakning er den bedste implementation af Android jeg har set…

 • Brian
  januar 26, 2012

  så afgjort android!
  har en desire hd, som jeg har haft siden den kom, og den – trods sin alder – kan til hver en tid hamle op med en iphone. hvad folk vælger må de selv om, men som du skriver, låser man sig selv lidt fast med et idevice, plus at man så også skal have apple-produkter på sin pc, hvilket ike nødvendigvis er en fordel.
  at google så også er min bedste ven, gør jo heller ikke valget sværere :-)

 • Stig
  januar 29, 2012

  Ja så vil jeg gå i den modsatte retning ;-)
  Efter 3 android mobiler i træk er jeg på den 2. iPhone – og aldrig har det været nemmere. Havde ret dårlig batt.tid på android og så siger det mig ærlig talt ikke så meget, at kunne stille på dit og dat, slå wifi fra på 27 måder, rode med alt muligt og umuligt osv. Gider det ikke, har ikke brug for det. Måske er jeg bare blevet voksen, så det har ikke MIN interesse ;-) Jeps der er smarte ting med android og har da intet had til hverken den ene eller den anden part, man kan altså godt være ret neutral her…
  Og ja jeg bruger da også Google tjenester, bla gmail. Men virker fint på iPhone..

 • Cecilie
  januar 29, 2012

  Jeg synes helt klart man kan mærke, at Android producenterne spytter flere nye telefoner ud end Apple. Jeg synes iPhones var Android overlegne tidligere men efterhånden har mange Android telefoner altså overhælet iPhone

  Jeg tror til gengæld det varer rigtig længe før det bliver anerkendt bredt at Android er lige så brugervenligt som Apple

 • Trine Louise
  januar 29, 2012

  Jeg kommenterer dette indlæg fra min Android-telefon og melder mig dermed i klubben af Android-fans.
  Jeg er også enig i at iPhone er stærk for brugere uden teknisk interesse for gadgets, men jeg synes det er synd at denne brugergruppe er tvunget til at betale så meget for det æble bagpå telefonen. Jeg synes ikke man får nok for pengene med iPhone.

 • Jonas
  januar 29, 2012

  Jeg er klart IOS af pris de årsager du nævner :)

  Jeg er gået fra Androide til OIS to gange nu, så det er ikke fordi jeg ikke har prøvet begge dele.
  Mit indtryk af Androide er at det er langt mere rodet, netop fordi du skal have mulighed for at pille i alt, de fleste gange synes jeg det er rart at der er taget en beslutning for mig. Jeg sad tit med tanken om oplevelsen ville have blive lidt bedre hvis jeg tweakede lidt her og der – fordi muligheden er der.
  Jeg er også rigtig glad for app stores censur og strømlignethed.
  Jeg synes ofte jeg fik hentet nogle mystiske Apps ned på Android, som godt kunne have brugt en tur gennem et par kritiske øjne.
  Jeg synes aldrig censuren har givet nogle mangler i App store.
  Apps i App store er strømlinede og der der konsekvens i designet f.eks. hvor Tilbage, zoom osv forgår, mens jeg på Android i den ene app skulle bruge den fysiske tilbage knap og i andre Apps trukke på skærmen m.m. Den konsekvens synes jeg giver en ro.

  Jeg kan godt følge det at Android findes i mange flere telefonmodeller, ,en så længe indholdet er det samme gør det mig ikke så meget.
  Glæden ved at skifte Tlf model/producent har mistet den charme det havde den gang hvor hver producent havde noget unikt at byde på. :)

 • Martin Terp
  januar 29, 2012

  Jeg er helt klart til iPhone. Jeg har haft en Samsung Galaxy S II, som skulle være en rigtig god Android-mobil – og det er den helt sikkert også.

  Men efter 2-3 måneder med min SGS II, valgte jeg at sælge den og købe en iPhone igen. Hvorfor..?

  iPhone er laaaangt federe rent grafisk. Brugervenligheden er en snas bedre, den er langt mere simpel – og synkroniseringen med mine Mac’er, er så nem og ubesværet så alle kan være med.

  Og derfor er en iPhone og iOS langt bedre end Android… eller… Nej – det er det ikke. For det kommer helt og holdent an på, hvem man er, hvad man forlanger og hvor meget tid og energi man gider lægge i sin smartphone.

