DEN NYE IPHONE 4S LIVE BLOG

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Følg med her på Elektronista hvor vi liveblogger, og tæt følger lanceringen af den nye iPhone.

Kl. 19.00 Nu er det startet!

Apples nye CEO Tim Cook taler om hvor glad han er for sin nye rolle efter han allerede har lagt 14 år i firmaet. En ganske anden type end Steve Jobs.

Cook siger, at det meste af markedet bruger andre telefoner. Det havde Steve Jobs næppe pointeret. Han noterer dog også, at iPod har haft omkring 70% markedsandele siden launch. 300.000 millioner solgt.

iPhone 4 har solgt mere en halvdelen af iPhones solgt overhovedet. 92% af Fortune 500 tester eller bruger iPhone. 70% er brugerne er glade for deres iPhone. HTC kommer relativt langt efter med 49%.

Vi tror på at iPads kan være med til at ændre undervisning og den måde børn lærer på. Piloter udskifter kilovis af flymanualer med en helt almindelig iPad. 80% af top hospitalerne i USA tester iPads. Det er den absolut overlegne og mest solgte tablet i verden.

500.000 apps på appstore. På lidt over 3 år har iPhones brugere downloadet 3 millarder apps. Tim Cook præsenterer nu en ny app lader dig lave kort på dit iPhone. Lav kortet på iPhone og Apple printer dem ud og sender dem for dig.

iOS 5 er iPhones opdaterede styresystem. Drop down notificeringer som hos Android er med. iMessage som kun bruger data, så du ikke behøver betale for smsbeskeder. Reminders som minder dig om vigtige ting du skal huske.

Twitter er også integreret del af styresystemet. Kamerafunktionerne i softwaren får en del opmærksomhed. Redigeringsmuligheder.

iCloud er integreret i apps, så alt sker automatisk. Der bliver snakket om iTunes og dokumenter i clouden. iOS 5 er ude 12. oktober. Formodentlig også i Danmark. Det samme gælder iCloud.

Follow my friends funktion. Du kan finde venner og familie omkring dig gennem en app. F.eks. se om dit barn er kommet i skole eller finde din familie i Disneyland. Midlertidig deling- så du f.eks. kan bruge tjenesten til Roskilde Festival uden at de kan følge dig på alle mulige andre tidspunkter.

Nu over til Nano. Multi touch display. Du kan nu bladre gennem ikoner istedet for at se et grid. De har lagt mærke til at folk bruger Nanos som ure og går selv samme vej.

Nye iPod Shuffle, iPod Nano og iPod Touch.

19.53 iPod touch bliver endnu bedre.

19.54 Nu over til iPhone. iPhone 4S er opfølgeren. (Desværre ingen iPhone 5 endnu). Dual core proccessor, retina display, 7 gange bedre grafik end den tidligere iPhone. Designet er det samme men inden i er den anderledes. Glas på forsiden. (De taler meget om spil. Er det vigtigt for alle iPhone brugere?).

20.01 8 timers taletid på batteriet med 3G. (der er næppe 4G). Og ja der er nyt antennesystem (hvilket jo var et problem på iPhone 4). Phil Schiller siger Apple ikke vil komme ind på hvad der er 4G og hvad der ikke er.

20.03 Det bliver en såkaldt world phone, hvilket betyder man kan bruge den i hele verden.

20.04 Kameraet bliver 8 megapixel. Bedre sensor som er hurtigere og samler mere lys. 30 % skarpere billeder.

20.07 Ansigtsgenkendelse og auto hvid balance. Det er hurtigt. Man kan tage en masse billede hurtigt efter hinanden. En masse sammenligninger med andre smartphone kameraer som ikke er lige så hurtige.

Masser af skuffede jokes fra Twitter. “Kniber man øjnene sammen kan S’et godt ligne et 5 tal”.

Apples aktier falder i skuffelsen over ingen iPhone 5.

20.13 Airplay Mirroring- du kan afspille indholdet på andre Apple devices og større skærme.

20.15 De laver en ny stemmegenkendelsesfeature Siri. En intelligent assistent. (men det er kun beta software som de viser. Lidt en skuffelse). Bed f.eks. om vejrudsigten. (Det lyder som om det bliver en sådan lidt robotagtigt ven. Så man kan føre en samtale med telefonen.)

20.21 Med Siri kan man sende og besvare sms beskeder med tale.

20.25 Siri kan også lave en omregning af valuta. (twitter spår at Siri kan blive den nye Damnyouautocorrect). (Siri åbenbart kun på engelsk og snart tysk og fransk. Så start med at tale engelsk til dine danske venner. Hvis den altså overhovedet kommer foreløbigt).

20.34 399 dollars for den største af de nye iPhone 4S (ca det samme som en basic iPad i USA) . Den kommer ud i USA 14. oktober.  Den kommer til Danmark 28 oktober.

Så er der vist desværre ikke så meget mere at rapportere idag. Mon ikke vi er nogle stykker der er lidt skuffede over både den manglende iPhone 5 og selve præsentationen med lidt rigelig prioritering af noget eksterns software som stadig er i beta.

Hvad synes du? Skal du have den nye iPhone 4S?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four + 5 =

1 Comment
  • Dorte Daugaard
    oktober 4, 2011

    Øv! Nu bliver jeg helt i tvivl….havde jo lovet mig selv den nye 5’er (har 3’eren) What to do….

    Men tak for info – super service :-)