ELEKTRONISTA HAR TESTET SONY XPERIA GO

5 Min læsning

Af Kristina Blenker

Elektronista tester den hårdføre Xperia Go fra Sony, som klarer beskidte fingre, at blive smidt på gulvet og en badetur i håndvasken – kærlighed ved første øjekast!

Jeg kan ikke tælle på to hænder, hvor mange gange min mobil er røget en tur ud af bukselommen og ned på gulvet. Jeg får altid de vigtige opkald, når jeg er på vej hjem på cykel i silende regn og jeg kan slet ikke lade vær med at svare på sms’er, mens jeg er på havearbejde med jord op til begge albuer. Men det skulle slet ikke være noget problem for Sonys Xperia Go! En forholdsvis lille smartphone med et display af mineralglas, der gør at den er modstandsdygtigt overfor vand, støv og ridser, som Sonys youtube reklame siger det: ”Xperia Go is ready for life!”

Xperia Go kommer i en slank og handy størrelse, med dens 110gs vægt udgør for mig den perfekte mobil! Lille nok til at gå bukselommen eller den lille lomme i håndtasken, men samtidig stor nok til at du kan surfe på nettet, uden at blive træt i øjnene. Go er 100 % touch helt uden egentlige knapper, og indgangene til høretelefoner og oplader er gemt væk bag små dæksler.

Det gik meget nemt at få vippet bagbeklædningen af og sætte sim-kort og SD-kort i. Jeg synes ret godt om den lille detalje, når man tager den sorte bagbeklædning af, så kommer en turkis ”indmad” til syne. Den turkise farve går igen, når man åbner de små dæksler på siden af mobilen. Bagbeklædningens belægning er ru, og det gav mig i første omgang et lille håb om at mobilen var skridsikker. Det var ikke tilfældet, Go skøjter ligeså meget rundt på bordpladen, som andre smartphones. Til gengæld kunne Go sagtens klare at ryge nogle ture på badeværelsesgulvet – med skærmen mod fliserne!

Hver gang jeg sætter opladeren eller høretelefonerne til, oplyser mobilen mig om at, hvis telefonen skal være vandtæt skal disse dæksler være lukket til. Efter et par dage virker popup’en unødvendig, heldigvis har man mulighed for at sætte flueben i ”vis ikke igen”. Jeg kan godt se ideen med at alle mobilens huller er lukket til med dæksler. Men det faktum at dækslet til opladeren åbnes ovenfra og dækslet til høretelefonerne åbnes nedefra, har resulterede i at jeg, de første 10 gange, stod og bandede over at jeg ikke kunne få åbnet dækslet, til opladeren.

Xperia Go is ready for life! – og efter turene på badeværelsesgulvet, så skulle Go da også med en tur i køkkenet, for at se om det virkelig kunne passe, at den kan tåle støv og vand. Jeg kom helt tilfældigt til at tabe mel ned over skærmen, men det gjorde ingenting, det var stadig lige så let at navigerer rundt. Med alt det svineri, var jeg nødt til at vaske mobilen ren, i første omgang virkede det som om Go slet ikke var påvirket af det lille brusebad! Men efter et hurtigt kig “under hjelmen” trængte Go alligevel at få tørret bagdelen fri fra vanddråber, indmad har dog ikke vist tegn på skade.

Xperia Go kommer med android version: 2.3.7 også kendt som “Gingerbread” der skulle dog være en opdatering på vej. Den nuværende opsætningen har den lækre detalje, at når jeg har valgt et tema til mobilen, så matcher alle features de farver, der er tilknyttet i det valgte tema. Jeg synes personligt at det sorte og blå tema: sapphire, klæder Go ret godt. 

Med hensyn til batteriets levetid, så holder Go, med spil, facebook og twitter opdateringer, lange telefonsamtaler, surfing og mellemhøj lys-mængde i skærmen, ca. 10 timer, hvis du vel at mærke slukker mobilen om natten! Som det første downloadede jeg alle de app’s jeg konstant bruger. Her i blandt Juice-defender, der lukker dine apps, når de ikke længere er i brug og derved spare på strømmen. Det var først dagen efter, det gik op for mig at mobilen har sin helt egen strømbesparelses-app! Begge apps giver ca. 6 ekstra timers strøm uafhængig af hinanden. Fordelen ved at bruge den pre-installererede app er at den har en funktion, hvor du kan planlægge i hvilke 5 timer på døgnet mobilen skal spare på strømmen.

Den 3,5 tommers Bravia Engine skærm står knivskarpt omend du er i gang med at se yndlingsvideoen på youtube eller tager billeder af dagens oplevelser til instagram. Go kommer med et 5 megapixel kamera med 15 forskellige settings, så dine feriebilleder ikke nødvendigvis behøver ligne mobil-billeder. Jeg forsøgte blandt andet at tage et billede ud af bilruden på motorvejen, og selvom bilen bevæger sig med 110 i timen står billedet stadig knivskarpt!

Jeg er vild med god lyd, og var ret begejstret for at Go kom med mulighed for xLoud, der er til for at forstærke lyden. Men jeg synes faktisk ikke, der er den store forskel på om den er slået til eller fra. Jeg er til gengæld ret imponeret over Sony’s SensMe channels funktion, der tydeligvis inspireret af musikapp’en: Mood Agent, placeret under menupunktet ”min musik” i den pre-installererede musikafspiller.

Med ”SensMe” funktionen har du mulighed for at lytte til din musik opdelt efter humør; dagen, energisk, afslappende, munter, roligt, lounge, følelsesbetonet, dans, ekstrem. Der følger et headset med til i kassen, men de blev desværre ret hurtigt pakket ned i æsken igen, fordi de ikke dur til mine ører, de giver ellers fantastisk klar lyd, når man lytter til musik, radio eller får et opkald.

Men hensyn til designet, scorer Sony ekstra point for Xperia Go’s slanke og lette look, der distancerer mobilen fra de såkaldte hårdføre “håndværker” – telefoner. Vi har tidligere omtalt Xperia Go, som et oplagt valg som barnets første mobiltelefon. Men er du på udkig efter en smartphone, der kan holde til en aktive livsstil eller har du, som jeg, brug for at mobiltelefonen skal holde til at tage en flyvetur ud af tasken i cykelkurven, så vil jeg helt klart anbefale Xperia Go fra Sony.

Xperia Go kommer i en klassiske sort, elegant hvid og en fræk gul farve og kan blandt andet købes hos Elgiganten til 2.200 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 18 =

1 Comment
  • tommy nørgaard
    september 16, 2012

    hej xperia go er nok den bedste mobil jeg har haft indtil nu, og jeg har prøvet en del modeller efterhånden,
    den har en go størelse og er rimlig hurtig i programmer og på nettet ,måske ikke den bedste hvad strøm angår men det er jo gennerelt det samme med touch mobiler at de er strømsluger ,men ellers en fed mobil ……..