HVORDAN BLIVER DEN NYE iPHONE 4S?

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Apple har netop lanceret den nyt iPhone 4S. Se her om det skal være din næste smartphone. Den kommer til Danmark 28. oktober.

Der er gået over et år siden iPhone 4 blev lanceret. Apple fans har ventet længe på iPhone 5, rygterne har svirret og idag tog Apple låget af gryden. Stegen var dog desværre skrumpet og tilbage lå en iPhone, som ligner den du har (eller troede du kunne springe over). Se her om du skal have den nye iPhone 4S.

Hurtigere og med forbedret kamera

Et 8 megapixel kamera med automatisk hvidbalance kommer til at give væsentlig bedre billeder og bedre video end de fleste smartphones på markedet. Og når det kommer til stykket, så er de spontane billeder vi tager med vores mobil nok nogle af de mest interessante minder vi gerne skulle kunne gemme i god kvalitet. Så det gode kamera kan blive afgørende for mange.

Den nye iPhone 4S ligner præcist den gamle iPhone 4. Men indeni er der sket en del. Den bliver dobbelt så hurtig som den gamle iPhone og 3 gange så hurtig til 3D grafik. Så hvis du elsker at spille på mobilen, så jubler du nok nu.

iPhone 4S kommer selvfølgelig også med den tidligere omtalte iCloud, som gør det muligt at dele indholdet over “skyen” mellem flere Apple devices.

På trods af de nye tunge features får den nye iPhone 4S heldigvis imponerende batterilevetid med 8 timers taletid.

Er Siri iPhone 4S killer app?

En af de tjeneste som Apple selv lagde stort vægt på og kaldte “det bedste” og som de brugte utrolig lang tid på i præsentationen var Siri. Det drejer sig om et stemmegenkendelsesværktøj som i virkeligheden lød lidt som en lille robotven.

Du spørger Siri om vejret, om en valutaberegning, om at tjekke dine aktier, finde en restaurant i nærheden, vise dig vej eller du kan bede Siri sætte vækkeuret. Du stiller simpelthen spørgsmålet til telefonen og fører nærmest en samtale med Siri som svarer. Du kan også bruge Siri til at sende og svare sms beskeder eller sætte en aftale i kalenderen. Siri forstår den sammenhæng du taler i og du kan bruge almindeligt talesprog.  Siri kunne gå hen og blive en killer app for iPhone 4S. Siri minder om en sci robot på besøg fra fremtiden. I virkeligheden er det jo “bare” en avanceret søgemekanisme baseret på tale. Vil du læse mere i detaljer kan du kigge nærmere på vores “liveblog” fra lanceringen.

Selvom iPhone 4S ligner den gamle iPhone 4 er der altså 200 nye features i den nye. Skal du have den nye iPhone 4S? Fortæl os hvorfor eller hvilken anden telefon du hellere vil have.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 18 =

5 Comments
 • Karina
  oktober 4, 2011

  Nu fulgte jeg med på Engadgets livestream, og må sige at du har fået lavet en ganske udemærket opsummering Christiane :)

  Jeg holder mig til min iPhone 4, og iSO 5 opdateringen, selvom Siri lokker en del!
  Synes det er fråds at skifte den ud allerede nu, så jeg vil spare op til iPhone 5, som ganske sikkert kommer til juni ;)

 • Rene
  oktober 4, 2011

  Hvis Siri på iPhone 4S minder bare lidt om Voice Talk på Samsung Galaxy S II, så bliver det ikke en killer app, men en hade-app! Dels skal man tale engelsk til den (utjekket). Dels forstår den ikke særlig godt, hvad man siger til den. Dels bliver den helt forvirret, hvis man indtaler en sms-besked på mere end én linje. Dels kan den ikke høre, hvad man siger, hvis man kører over 50 km/t i sin bil. Og sidst men ikke mindst slår app’en automatisk til, når man dokker telefonen i sin bilholder. Hensigten er god, men det fungerer slet ikke. Og jeg skyder på, at Siri heller ikke gør.

  PS. Voice Talk er det eneste irritationsmoment ved Galaxy S II. Resten er jeg meget glad for.

 • Allan
  oktober 5, 2011

  Jeg er vildt skuffet. Jeg havde set frem til en helt nydesignet iPhone 5 med mere eller mindre revolutionerende funktioner. I stedet blev det til en model med nøjagtigt samme design som den gamle, hvis største nyhed ikke fungerer på dansk (Siri). Selv på Apples side om den nye iPhone (http://www.apple.com/dk/iphone/) består de fleste “nye funktioner” af noget, der allerede eksisterer på 4’eren, eller kommer til det med iOS 5.

  Jeg havde virkelig set frem til at udskifte min HTC Desire HD med en iPhone. Det bliver der ikke noget af i denne omgang. Jeg håber ikke, vi skal vente endnu 15-16 måneder på en ny iPhone.

 • Jan
  oktober 5, 2011

  så bliver iphone 5 nok tyndere og større skærm

 • Michael
  oktober 16, 2011

  Personligt venter jeg, til der kommer en iPhone 5. Siri lyder dog rigtig spændende. Jeg håber, at den er klar med dansk tale, når/hvis iPhone 5 kommer næste år.