Dine gamle spil er guld værd: Super Mario-spil solgt for 100.000 dollars

2 Min læsning

Dine gamle spil kan være værdifulde samleobjekter og virkelig mange penge værd. Et eksemplar af det originale Super Mario er senest blevet solgt for 100.000 dollars.

For 34 år siden udkom Super Mario Bros. til den originale Nintendo, den der grå boks, hvor du også kunne spille Tetris og Duck Hunt. Men vidste du, at de allerførste spil til den originale Nintendo er enormt mange penge værd?

En original, uåbnet udgave af Super Mario Bros. fra 1985 er nemlig blevet solgt for hele 100.150 dollars (664.000 danske kroner). Det, som gør denne udgave af Mario-spillet særligt værdifuld, er dens gode stand, og at det er en uåbnet klistermærke-udgave.

I 1985 og 1986 var de første eksemplarer af Super Mario Bros. nemlig ikke pakket ind i folio, som de senere blev. I stedet blev spillet holdt lukket af nogle klistermærker, og det er denne version af spillet, som er enormt sjælden og meget værdifuld.

Hvis du kigger godt efter, kan du se de sorte “Nintendo” klistermærker, der holder æsken lukket. Det er disse klistermærker der gør, at det her spil er mere end en halv million værd.

Denne unikke udgave af Super Mario blev solgt i februar på auktion, og vinderen af auktionen blev en privatperson, som har planer om at sælge spillet igen om ti år, hvor han ifølge eksperter formentlig vil kunne fordoble spillets værdi.

Så hvis du har gamle uåbnede spil i kælderen, ville det nok være en idé at få dem pakket godt ind. De kan måske meget hurtigt blive rigtig mange penge værd.

Hvis du har lyst til at nørde igennem og se de mere end 11 forskellige typer af æsker, som Nintendo lavede af Super Mario Bros. kan du gøre det lige her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 4 =

1 Comment
  • Casper Jensen
    marts 22, 2019

    Jeg er da vidst nødt til at tjekke gemmerne på loftet nu… Wow! :-D