Denne maskine kan tegne dit ansigt på en kop kaffe

2 Min læsning

Ripple Maker og den tilhørende smartphone-app var egentlig kun beregnet til dyre cafeer og first class lounges i lufthavne. Men nu kan alle købe “kaffe-printeren”, som kan pynte toppen af din kaffe med lige præcist det motiv, du måtte ønske.

KAFFE KUNST 1

God kaffe er dejlig, og god kaffe kan blive et helt kunstværk, når en dygtig barista har tryllet et motiv i toppen af den friskserverede kop espresso eller cappuccino.

Det kræver dog normalt fingerfærdighed og kreativitet at ”tegne” motiver i kaffeskummet. Alle vi andre må købe en maskine, som Ripple Maker til at pynte vores mokkakopper.

Ripple Maker kombinerer teknologier fra inkjet og 3D-printere, når maskinen ”skriver” mønstre i kaffeskummet.

KAFFE KUNST 3

”Blækket” er en koncentreret blanding af Arabica- og Robusta-kaffebønner, som kan købes i små ”patroner” med fyld til omkring 1.000 kopper med billede på.

Motiverne kan downloades fra et billedbibliotek på Ripple Makers hjemmeside, hvor der er over hundrede at vælge fra

Alternativt kan du sende sit eget design ind via Ripples Facebook-side, så det kan gøres klar til kaffeprint. Det kan f.eks. være et firmalogo, et tekstslogan eller et foto af dig selv.

Eller hvad med at servere en cappuccino med fødselsdagsbarnets ansigt, når han eller hun inviterer vennerne og kolleger til en kop mokka i kaffepausen eller efter arbejde?

KAFFE KUNST 2

Ripple Makers Latte Art Machine kan enten betjenes via et touch display på selve ”printeren” eller trådløst fra en app på en iPhone eller Android-smartphone.

Maskinen genkender selv automatisk kaffekoppens størrelse og højde, så den placeres ideelt i forhold til ”printerens” dyser, som kaffedråberne sprøjtes fra.

Det tager typisk 10 til 15 sekunder at tegne et motiv i toppen af en kop kaffe – alt efter, hvor kompliceret billedet er.

Ripple Maker er udviklet af det israelske firma Steam CC, der egentlig havde regnet med, at deres kaffekunstmaskine kun skulle sælges til flyselskabers lounger i lufthavne, til hoteller og luksus cafeer.

Efterspørgslen har imidlertid været så enorm, at Steam CC nu sælger til alle, der vil betale 999 USD – knap 7.000 kroner – for et eksemplar.

I kan også studere kaffe kunsten pr. maskine i denne lille video….

https://www.youtube.com/watch?v=eApwjip-Bmw

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

No Comments Yet.