Hvad kan de nye Iphones? Et kig på slowfies og kunstig intelligens

5 Min læsning

Til manges forbløffelse har Apple ikke hævet priserne på sine tre nye iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Men det er da også den største overraskelse i Apples nye høst af mobiler.

Hvad kan de nye Iphones, og er de værd at investere i? Apple har traditionen tro lanceret en ny omgang smartphones, og Elektronistas garvede techskribent Leif Bomberg har kastet et kritisk blik på de nye telefoner og features.

Hvert år i september vendes blikket hos millioner af smartphonebrugere verden over sig mod Cupertino i Californien. Der, i hjertet af Silicon Valley, har Apple sit ringformede globale hovedsæde med Steve Jobs Theatre i midten. Tirsdag aften lagde den flotte mødesal adresse til årets høst af nye iPhones. Tre dugfriske modeller, der dog ikke imponerer helt så meget som de rammer, hvor de blev præsenteret. Umiddelbart er to ting dog værd at bemærke: De nye kameraer på Apple- mobilerne, som virkelig ser ud til at være et fremskridt og så ikke mindst prisen: For første gang i mange år har Apple nemlig ikke hævet prisen i forbindelse med udgivelsen af nye iPhones. I artiklen her kan du læse meget mere om, hvad de nye smartphones kan.

4 hurtige om de nye iPhones:

  • Tre nye telefoner i flokken – Apples nye modeller hedder iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max
  • Flere kameraer – iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har begge fået et ekstra kamera på bagsiden.
  • Features til amatørfotografen – kameraerne på de nye iPhones bruger kunstig intelligens til at opdage motiver hurtigere, kan optage smarte slowfies til dine sociale medier og tage billeder selv i dårligt lys med Night Mode-funktionen.
  • Less is more – for første gang i årevis har Apple ikke sat priserne op ved lanceringen af de nye iPhones.
iPhone 11 kommer i seks glade farver

Hvad kan de nye Iphones egentlig, og hvad får man for pengene?

Først og fremmest får man i de nye Iphones mobiler, der er hurtigere end forgængerne. Derudover har to af de nye Iphones, nemlig Iphone 11 Pro og Pro Max hele tre kameraer på ryggen. Hurra! Det betyder, at Apple ikke længere skal bruge software til at skabe de fotomæssige effekter, som de større søskende kan levere med deres to og tre billedskydere.

Kameraerne kan bruge kunstig intelligens til at opdage motiver og belyse dem bedre, så de står mere klart og detaljeret end før. Desuden har iPhone 11 fået Night Mode i stil med flere af sine konkurrenter fra Android lejren. Det sikrer fotos under selv meget dårlige lysforhold. I forbindelse med præsentationen viste Apple, at iPhone 11 kan tage ret imponerende flotte landskabsbilleder og portrætfotos med spændende nye perspektiver.

Endelig har også iPhones selfiekamera fået forbedringer. Det er nu på 12 megapixel og kan indspille både video i 4K kvalitet og lave selfievideoer med slow motion: Slowfies. Mon ikke, vi nok skal få en masse at se til den slags videoer på de sociale medier! Apple iPhone 11 Pro skal man betale fra 8.899 kroner for, mens Pro Max med den store skærm koster mindst 9.799 kroner.

iPhone 11 Pro og Pro Max kommer med tre kameraer.

De nye Iphones kan tåle en dukkert

Processoren indeni er Apples nye A13 Bionic, som Apple hævder er verdens hurtigste – både i regnekraft og grafik. Som konkurrenterne fra Qualcomm, Huawei og Samsung har processoren integreret kunstig intelligens, der bl.a. kan bruges til foto.

Skærmen har samme størrelse som på Xr – 6,1 tommer. Det er stadig et LCD-display. En OLED variant er der ikke blevet råd til. Batteriet er blevet en smule større, så driftstiden på en opladning er blevet øget med en time.

iPhone 11 rummer desuden en mere præcis Face ID ansigts-genkendelse, det nye iOS 13 styresystem og en Dolby Atmos lydchip til surround sound. Telefonen er også vand- og støvtæt efter IP68 specifikationerne. Den betyder, at man kan tabe den på to meter vand i 30 minutter, uden at den drukner.

Apples iPhone 11 er pakket ind i aluminium og glasflader på både forside og bagside. De fås lakeret i de fire nye kulører i grøn, sort, lilla, gul og hvid. Modellerne har enten 64, 128 eller 256 GB lager.

iPhone 11 Pro er vandtæt og kan tåle at ligge 30 minutter på fire meter vand uden at drukne.

De nye Iphones kan få en fotograf frem i de fleste

Fotografer vil sikkert mene, at Apples to nye toptelefoner er blevet mere professionelle og derfor fuldt fortjener det nye efternavn Pro. Det er da også i de tre kameraer på ryggen, at man skal finde de vigtigste forbedringer på iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

De tre kameraer er nu fordelt på en vidvinkel, en tele og en super-vidvinkel. Alle tre med 12 megapixel billedsensorer og muligheden for at optage video i 4K med 60 billeder i sekunder (fps). Det vil sige en kvalitet, der nærmer sig til, hvad man kender fra tv.

Det helt specielle ved de nye kameraer er, at man kan bruge dem på samme tid. Det ser spændende ud, når man kan se samme motiv blive optaget med tre forskellige brændvidder. Hvis man vil lege videre med optagelserne fra iPhone 11 Pro, kan man efterfølgende redigere og klippe billeder og video sammen direkte på sin mobil.

Tele-objektivet på iPhone Pro og iPhone Pro Max har en zoom med to gange optisk forstørrelse. Det lyder ok, men vigtigere for mange er, at iPhone nu har fået en rigtig brugbar Night Mode, der sikrer lang eksponerings-tid, så man kan tage fotos og video i nærmest mørke.

De to nye topmodeller har naturligvis også fået Apples nye A13 Bionic processor ombord, der skal være 20 pct. hurtigere end A12 på Xs modellerne. Samtidig er strømforbruget reduceret, så iPhone 11 Pro kan køre mellem fire og fem timer længere på en opladning.

Apple iPhone 11 Pro skal man betale fra 8.899 kroner for, mens Pro Max med den store skærm koster mindst 9.799 kroner.

På iPhone 11 Pro og Pro Max kan man lade de tre kameraer optage på samme tid. Det giver nye spændende foto- og videomuligheder.

Se de nye Iphones ‘live’ i præsentationsvideoen

https://www.youtube.com/watch?v=H4p6njjPV_o

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six + twelve =

No Comments Yet.