Clue – så du ikke er blank på din cyklus

2 Min læsning

Af Karen Grønkjær

Clue er en cyklus-tracker-app, der kan hjælpe dig med at holde styr på din menstruationscyklus og redde dig fra nogle af livets pinlige og upraktiske situationer. Elektronistas Karen Grønkjær har testet den smarte cyklus-app.

Lige siden min storebror og hans ven terpede menstruationscyklus før deres biologieksamen i gymnasiet, har jeg være fascineret af dette ”fænomen” på den tekniske måde. Hormonstyring og regulering, der påvirker både krop og psyke.

Til trods for fascination og egen regelmæssige cyklus, har jeg aldrig været god til at huske, hvor i cyklus jeg er, og oplever af og til at stå i situationer, hvor jeg synes, at det kan være pinligt eller upraktisk.

F.eks. min læge eller andre interessenter, der spørger ”Hvornår havde du sidst menstruation?” Mit svar må ofte være et gæt eller en febrilsk vurdering – ”sidst var vist, da vi var til konfirmation hos…så det må være,…. eller var det”. Dette gæt kan resultere i, at jeg senere må lave en aftale om.

Jeg blev derfor glad, da jeg opdagede den gratis app Clue.

IMG_7695

Clue hentes i App-store eller Google Play. Den findes på mange sprog – blandt andet et perfekt dansk, da flere af folkene bag Clue er danskere. Firmaet Clue har base i Berlin med danske Ida Tin som CEO.

App’en er udviklet til og oplagt til dig, der arbejder på at blive gravid. Men er bestemt også praktisk og anvendelig til os, der bare gerne vil have styr på, hvad der sker i vores egen krop. Desuden er der det praktiske – det er rart at være forberedt. Jeg får en notifikation to dage før, så når jeg at få købt og medbragt diverse utensilier.

Du starter med en standardcyklus, men kan taste tidligere cyklus ind. Jo længere tid du bruger app’en, jo mere præcis bliver den. Den har en lang historik, men ser kun tre måneder frem.

Du kan udover blødning vælge at tracke mange relaterede ting som temperatur, vægt, energi, søvn, hud og sex. De mange muligheder forstyrrer ikke det fine overblik. Man kan også lave sine egne tags, jeg har f.eks. et, der hedder ‘Henrik’.

Føler du dig også mere tjekket og forberedt med Clue?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 3 =

No Comments Yet.