Elektronista shownotes #351 – Smart Cities er ansvarlige Cities

2 Min læsning

Skraldespande der beder om at blive tømt, biler der kører selv, en bygning der kalder på en servicetekniker, en drone som monitorerer trafikken, løbehjul, cykler og biler som vi alle sammen kan bruge, ingen køer, ingen ventetid, kriminalitet der bliver stoppet før det går i gang og et 5G netværk, som trækker det hele. Alt afhængigt af hvor du står i forhold til fremtidens smarte byer, er førnævnte enten et dataforurenet overvågningsmareridt eller et vidunderligt uforløst potentiale for et bekvemt og effektivt borgerliv. I ugens Elektronista har Christiane Vejlø lektor på Aarhus Universitet og leder for Center for digital omstilling af byer og samfund Martin Brynskov i studiet til en snak om nutidens og fremtidens smarte byer.

LYT TIL PROGRAMMET ELLER ABONNER PÅ ELEKTRONISTA I DIN YNDLINGSPODCAST-APP

Shownotes

Martin Brynskov er lektor på Aarhus Universitet og leder af Center for digital omstilling af byer og samfund.

The digital fabric of life beskriver blandt andet at det digitale er gået fra at være et tilvalg til at være en fast vane i vores liv.

Helsinki er en af de byer, der er særligt ambitiøse på det digitale, blandt andet med dataetik og -sikkerhed som mærkesag.

Man tænker måske ikke over det, men Danmark er faktisk meget langt fremme som en smart by med overblik – vi har fx haft CPR-registret i årevis, mens et land som Japan først for nylig er ved at indføre CPR-numre.

Brynskov og Vejlø taler om Internet of Things – hvis du er mere nysgerrig, kan du læse artiklen om fænomenet Internet of Ears her.

I løbet af programmet bliver der blandt andet sagt disruption, smart cities og andre tech-buzzwords, og i den forbindelse anbefaler vi at genhøre program #337 om Tech-bullshit-barometeret.

Apropos smarte byer og tilhørende transport, bruger Christiane for tiden disse el-løbehjul til at komme fra a til b, efter hendes cykel er blevet stjålet.

Brynskov og Vejlø taler om sammenhængen mellem smarte byer og overvågningskapitalisme. Hvis du er så heldig at skulle forbi Heartland Festival i løbet af weekenden, er Christiane Vejlø moderator for en talk om netop overvågningskapitalisme med Christina Boutrup og Rikke Frank Jørgensen – du kan læse mere om eventet her.

Christiane anbefaler igen serien Chernobyl, hvis univers virkelig drager hende.

Du kan læse mere om hvad der sker med Smart Cities i Danmark her eller om hvad der sker på et globalt plan i artiklen her.

Ugens app- og anbefaling

Martin Brynskov anbefaler spillet Hatch, der både er underholdende og giver et indblik i fremtidens gaming og internetforbindelse.

Du kan følge Martin Brynskovs på twitter her: @brynskov

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 5 =

No Comments Yet.