DANSKERE GENOPFINDER FLASKEHALSEN PEGER PÅ

3 Min læsning

En samling af Danmarks mest kreative spiludviklere har genopfundet legen der gjorde alle fødselsdagsfester sjove.

0002

“Flaskehalsen peger på” er en klassiker når det kommer til børne og teenage fødselsdage. Legen hvor grænser brydes, og man måske kommer i kontakt med en sød klassekammerat. Meget af den fysiske leg, og følelsen af – “alt kan ske” er de senere år gået tabt med moderne fest-spil som Singstar og Wii Sports. Der er er alt opmærksomhed rettet mod fjernsynet, og ikke de personer der er i lokalet omkring dig.

137468485643

Det føler Lau Korsgaard ikke er den optimale sociale spiloplevelse. Derfor dannede han sammen med Dajana Dimovska for år tilbage spilfirmaet KnapNok Games. De har gennem årene produceret en række unikke spil, som det unikke B.U.T.T.O.N., der udfordrer den gængse tanke om hvad et spil er og hvordan det skal opleves.

Lau er også medlem af Copenhagen Game Collective, som er et eksperimentelt kollektiv af danske spiludviklere og deres skøre ideer. Senest kendt for projektet “Dark Room Sex Games” og “Johan Sebastian Joust”.

En mission om rigtigt sociale spil

Elektronista besøgte KnapNok et par dage før udgivelsen af deres nyeste spil, Spin The Bottle, for at snakke om hvorfor de bryder grænserne. Lau fortæller, at missionen med KnapNok var, at lave spil som er sociale, og handler om menneskerne omkring dig frem for teknologien på skærmen. Som Lau så smukt fortæller det, har firmaet et mål:

“Vi laver spil hvor du ender med at røre ved folk”.

00003

Visionen hos KnapNok er ikke at lave spil, der fortæller storslåede historier om helte, men i stedet lave spil der er korte, sjove og giver noget at snakke om bagefter. Det er spil med en helt anden form for sjæl, og de minder mere om brætspil, som Twister, end normale computerspil. Det giver KnapNok en helt unik plads blandt danske spiludviklere, og ikke mindst et ry for at være blandt de mest kreative i branchen.

I sidste uge udgav Lau og KnapNok deres nyeste spil, en moderne fortolkning af “Flaskehalsen peger på” i form af spillet ‘Spin The Bottle – Bumptis Party’ til Nintendos konsol – Wii U. Og her kommer du til at røre ved dine gæster.

 

Sluk fjernsynet for at spille spillet

Spillet er helt unikt idet det beder dig om at slukke for fjernsynet. Alting foregår på din lille Gamepad skærm, og mellem deltagerne på stuegulvet. Det er et spil der er perfekt til børnefødselsdage og fester med alkohol. Det er en skæv fortolkning af det klassiske Flaskehalsen Peger På krydret med moderne teknologi, der gør det hele mere skørt end før, og der er langt mellem latter udbruddene når to personer ruller rundt gulvet og skriger af hinanden.

At forklare spillet er svært, rigtig svært endda. Så heldigvis er her en video af Lau der forklarer tilfældigt forbipasserende på spilmessen Penny Arcade Expo hvad spillet egentlig går ud på, og det er i sig selv morsomt:

Spin The Bottle fås som download til Wii U.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × five =

No Comments Yet.