Bliv klogere på din whisky

2 Min læsning

Mange har gennem tiden sværget troskab til de gyldne dråber. Store tænkere har gennem tiden udtalt sig mere eller mindre genialt om drikken. Raymond Chandler skulle eftersigende have sagt “There is no bad whiskey. There are only some whiskeys that aren’t as good as others.” Med app’en “Whizzky” kan du teste hr. Chandlers udsagn og blive klogere på din whisky.

Whisky eller whiskey – afhængig af, hvor i verdenen den kommer fra – har siden det 13. århundrede bragt mange mennesker til enten storhed eller fald – og alt der i mellem. De traditionelle whiskys anses i dag at komme fra Skotland,  Irland, USA og Canada, men whiskyens historie går tilbage til det 13. århundredes Kina, hvor det blev brugt som medicin. Ja, undskyldninger er der nok af.

Whizzky er en gratis app –  til både iOS og Android. Og mange af app’ens funktioner kan yderligere tilgås fra firmaet website (link).

App’en er nem at bruge og er opdelt i 3 hovedtemaer, alle – selvfølgelig – med fokus på whisky.

1. Egen samling

I appen kan du oprette din egen samling – enten den du har hjemme i barskabet, eller over de whiskyer, du har mødt gennem livet. Og det er nemt: Scan din flaske eller søg på navnet. Og føj den enten til ønskelisten eller dit virtuelle barskab.

2. Del dine oplevelser

Ligesom i apps som fx Vivino, kan brugerne selv indtaste egne erfaringer, “tasting notes”, indkøbspriser og ratings. Du får derudover adgang til både andre brugeres noter – og til tider mere vigtigt, de officielle noter om væsken.

3. Nørderiets højdepunkt

Sidste hovedelement i app’en er nyhedsfeedet, ja nyhedsfeedet, der jævnligt leverer nyheder fra whiskyens verden, herunder små videoer om eksempelvis fremstillingen af forskellige typer af whiskyer. Derudover indholder app’en også et større “encyklopædi”, hvori der kan søges efter smage, typer, destillerier og/eller diverse “Top Tens” inden for hver type whisky.

Udvalget er stort i app’en og enhver whisky-enficianado anbefales at have den på telefonen. Så kan nørderiet og fornøjelsen til enhver tid få et nøk opad.

      

 

Og så lidt julehygge…

Det er jo jul, og “over there” betyder det også højsæson for juledrikken/cocktailen Egg Nog, så mon ikke det er passende at slutte denne appbefaling af med en lille nem opskrift på “Whisky Egg Nog”

1 dl whisky
1 æg
2 tsk flormelis
Mælk

Whisky, æg og flormelis shakes med is. Til sidst tilsættes mælk

God fornøjelse med både app og egg nog – og glædelig jul!

 

Læs også “Løft din gin til nye højder med genial app

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − sixteen =

No Comments Yet.