Fra heltinde i videospil til model for berømt modebrand

4 Min læsning

Louis Vuitton bruger Lightning fra ”Final Fantasy XIII” som det officielle ansigt for sin nye forårs- og sommer-kollektion. Første gang vi ser den virtuelle verden integrere sig så stærkt med et verdenskendt modebrand. Hvad bliver mon det næste?

lightning vuitton 1

Hvem siger, at modefirmaernes ansigter og ambassadører skal være ægte?

Som regel er de højt betalte fotomodeller og skuespillere, der er valgt, fordi de enten er usigeligt smukke, eller fordi mange kan identificere sig med dem – eller bare fordi de er berømte.

Når de så får kontrakten med en af de store mode- eller parfume-huse, slippes de løs i en kunstig verden, hvor glimmer, blitz, champagne og evige slankekure synes at være den daglige menu.

Louis Vuitton vender nu den virkelige verdens rollespil på hovedet.

I stedet for at vælge en kendt fotomodel til at stå for sin nye forårs- og sommer-kollektion 2016, har det verdensberømte mode brand hyret en næsten lige så berømt figur fra et computerspil.

Lightning, der fik sit gennembrud i ”Final Fantasy XIII” spillet, er Louis Vuittons nye ansigt.

Valget er på sin vis oplagt.

lightning vuitton 2x

I spillet er Lightning en veldrejet heltinde, der forsøger at redde verden på under 13 dage.

Samtidig optræder Lightning som en figur med en meget kølig – for ikke at sige iskold – karakter. Det er jo noget, som mange fotomodeller fra den virkelige også bliver beskyldt for.

Omvendt må man sige, at Lightning  (indtil nu) kun er kendt i spilkredse.

OK – ”Final Fantasy” har millioner af fans verden over. Men hvor mange af dem er den typiske køber af en dyr taske eller tøj fra Louis Vuitton?

 

Spændende forlovelse af det virtuelle og det virkelige

Den interessante forlovelse af videospil og mode kan kun lade sig gøre, fordi grafikken i moderne games er så utroligt realistisk. Karaktererne kan samtidig få virkeligt menneske-lignende egenskaber.

Hos Louis Vuitton skal Lightning reklamere for den nye Series 4 kollektion, og vi kommer til at se hende både tv, på internet og i annoncer i modeblade og aviser.

Det vil helt sikkert gøre Lightning kendt i meget bredere kredse verden over, og mon ikke vi vil opleve teenage piger klæde sig ud som deres heltinde fra den virtuelle verden?

 

https://www.youtube.com/watch?v=ImWljqM8kG8

Ifølge Louis Vuitton har Final Fantasy mange af de samme værdier som modefirmaet: F.eks. beskytter begge deres traditioner, samtidig med

Begge beskytter deres traditioner, samtidig med at de opsøger nye revolutionerende ideer for at kunne levere produkter i verdensklasse.

Jeg er ret sikker på, at opfinderne af Final Fantasy – japanske Square Enix – er lige så begejstrede.

Historien melder ganske vist ikke noget om, hvor meget Louis Vuitton har betalt softwarehuset for at kunne bruge Lightning.

Hun er uden tvivl en dyr dame – ligesom berømte fotomodeller og skuespillere fra den virkelige verden.

Dertil kommer, at Square Enix får gjort sine videospil kendte langt uden for de spilkonsoller, smartphones og pc’er, hvor Lightning og de øvrige karakterer i Final Fantasy optræder til dagligt.

 

Første interview med Lightning

PR-folkene hos Louis Vuitton er dygtige, og de udnyttede lynhurtigt opmærksomheden omkring det utraditionelle valg af fotomodel til at arrangere et interview med hende.

Det blev trykt i den store britiske avis The Telegraph og er morsom læsning, al den stund den interviewede jo ikke eksisterer i virkeligheden.

ligtning vuiton 4

I kan læse det komplette interview med Lightning her. I artiklen fortæller hun bl.a. om sine oplevelser i den ægte modeverden – og hvad hun synes om Louis Vuittons nye kollektion:

”Louis Vuitton is in a completely different world. ­­­­­ As part of the family, but I have so much to learn to catch up to these radiant women who are light years away from where I stand. I hope that one day, we can share the same stage, that different worlds can come together. But who knows? Maybe that’s ambitious, even for me.”

Eller på The Telegraph’s spørgsmål om sine fremtidsplaner?

” One day, not so far in the future, I will be out there again, in a world of strife. But I won’t be the same person I was before. I will return to my origins, like a Mobius strip, but it’ll be a new me, one who has evolved. I look forward to the day we meet again.”

Lidt småskørt er det hele, men også sjovt og spændende.

Her til sidst lige et billede af, hvordan Lightning ser ud i Final Fantasy spillet – ikke udklædt i Louis Vuitton varer:

ligtning vuitton 5

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × four =

No Comments Yet.