Banebrydende printerdesign: udskift blæk med blyantstreger

2 Min læsning

Nogen gange ser man design kombineret med ingeniørkunst, hvor resultatet bare siger spar to, og hvor man ville ønske, at prototypen også blev sat i produktion, så man kunne få fingrene i den selv. En sådan prototype er Pencil Printer.

Overforbrug af printerblæk og -papir

I 2012 blev der estimeret solgt 942 millioner printerpatroner! Det er omkring 30 patroner i sekundet – hele året rundt. Vi gætter på, at det tal ikke er faldet siden da.

For bedre at forstå omfanget af blæk vi bruger hvert år har IDC lavet denne infografik:

infografik

I Danmark bliver en stor andel af printerpatronerne købt hos BillyBlæk.dk og de melder da også, at der intet fald er at spore i salget.

Amerikanske kontorer forbruger 12,1 trillioner stykker papir hvert eneste år, og da man anslår, at USA bruger ca. 25% af verdens papirforbrug, kan vi på verdensplan gange tallet op til 48,4 trillioner stykker A4-papir. Det svarer til godt 5.8 milliarder træer! Om året.

Da intet tyder på, at det “papirløse samfund” nogensinde bliver en realitet, kigger innovative mennesker da også efter mere grønne løsninger. Til den kategori hører designeren Hoyoung Lee, der har lavet en prototype på en grøn printer kaldet Pencil Printer.

Selvom Pencil Printer af nogen nok vil dømmes som en kuriositet, og selvom vi nok må erkende, at den ikke kommer til at erstatte de 942 millioner printerpatroner lige foreløbig, så er den slags initiativer stadig et udtryk for verdens erkendelse af, at vi skal skrue ned for forbruget og kigge efter mere grønne alternativer.

 

Hvordan virker Pencil Printer?

Hoyoung Lee har med sin printer fjernet blæk og printerpatroner helt, og i stedet er der i toppen af printeren et hul, hvori man kan putte gamle blyanter og blyantsstumper. Disse bliver så kværnet i printeren og blyet/grafitten bliver skilt fra træet. Dette bly bliver brugt til at printe med.

 

Printeren kan også viske ud

Som en ekstra feature indeholder printeren også et viskelæder, så man kan stikke papiret ind i printeren igen og få det visket rent og klart til brug igen. Viskelædersmulderet bliver naturligvis opsamlet i en speciel beholder. Der er tænkt på alt.

pencil-printer

pencil_printer_2

Kan indeholde sponsorlinks.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + 20 =

3 Comments
 • Asbjørn Denkel
  august 28, 2015

  Banebrydende design… ja, men den fede ide er fra feb. 2010 og designeren har i samme måned videreudviklet på designet (http://www.yankodesign.com/2010/02/23/pencil-printer-part-two/).

  Så med mindre #Elektronista kan finde nye oplysninger om produktet, så er det måske lidt utopisk at tro, at der i virkeligheden bliver videreudviklet på idéen, og hvad er så nyhedsværdien?

  Men fed ser den ud!

  #oldnews #slownews

  mvh
  Asbjørn

 • Linda Bender
  april 3, 2018

  Would love to read in English. Ink is SO expensive.

 • Christina
  juli 18, 2019

  Hejsa!
  Lækkert produkt.
  Kan den købes i Danmark?
  Hvis den kan, hvor da?
  Mvh
  Christina