Gamer-nyt: Genial action og spillet, der får dig til at græde

3 Min læsning

Tag med på eventyr i Frankrig under pestens hærgen i 1349 og oplev et medrivende dramatisk eventyr. Eller sænk skulderne og skyd på alt, hvad der rører sig i det vidunderligt kaotiske Rage 2. Her er de bedste spil, du kan spille lige nu.

Rage 2 er uhøjtideligt, useriøst og ualmindeligt sjovt

Rage 2 fås til Xbox One, PC og Playstation 4

I Rage 2 er der så lidt fokus på historien, at det føles helt forfriskende. Det er én stor, dum actionfilm, og så snart spillet har forklaret, hvorfor du skal ud og dræbe mutanter, så holder historien sig mere eller mindre i baggrunden.

I stedet møder du en kæmpe stor verden fyldt med masser af aktiviteter. Der er massevis af fjendtlige lejre, du kan erobre, konvojer af biler du kan stoppe og et væld af nedfaldne rumstationer fyldt med avanceret teknologi, fra før dommedag hærgede planeten.

Du kan frit vælge, hvad du vil. Der er ingen krav om at gå ét bestemt sted hen eller gøre noget særligt. Du kan rejse rundt, skabe kaos, udføre missioner eller bare udforske. Og det hele er bare vild sjovt, for de helt fundamentale elementer i Rage 2 fungerer nemlig eminent. Som spiller har du ikke bare pistoler og maskingeværer til rådighed, du bliver også udstyret med superkræfter som at hoppe ekstra højt i luften, kaste med fjender eller få alt omkring dig til at flyve op i luften, når du hamrer ned i jorden for fuld hammer.

De mange måder, du kan håndtere kampe i Rage 2 gør, at hver eneste slåskamp er dynamisk, interessant og vanvittigt sjov. Det er faktisk så sjovt at slås, at du ender med at opsøge alle mulige for at angribe fjender og vride så meget juice af Rage 2 som overhovedet muligt.

Med Rage 2 kan du læne sig tilbage i sofaen, slappe af og blive godt underholdt. Spillet vil nemlig bare gerne underholde, og det gør det til perfektion.


Pesten hærger Frankrig i det hjerteskærende ‘A Plague Tale’

A Plague Tale: Innocence fås til Xbox One, Playstation 4 og PC

Vi er i Frankrig. Året er 1349, og pesten, eller Den Sorte Død, hærger Europa. Sygdommen spreder frygt og rædsel i landsbyer landet over, og midt i det kaos bliver den gribende historie om teenagepigen Amicia og hendes lillebror, Hugo, fortalt i det fænomenale ‘A Plague Tale’

Du spiller som Amicia, som sammen med Hugo er på flugt fra inkvisitionen. Ridderne fra inkvisitionen dræbte alle på familiens gård og er desperate for at få fingrene i Hugo. Han er nemlig syg, og alle frygter han er smittet med pesten. Hele spillet handler om at beskytte Hugo, sørge for at inkvisitionen ikke fanger jer, og så handler det om at finde en kur til den sygdom, der plager din lillebror.

Fortællingen om Amicia og Hugo og jeres rejse igennem Frankrig er fantastisk fortalt. Der går ikke lang tid ,før du er dybt investeret i, at beskytte Hugo og sikre, at alle kommer igennem eventyret. Det betyder også, at dette ikke er et actionspil, faktisk langt fra. Dit primære værktøj i spillet er en slynge, som du kan kaste sten med, og den bruges til at distrahere vagter, så du kan snige dig forbi dem.

Og så er der rotterne. Til tider vil enorme flokke af sygdomsbefængte rotter melde deres ankomst, og kun ild kan beskytte dig og Hugo fra dem. Når rotterne kommer, forvandler spillet sig pludselig til det rene gys, hvor ét forkert fejltrin betyder den sikrer død. Det er intenst, uhyggeligt og en oplevelse, der bliver siddende i kroppen lang tid efter spillet er slut.

Selve oplevelsen af at spille A Plague Tale kan til tider være kluntet, men det bliver fuldt opvejet af en gribende historie, der gør dig tung om hjertet og måske får dig til at snøfte lidt i sofaen.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × three =

No Comments Yet.