Elektronista podcast #8- Hulekvinden

1 Min læsning

Det har regnet i flere timer udenfor. Langt nede under jordens overflade er et lille hold venner på ekspedition i en dyb hule. Pludselig begynder vandstanden i hulen at stige, og hvad der skulle have været en seks timers tur udviklede sig til et 26 timers mareridt i isnende kulde. Ana Sofia Reboleira forsker i de sjældne og ofte uopdagede dyr, der bor i verdens mørkeste huler. Husk at abonnere på Elektronista podcasten i din foretrukne podcastapp.

Sofia har opdaget over 70 nye arter på sine mange rejser ned i dybet og hendes arbejde bliver omtalt af tidsskrifter som National Geographics og Science.

En lillebitte dråbe gift fra miniskorpionen Titanobochia ville kunne slå et menneske ihjel. Men det er tvivlsomt om dyret er stærkt nok til at bide gennem menneskehud. Sofia tager dog ikke chancen.

Men som en konsekvens af Covid-19 og deraf aflyste ekspeditioner er Ana Sofia begyndt at søge alternative steder hen for at opdage nye arter. Mød stjerneforskeren fra Naturhistorisk Museum i København og hør om hendes spændende liv som hulebiolog, og hvordan Twitter er blevet et nyt vigtigt forskningsredskab.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 12 =

No Comments Yet.