ELEKTRONISTA TESTER: NINTENDO 3DS XL

3 Min læsning

Af Mikkel Winther

Elektronista har haft fingrene i den nye, og kæmpestore, Nintendo 3DS XL, der er den største håndholdte spillekonsol i meget lang tid.

Skærmene på 3DS XL er 90% større end forgængeren

NØJ! Den er stor!

Da jeg fik min Nintendo 3DS XL ud af pakken blev jeg overrasket over hvor Xtra Large den egentlig var. Den er kæmpestor! Men helt og aldeles på den gode måde, for denne maskine er en markant forbedring af den originale Nintendo 3DS udgivet i starten af sidste år.

3DS XL findes i blå, rød og sølv

For god ordens skyld er her en kort forklaring af hvad en 3DS er, og hvad den ikke er. Nintendo 3DS er en efterfølger til den meget velkendte Nintendo DS. Forskellen er ikke kun navnet men også indmaden, der er radikalt anderledes og giver oplevelser der ikke er mulige på den gamle maskine. Blandt disse oplevelser er den indbyggede 3D skærm, der gør det muligt at se ægte 3D (som i biografen), uden brug af briller. En ret sej ting.

Hvad gør så XL unik?

Med Nintendo 3DS XL er der ikke tale om endnu en efterfølger, men blot en større version af den originale 3DS. Og stor betyder flere ting: først og fremmest er selve skærmene kæmpe store. De er næsten dobbelt så store som på den, nu lille, 3DS. Det er ret store skærme, og det giver gamle spil et helt nyt liv at opleve dem på en så stor skærm. Det føles som om du genopdager hvor fantastiske de er.

3DS XL ligger fantastisk i hånden

Men med et stort ydre kommer også et interessant problem. Nemlig at XL udgaven ikke er særligt lommevenlig. og så er der det absolut største problem ved maskinen:

Der følger ikke oplader med i pakken.

Du læste rigtigt. Ingen oplader. Du får bare maskinen og en manual. Grunden til dette er fordi Nintendo forventer, at de fleste der køber denne maskine allerede har den gamle 3DS, og bare kan bruge den oplader.

Så alle der er førstegangskøbere får sig en ret grum overraskelse når de bagefter skal ud og købe en oplader til et par hundrede kroner. Flot tænkt Nintendo.

Storebror og lillebror

Men i sidste ende, så foretrækker jeg klart at bruge denne maskine frem for min gamle 3DS. Jeg elsker simpelthen bare de større skærme, og den føles bedre i mine hænder. Den er selvfølgelig ikke nem at have med sig i tasken, men nu om dage er det alligevel sjældent jeg ser folk tage både en iPhone/iPad med sig og en dedikeret spillemaskine, når førnævnte sagtens kan erstatte behovet på farten.

Og det så er den helt anden diskussion, om tiden er løbet fra Nintendo og om der er plads til en dedikeret spillemaskine i lommeformat når jeg alligevel bruger mere tid på min iPad. Men det er en anden diskussion til en anden dag.

3DS XL er i sandhed "big and beautiful"

Indtil da, kan jeg kun varmt anbefale Nintendo 3DS XL hvis du alligevel ikke tager dine maskiner udenfor, og vil have det bedste af det bedste.

Nintendo 3DS XL er i butikkerne lige nu, og vejledende udsalgspris er 1899,- uden spil eller oplader. Elektronista fik tilsendt en enhed af Nintendo til anmeldelsen.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 2 =

1 Comment
 • Annika
  september 3, 2012

  Personligt synes jeg det er rart at nogle begynder at give folk valget mht lader.
  Aner ikke hvor mange ladere jeg har til diverse GPSer, Kameraer mm – som jeg ikke bruger fordi jeg i forvejen har X der er magen til.
  Bare der gøres opmærksom på det, på kassen, med store bogstaver!

  Kan forestille mig at der stadig er en del der vil bruge dem – ved i hvertfald at alle mine små nevøer som ikke har en tablet eller mobil (endnu) har eller er igang med at spare op til en af de tidligere versioner.