APPBEFALING: TEGNE OG NOTE VÆRKTØJ TIL IPAD

2 Min læsning

Af Janni Kirstine Skou

Træt af pen og papir, når du skal brainstorme på idéer? Så lur her. Vi er nemlig stødt på PhatPad, der er et godt skridt på vejen til online noter, figurer og andet halløj, som man lige kan mangle midt i en idéstrøm.

Der findes et ocean af note-værktøjer til iPad, hvor Evernote nok er den ukronede konge og i sig selv fungerer sublimt i forhold til at skrible noter ned på alle mulige smarte faconer. Men hvad nu, hvis man har brug for funktioner ud over blot at skrive? Her kommer PhatPad ind i billedet som et værktøj til brainstorming og samarbejde.

PhatPad er et værktøj, der virkelig rummer muligheder. En af de sjove og rigtig praktiske ting er, at man kan skrive noget med fingrene, markere det og omdanne det til ”rigtig” tekst. Super smart! På den måde kan man hurtigt notere sig noget vigtigt, uden at skulle slås med keyboard og bryde det kreative flow. Det kræver dog lidt tilvænning at skrive tydeligt nok og PhatPad forstår ikke dansk, så ingen æ, ø og å’er. Øv. Lidt ud fra samme princip kan man aktivere figur-genkendelse, så hvis man tegner en grim cirkel, bliver det faktisk til en ordentlig cirkel. Det fungerer rigtig godt.

Der er flere muligheder med PhatPad, blandt andet kan du importere billeder, optage lyd og vise det færdige dokument i præsentations-mode. PhatPad bliver federe over tid – man skal lige ind i det og prøve alle indstillingerne af. Heldigvis er brugerfladen overskuelig og ret logisk, og det er et stort plus, at man kan synkronisere med Dropbox og Evernote.

Dommen over PhatPad er, at du bør prøve det – det koster kun 30 kroner i App Store. Det er ikke perfekt, mest på grund af småting som ikke at ville godkende æ, ø og å eller dele af tekstgenkendelsen. Men det er bestemt værd at prøve, for det er faktisk overraskende, så godt det fungerer.

Hvad med dig derude, har du prøvet PhatPad eller et lignende værktøj du kan anbefale? Smid en kommentar i herunder.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 11 =

No Comments Yet.