Da Elektronista mødte Xbox One
Microsoft vil gerne stå for alt i dit liv. Specielt når det kommer til underholdning foran fjernsynet. Derfor blæser de nu til krig mod Playstation 4. Vi har kigget på Xbox One.
Det tog kun ti måneder for Microsoft at få Xbox One sendt ud i butikkerne herhjemme. I november sidste år blev maskinen lanceret side om side mod Playstation 4 i en håndfuld lande, og Danmark var ikke på Microsofts liste. Indtil nu.
Selvom vi har skulle vente næsten et helt år på at få Xbox One herhjemme, så har den lange ventetid dog ikke kun været rent dårligt nyt. Konsekvensen af de ti måneders ventetid er en mere moden maskine, hvor børnesygdommene er væk, og der er tilføjet et hav af velimplementerede funktioner.
Siden maskinens oprindelige udgivelse har Microsoft været rigtig gode til at lave månedlige opdateringer med nye funktioner som brugerne i fællesskab har stemt på skal være en del af maskinen, og det giver en langt mere brugervenlig og helstøbt oplevelse.
En spilkonsol der ikke ligner et legetøj
Før vi snakker om de mange funktioner i maskinen, så er det værd at nævne designet af Xbox One. For den ligner nemlig slet ikke en spilkonsol. Her er ingen grimme kanter, billig plastik eller blinkende blå lys over det hele.
Det er en elegant, sort, rektangel, der er utroligt stille. Hvis det ikke var fordi jeg sad og spillede et spil på den, kan jeg godt til tider komme i tvivl om, hvorvidt den overhovedet er tændt. Så stille er den!
Det er tydeligt, at Microsoft har brugt en masse tid på at gøre maskinen så lækker som overhovedet muligt. Den passer æstetisk perfekt ind under fjernsynet, og ligner et dyrt, elegant og lækkert B&O-møbel mere end noget andet. Modsat konkurrenten hos Sony, så ligner Xbox One slet ikke et legetøj, og det er et stort plus.
Xbox, se fjernsyn
Selvom en stor del af Xbox One dybest set er en spilkonsol, så vil Microsoft gerne have den skal være meget mere end det. For den vil nemlig meget gerne erstatte både de andre konsoller, men også dit Apple TV. Microsofts hemmelige våben i kampen om stuen er nemlig, at de samler alt i en boks – lige fra TV til Netflix.
Får du TV gennem en modtagerboks, så kan du køre dets HDMI-kabel ind i din Xbox One og bruge den som modtagerboks i stedet. Det giver dig mulighed for at bruge Microsofts interface til at navigere rundt mellem kanaler, og muligheden for at skifte øjeblikkeligt mellem TV og apps. Det lyder måske unødvendigt og fjollet, men efter en dag med Xbox One er det blevet uundværeligt.
TV-integrationen åbner op for en masse fede muligheder: Du kan gå fra at se fjernsyn til Netflix uden at skulle slås med fjernbetjeninger, loade apps og starte andre maskiner. Du kan gå fra at se Arvingerne i fjernsynet til et Skype-opkald på få sekunder, eller hoppe over og spille et spil imens reklamepausen kører.
Det hele flyder sammen i ét interface og én boks. Ligeledes kan man også “snappe” apps side om side. Så du kan spille spil imens du ser fjernsyn (eller bare venter på at reklamerne er slut). Xbox One og dens medieoplevelse føles som en komplet, gennemtænkt og velintegreret oplevelse, der er svær at undvære, når man først har prøvet det.
Udover det, så har Xbox One et markant bedre interface og er en mere brugervenlig tv-oplevelse end nogen tv-boks på markedet. Det er faktisk overskueligt, nemt at navigere og rart at bruge. Noget TDC, Telia og alle de andre kunne lære noget af.
Oplevelsen falder dog en lille smule fra hinanden, når man opdager, at der hverken er TV2 Play eller HBO Nordic på Xbox One lige nu. Er du kabelklipper, som helt har droppet antennesignalet, vil du blive glad for at høre, at DR arbejder på en app til Xbox One, som gerne skulle udkomme inden året er omme. Men der er stadig noget distance tilbage for Xbox One for, at den vitterligt kan blive ens endegyldige alt-i-en løsning. Men alle kanonerne er kørt i position, der mangler bare de sidste apps.
