Ny mus vil redde dig fra museskader

3 Min læsning

Logitech vil have dig til at passe på dig selv og har lavet en radikal gentænkning af, hvordan en mus ser ud. Mød MX Vertical.

Der er en ret stor sandysnlighed for, at du har hånden på en mus en stor del af din arbejdsdag. Men musen som et interface blev ikke opfundet med tanken, at vi skulle holde fast i den otte timer i døgnet. Faktisk viser undersøgelser, at næsten hver anden døjer med smerter på grund af at bruge musen i deres arbejde, og vi er som samfund stadig kun ved at udforske, hvad et helt liv med en mus i hånden kommer til at have af skader på vores krop.

Logitech har derfor brugt de sidste to år på at udvikle en radikal ny mus. De kalder den for MX Vertical, og det ligner på ingen måde en normal mus. Faktisk ligner det mest af alt en blanding af et stykke moderne kunst eller et tidligt udkast til et rumskib fra Star Wars.

I udviklingen af MX Vertical fokuserede Logitech på at måle, hvilke muskler i vores arme og nakke, der bliver påvirket af at bruge en traditionel mus. Uanset hvor tyk eller tynd, de lavede den traditionelle mus, blev resultatet mere eller mindre det samme. Indtil de prøvede at rejse musen op, og begyndte at efterligne måden vi holder vores hånd på, når vi skal give et håndtryk.

Denne position er en meget mere naturlig position for vores håndled, og resultatet blev, at musklerne ikke blev lige så anspændte som før. Musen fjerner dog ikke alle spændinger, men mindsker presset på kroppen.

Lav tilvænningsperiode
Efter at have brugt musen i en uge, er der ikke tvivl om at Logitech har fat i noget. De første par dage med musen føles det mest af alt som genoptræning, når alle vaner skal smides ud af vinduet. Men MX Vertical er utrolig behagelig at have i hånden, og efter tilvænningsperioden er der markant færre spændinger i nakken og armen efter en hel dag foran computeren.

Det er dog langt fra en mus til alle. Hvis du laver meget arbejde i Photoshop eller andre programmer, hvor der er mange bevægelser i alle retninger, er den umiddelbart ikke så velegnet. MX Vertical stråler dog i det almindelige arbejde med at surfe på nettet, tjekke mail og andre mindre opgaver. Den fysiske udformning er rar, og efter tilvænningsperioden er det svært at gå tilbage til en traditionel mus.

MX Vertical fås til 899kr.

3 tips til bedre arbejdsmiljø for dine hænder

1. Fjern hånden fra musen
Selvom du sidder foran en computer hele dagen, så er det vigtigt at ikke at have hånden på musen hele tiden. Prøv at finde en “hjemmeposition” til dine hænder, når du ikke aktivt skal bruge musen. Hvis du alligevel skal sidde og se en YouTube-video eller læse en artikel, så undgå at hvile hånden på musen hele tiden.

2. Drik en kop kaffe
Variationen er essentiel for at gøre dine hænder glade. Hent en kop kaffe af og til, ryst hænderne og sørg for ikke at blive fastlåst til én enkelt position. Bevæg kroppen så ofte du kan. Hvis du har et hæve/sænkebord, så husk, at det handler ikke om at stå op hele dagen – det handler bare om ikke at sidde ned hele dagen.

3. Helt ind til kroppen
I stedet for at have musen ved siden af tastaturet, så flyt den under tasturet. Så musen er foran din mave, og dine arme kommer tæt ind på kroppen. Det er med til at mindske spændingerne i dine muskler, og hvis du samtidig kan hæve følsomheden på din mus, så du ikke skal bevæge den super meget, kan du aflaste håndledet med det. Det kan også hjælpe på spændingerne at få et mindre tastatur, så dine hænder ikke skal flytte sig for meget.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten − 3 =

No Comments Yet.