BESKYT DIN MOBILTELEFON OG LAPTOP MOD TYVERI

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Vores gadgets bliver mindre og mindre og de vejer efterhånden nærmest ingenting. Vi glæder os over, at vi kan have det hele med i tasken. Til gengæld er det hele også blevet nemmere at stjæle. Sommeren er højsæson for rapserier.

Gadgettyve har ligefrem specialiseret sig i at hapse en mobiltelefon eller en laptop fra et cafébord. Du kan altså ikke vide dig sikker, mens du lige bestiller en ny kaffe latte. Der er endda eksempler fra konferencer, hvor talere har mistet deres laptop’s fra podiet!

Men du kan gøre noget. Der findes efterhånden et godt udbud af tjenester, som hjælper dig med at finde en stjålen computer eller mobil. Typisk via GPS tracking, tracking via nærmeste wifi netværk eller via mobilmaster. Få f.eks. også screendumps af tyvens aktiviteter på computeren og billeder af tyven med computerens webcam. Eller send en besked som popper op på skærmen mens en høj alarm går igang. Du skal blot have adgang til en anden computer for at spænde ben for tyven.

Elektronista giver dig her et hurtigt overblik over de 4 stærke tjenester, som hjælper dig med at beskytte din computer eller mobiltelefon.

Find My iPhone (iPhone/iPad)-Track din telefon og start en alarm eller send besked til tyven/den som finder mobilen. Vi har allerede skrevet en guide som viser dig præcist, hvordan du sætter din mobil op med Find my iPhone -tjenesten. Find my iPhone er gratis.

Undercover (til iPhone, Mac, iPad) Undercover tjenesten tracker dine Apple gadgets og fortæller dig, hvor de befinder sig. Undercover tager også hyppige  screendumps af aktiviteter på computeren og billeder med computerens webcam. Altsammen informationer som er vigtige, når tyven skal identificeres. Eller hvad med at skrive en besked som tyven ser på skærmen og som computeren råber højt ud i lokalet “Denne computeren er stjålet og under observation, Kontakt XX” . Yderligere kan Undercover “lade som om” at computeren bryder sammen. Den går simpelthen i sort foran tyven.


Look Out (Til Android, Windows, Blackberry)- Look Out er et program som hjælper dig med at finde din mobiltelefon på et kort, bare du kan komme online fra en anden skærm. Ud over tracking funktionen backer Look Out også dine billeder og kontakter op i gemmer dem i “skyen”. Og så beskytter den endda mod virus og fjendtlige apps.

Prey (Androidmobiler og Mac, Windows og Linux PC) PreyProject tracker din mobil eller computer efter nærmeste wifi. Giver dig webcam billeder og screen dumps af skærmen. Du kan også vælge, at sætte alarmen til eller sende en besked til tyven. Det hele betjenes fra en webside, du kan tilgå via en anden computer. Prey er gratis!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + twenty =

3 Comments
 • NAthalie
  juni 10, 2011

  I snakke om at kunne forsikre “kamera” med at kunne send billeder igennem korte .. hvordan kan man det.. jeg kan ikke se info her :(

  Mvh Nathalie

 • Marie
  juni 20, 2011

  Vil også gerne vide hvordan man beskytter kamera. Hvad hedder det kort, der bliver vist i programmet??

  • christiane
   juni 21, 2011

   Det hedder Eye-Fi. Men vi er senere blevet gjort opmærksom på, at det kun sender billeder fra ét netværk. Og derfor ikke vil sende fra ethvert (tyvens) netværk. Men derfor er det stadig en super god idé som gør at man hyppigere får sine billeder ind på computeren og derfor er mindre tilbøjelig til at miste dem, hvis kameraet bliver stjålet. Ofte er det jo de gode billeder man er mest ked af at miste.
   Håber du kan bruge det til noget :-)
   Bedste hilsner
   Christiane