Elektronista shownotes #361 – Internetlegender og en ed, du skal skrive under på

3 Min læsning

Hvordan ville verden have set ud, hvis vi ikke havde haft the World Wide Web? Selvom Internettet trækker rødder helt tilbage til 1960’erne, så var det først i starten af 90’erne at almindelige mennesker fik mulighed for at surfe på nettet gennem det, som så blev kaldt the World Wide Web. Idéen kom fra en Tim Berners Lee, som havde en tanke om, at det burde være nemmere at få adgang til al den viden, der allerede var på internettet. Tim Berners Lees tidlige arbejde med www-idéen korrelerede med, at en ung fransk ingeniør og militærnægter kom til Cern for at gøre tjeneste. Han mødte Berners-Lee fordi de sad lige ved siden af hinanden. Han forstod www-projektet som en af de få og fik af sin iøvrigt kvindelige chef lov til at arbejde med på idéen, hvis han lovede ikke at sige det til nogen. Manden som arbejdede sammen med Tim Berners-Lee og programmerede fundamentet for det net, vi bruger hver eneste dag, hedder Jean François Groff. Ham har Christiane Vejlø mødt og interviewet, da han var i København til årets Techfestival, og det kan du høre meget mere om i ugens program, der har besøg af Thomas Madsen-Mygdal, stifter af Techfestival.

Lyt til programmet eller abonner på Elektronista i din yndlings podcast-app

Shownotes

Gæst i studiet er Thomas Madsen-Mygdal, entreprenør, IT-pioneer og stifter af bl.a.Techfestival.

Elektronista dækker hvert år Techfestival, en festival der sætter fokus på samspillet mellem mennesker, etik og teknologi. Du kan lytte til programmerne fra de tidligere år her: #267 – Danmarks nye Techfestival (og unicorn-sex) og #312 – Care or die.

Christiane har interviewet Jean François Groff, der har programmeret og lagt fundamentet for selveste World Wide Web (www) på Techfestival, og taget de bedste klip med i ugens program.

Jean François Groff, programmøren der lagde fundamentet for den digitale verden, vi bevæger os i hver dag.

“It’s just one of those cases of serendipity. Of being the right person at the right time”

Jean François Groff om starten på The World Wide Web.

Http er en protokol for, hvordan din browser på din telefon eller computer beder om information fra en server. Der er nogle standarder for, hvordan den forespørgsel sendes ud, og hvordan du får et ‘svar’ igen.

HTML er et kode- og programmeringssprog, som du kan læse meget mere om her.

I don’t see much innovation in the web per say, but I do se a lot of development in connectivity, in how we are connected to each other.

Jean François Groff om fremtiden for Interenettet og The World Wide Web.
150 mennesker fra 43 forskellige lande har sammen kreeret “The Copenhagen Pledge” på årets Techfestival i Kødbyen.

Første år af Techfestival udkom The Copenhagen Letter, og sidste år blev det The Copenhagen Catalog. Thomas kommer direkte fra afsløringen af årets direkte udgivelse som afslutning på festivalen, nemlig The Copenhagen Pledge. Formålet med eden er at skabe et menneskeligt rum i en techverden og -industri, der ellers kan blive domineret af hierakier og og rigdom. Det tog 150 forskellige mennesker fra 43 forskellige lande 24 timer af nedskrive eden, som du kan læse meget mere om her.

Christiane og Thomas har begge underskrevet The Copenhagen Pledge – se videoen på Instagram her.

Ethicswashing lægger sig op af greenwashing, hvor man siger, skriver eller gør noget for at virke miljøvenlig, selvom man egentlig ikke er det. Ligeså er begrebet ethicswashing en handling for at fremstå etisk, frem for rent faktisk at være det.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + six =

No Comments Yet.