Xbox One giver mest for pengene
Skal man give en anbefaling her og nu, så er Xbox One den pakke, der giver mest valuta for pengene her og nu. Primært på grund af Microsofts store fokus på at lave bundles med en konsol og et spil.
Ved lancering af Xbox One fås den i nogle forskellige udgaver:
Om du vil have med eller uden Kinect-kameraet, der gør det muligt at styre interfacet med stemmen eller hænderne, eller med et gratis eksemplar af FIFA 15, er helt op til dig.
Du kan også vælge at få den i en lækker hvid udgave i slutningen af oktober med spillet Sunset Overdrive. Men det rigtig interessante er, at Microsoft aggressivt skubber på at komme langt under, hvad Playstation 4 koster i butikkerne (der lige nu sælger for 3.499kr som standardpris), vel og mærke uden medfølgende spil.
Til november vil der også komme en særlig Call of Duty-udgave af Xbox One med spillet Advanced Warfare og en større 1 terabyte harddisk med. Prisen for den er endnu ukendt i Danmark.
Microsoft står stærkt i kampen mod Playstation 4
Microsoft står stærkt lige nu. Xbox One er en konsol, der taler til mere end bare den spilglade i familien. Det er en maskine, der rummer alle og giver en gnidningsfri integration af alle de forskellige former for underholdning, som maskinen tilbyder.
Udover det, så er maskinen spækket med spændende spil her i 2014, med et endnu mere spændende 2015. Blandt andet vil det næste Tomb Raider-spil kun være at finde på Xbox, og det unikke Quantum Break der fusionerer en TV-serie og spil i en helt særlig blanding, kommer til at sparke 2015 godt i gang.
I resten af 2014 vil Microsoft diske op med det vanvittige Sunset Overdrive, bilspillet Forza Horizon 2 og en samlet udgivelse af de første fire Halo-spil på Xbox One.
Er du nysgerrig? Så se bare her hvad Xbox One har at byde på:
Xbox One er i butikkerne nu med en vejledende pris fra 3299kr.
Her er fire Xbox One spil du SKAL eje
Ved lanceringen i Danmark stiller de op med en perlerække af sublime titler. Her er fire Xbox One spil, der er ALLE pengene værd.
RYSE: Son of Rome
RYSE er et smukt spil, der bringer lige dele historietime fra romerriget ind i stuen, og kombinerer det med mytologi og overnaturlige elementer i bedste Game of Thrones-stil. Det er et spil, der virkelig viser, hvad maskinen er i stand til rent visuelt, og så er det samtidig ganske sjovt at spille.
Dead Rising 3
Zombier er seje, og selvom de i bund og grund er farlige, så er det ikke, hvad Dead Rising 3 ser som det største problem. I stedet er udfordringen i Dead Rising 3 hvor mange af dem du kan nå at slå ihjel, og hvor kreativt du kan gøre det, imens du som en af de få overlevende forsøger at flygte fra storbyen Los Perdidos.
Killer Instinct
Killer Instinct er hurtigt, voldsomt og overdrevent på den bedst tænkelige måde. Det er et kampspil, der har dets fødder solidt plantet i 90’erne med alt hvad det indebærer af overdrevne lyde, effekter og dumme kommentarer, når du vinder en kamp.
Men selvom spillet ser lidt dumt ud på overfladen, så gemmer der sig et dybt og interessant kampspil lige under dets 90’er-attitude og strithår. Desuden er basispakken til Killer Instinct ganske gratis, og du skal kun betale for flere figurer at slås som, eller nye baner.
Forza Horizon 2
(Fås i butikkerne fra 30. september)
Der følger godt nok allerede et Forza-bilspil med i Xbox One pakken, men er du til ræs, der er mindre realistisk, så er Horizon-serien det perfekte svar.
For i Horizon 2 kører du ikke bare ræs mod andre biler; her er du også op imod alt fra fly og tog, når du blæser gennem bilernes svar på Roskilde Festival, hvor musik, biler og fest går op i en højere enhed. Horizon 2 har attitude, stemning og stil som få bilspil har det.