  Jeg mener ikke den bedste smartphone til alle er opfundet – vi er alle forskellige, og er man supernørd som gerne vil kunne tweeke samtlige indstillinger i sin smartphone, er det jo nemt at vælge Android, som sit foretrukne styresystem. Har man et lidt mere afslappet forhold til disse nørderier, og kan man leve med de begrænsninger som naturligt ligger i iOS, er det vejen frem for disse brugere.

  Det er i bund og grund samme opvejning mellem for og imod – ligesom alt andet vi køber/bruger. Om det er Mac/PC, iOS/Android eller Audi/BMW… Same story… :o)

 • Lars
  januar 30, 2012

  Jeg har haft IPhone i flere år og nu også ipad2. Jeg kan godt lide “grej” og har derfor nogle gange købt og testet både HTC android og Blackberry. Min konklusion har hver eneste gang været – hold kæft noget L***

  Apples produkter er meget nemmere at gå til. Det virker, er let at sætte op, er lækkert – hvor særligt Android ligner billigt plastik i sammenligning. At man kan dit og dat og er fri som fuglen er som regel også årsagen til ens telefon crasher og skal geninstalleres. Min første iPhone jailbreakede jeg lidt med samme ønske – frihed – men har ikke gjort det på mine senere iPhone, for det virker bare.
  Jeg synes alle andre konkurrenter til Apple slås med det samme. De ligner og forsøger men når aldrig i mål. Så står du og er i tvivl – køb en iPhone.

 • Mikkel Lysgaard
  januar 30, 2012

  Jeg er også til android. Og netop på grund af de samme argumenter, som du kommer med, Anders.
  Nemlig FRIHED!
  JEG vælger.

  Og i mit tilfælde er det lidt paradoksalt – for jeg har fyldt hjemmet med apple-produkter. Så jeg er så klart en mac-mand. Men jeg er også en google-mand. Og derfor foretrækker jeg android.

  Da min knap så tekniske kone skulle have en telefon, anbefalede jeg hende dog en iphone. Og hun har elsket den lige siden, hun pakkede den ud af tasken, bla. fordi den er enkel og ligetil. De mange valgmuligheder, der er med android, ville bare forvirre og stresse hende.

  Selv får jeg aldrig selv en ipåne. Der er for mange lækre android modeller at vælge imellem.

 • Morten
  januar 31, 2012

  Klart til Android – Indrømmet iPhone virker godt og ser smart ud, men der er frit valg på alle hylder når talen falder på android og det ultimative er googles egne Nexus fra Samsung uden forvirrende brugergrænseflade – det spiller og det er frit valg….

 • Mikkel Petersen
  maj 8, 2012

  Hej er der nogle der kan hjælpe mig her?
  har altid været til iphone men nu er jeg faldet over Samsungs. Samsung Galaxy Note som jeg bare er blevet forelsket i og jeg vil så gerne have fingre i den.
  Men. er en Android telefon nem at finde ud af nå man altid har været vand til iphone? eller er de pisse besværlige?
  Håber der er nogle af jer som der kan hjælpe mig og hvis i har en Samsung Galaxy Note så skriv endelig hvordan den er
  MVH Mikkel. :)

 • jack
  januar 7, 2014

  jeg er android
  har haft iPhone 3g 3gs 4 og 4s
  og nu for første har jeg så købt en HTC one
  den er klart bedre færre problemmer
  meget mere FRIHED
  iPhone føltes som en telefon fra 2007 som har fået bedre hardware
  hvor android bliver bedre og bedre man for ikke bare en eller anden
  opdatering som ikke gør en skid rent ud sagt.
  Hos android føler det som en ny telefon man kan mærke opdateringen
  man har bare lyst til at holde den hele tiden.
  Apple kommer alligevel også bare med fx iPhone 4
  så kan man gå ud og købe en 4s som ikke rigtig er bedre bar en lille smule hurtiger så kommer der
  en iPhone 5 hvad gør så sælger den med et cover på og kalder den
  iPhone 5 cover (5c)
  og en iPhone 5s så med fingerskan så for N.A.S.A endelig ens DNA
  køb en android