DEN STØRSTE OPFINDELSE SIDEN SMARTPHONEN?

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Jeg har aldrig kunne slippe synet af Tom Cruise som med de bare hænder styrer, kaster og drejer computerdata i luften i sci fi filmen Minority Report. Åh hvem der blot kunne styre sit fjernsyn, bladre gennem sine billeder, dreje tegninger rundt i 3D og spille Fruit Ninja på selvsamme måde. 

Den helt intuitive luftbetjening af teknologien har for mig længe stået som et drømmescenarie og med udviklingen af touchskærme og Xbox Kinect teknologien er vi kommet en lille smule nærmere. Men nu ser det rent faktisk ud til, at vi indenfor den meget nære fremtid vil kunne komme til at behandle tekst, billeder, kort og grafer i 3D blot ved at bevæge hænderne i luften.


Virksomheden Leap Motion har proppet noget teknologi i en lille boks, som du nemt kan sætte til din computer og derefter styre forskellige applikationer på skærmen med de bare næver. Navigationen bliver i højere grad intuitiv end kommandobaseret. Det vil sige, at du skal gøre ting som giver mening i et fysisk univers fremfor at lære særlige tegn, som kun computeren kan forstå. Du vil kunne skubbe, pinche, grave, dreje og rotere nøjagtigt som du kender det den fysiske hverdag.

Jeg er allerede ret begejstret for de muligheder, der har vist sig med Xbox Kinect, men Leap virker til at være endnu mere præcis og med deres egen app store på vej bliver det også nemmere for andre at udvikle programmer, som kan udnytte Leap teknologien. Og det er altså ikke kun for sjov. Potentialet kunne f.eks. på sigt være at lægestuderende vil kunne øve sig i simulationer af operationer, og avanceret operationsudstyr vil kunne betjenes præcist uden at kirurgen skal have fingere i patienten.

Rigtig meget tyder på at selvom vi i fremtiden kommer til at bruge kroppen mere, når vi betjener teknologi, så kommer vi til at berøre teknologien mindre. Vi er på vej derhen, hvor vi ikke behøver røre selve skærmen for at betjene den, og når vi ikke har hænderne fri, så bliver stemmebetjening det helt store. Længere ude i fremtiden kunne der blive tale om eye tracking og endda tracking af hjernebølger.

Leap Motion er allerede nået imponerende langt med motion control og lige nu er de gået igang med at dele prototyper af teknologien ud til udviklere, som så kan lege sig frem til apps vi andre kan få glæde af når teknologien lanceres engang sidst på året. Prisen bliver omkring 70 $ og det må man jo kalde særdeles overskueligt. Adspurgt om forskellen fra Tom Cruise demoen svarer Leap Motion “Det bliver endnu bedre”.

Hvilke muligheder forestiller du dig at der kan være i motion control teknologien? For skoler? Hospitaler? Sportsfolk? Medievirksomheder? Eller helt andre områder?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + four =

No Comments Yet.