Denne dims kan være din personlige sikkerhed

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Safeti er et spændende koncept, der udnytter mulighederne i GPS og smart mobiltelefoni. Spørgsmålet er, om Safeti kan indføres i praksis til en fornuftig pris.

safeti sikkerhed 1Hvad der ligner en læbestift eller lighter, er det nyeste eksempel på, at moderne ”wearable technology” udnyttes til personlig sikkerhed.

Safeti fungerer enten som lille alarm, der advarer politi og/eller pårørende, når man bliver overfaldet, kommer ud for et uheld osv.

Eller Safeti hjælper brugeren med at finde rundt, hvis han eller hun er faret vild i f.eks. ukendte områder af en storby.

Det ekstra smarte ved Safeti er, at den klarer sig uden smartphone i nærheden. De fleste andre lignende gadgets er afhængige af en trådløs Bluetooth-forbindelse til en mobiltelefon, man har gemt i en lomme eller taske.

Safeti rummer GPS og SIM-kort og kan derfor udsende præcise angivelser af, hvor ”stiften” befinder sig.

Når brugeren trykker tre gange på toppen af Safeti, melder vagthavende fra en alarmcentral sig som på en telefon – Safeti kalder det en ”concierge service.”

Hvis brugeren ikke svarer på opkaldet, alarmeres politi med en angivelse af, hvor Safeti-sticken blev aktiveret.

Svarer brugeren, kan conciergen f.eks. hjælpe vedkommende med at finde vej til næste jernbanestation eller nærmeste døgnåbne butik. Det sker ved at tale til brugeren via Safetis indbyggede højttaler og mikrofon.

Alternativt kan Safeti anvendes som trådløs kontakt med pårørende. To tryk vil nemlig etablere en mobiltelefonforbindelse til f.eks. forældre, så børn kan fortælle, hvor de er. Forældrene ser så barnets position på et landkort på deres smartphone eller tablet.

Safeti forestiller sig, at man vil tilbyde en service uden månedligt abonnement. I stedet betaler brugeren pr. opkald til conciergen. De første tre opkald er dog gratis.

Ideen lyder egentlig meget god, og Safeti kunne vel i princippet også blive indført i Danmark. Prismæssigt er Safetisticken i hvert fald attraktiv – 89 USD eller 570 kroner.

Se Safetis muligheder i denne lille video.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 2 =

1 Comment
  • Cathrine
    februar 27, 2015

    Det ville også være super smart til ældre! Min farmor nægter at gå med ældre-sagens kæmpe alarmer – og kan ikke finde ud af at bruge mobil Tlf. – men hvis hun faldt i hjemmet eller ude i byen ville hun nemt kunne tilkalde hjælp hos familie eller concierge-servicen! I hjemmet har hun alm alarm som også kan bruges som overfalds-alarm da hun er 91 og bor alene