ELEKTRONISTA TIL FORPREMIERE PÅ DET NÆSTE DANSKE HITMAN SPIL

3 Min læsning

Af Mikkel Winther

Med dets mere end 200 ansatte er IO Interactive uden sammenligning Danmarks største spiludvikler. Firmaet blev sat på verdenskortet med deres Hitman-serie i 1998, og har siden da oplevet enorm succes på verdensplan.

Den danske lejemorder er klar igen

Spillene handler om lejemorderen med kaldenavnet “Agent 47”, der på kreative måder dræber hans ofre, der ofte selv er uden moralske skrubler. Spillene lader dig hoppe i forklædninger, snige dig rundt og være den perfekte lejemorder – gerne med lidt sort humor kastet indover.

Det er gået stærkt siden 1998, hvor det første Hitman så dagens lys. Det er blevet til fem spil, en film og fra næste år af vil der være hele to spilstudier der arbejder på Hitman spillene (danske IO Interactive og et i Canada). IO Interactive er i sandhed en af de største danske succeshistorier både i og udenfor spilindustrien.

Agent 47's rejse tager ham tværs over USA

Verdenspremiere i Danmark

Det er nu seks år siden, at det fjerde Hitman spil udkom (Hitman: Blood Money), og for at vise hvad firmaet har arbejdet på siden, da blev Elektronista inviteret med til forpremieren på det næste spil i serien, sammen med en håndfuld udvalgte danske fans af serien. Og der var mange fans til stede.

Danske fans fik som nogen af de første i verden mulighed for at prøve spillet

Køen strakte sig fra firmaets hoveddør på Kalvebodbrygge og helt ud til fortorvet. Køen summede af snak om hvad der mon skulle ske, og der var en mærkbar forventningsglæde blandt de mange fans, der skulle blive blandt de første mennesker i verden til, at ligge hånd på en tidlig udgave af det femte spil i serien – Hitman Absolution.

Der var kamp om at være den næste til at spille Hitman Absolution

Absolution følger endnu engang Agent 47 på job, men denne gang er det en langt mere personlig historie da 47 er på hævntogt efter han bliver tvunget til at dræbe hans eneste nære relation fra de fire andre spil, nemlig kvinden Diana. Det bringer 47 på tværs af USA i jagten på svar og hævn.

Den personlige rejse for 47 er ikke kun afspejlet i historien, men også i kraft af den form for vold spillet gør brug af. Det er meget mere aggressivt og mere ekstrem end de tidligere spil i serien. Noget der understreger, at fløjelshandskerne nu for alvor er kommet af 47’s hænder.

Hitman serien startede tilbage i 1998

Ikke bare et arbejde, men en passion

Lige så meget som de mange fans, der var mødt op sent på aftenen, var ekstatiske for at prøve spillet var der samme energi og passion blandt alle de mange udviklere hos IO.

Selvom klokken var langt over 20:00, var alle stadigvæk på arbejde og duften af aftensmad serveret i kantinen ved siden af understregede blot, at dette er firmaets store baby, der får alt den opmærksomhed firmaet overhovedet kan give det. Uanset om det så betyder, at der skal arbejdes til sent ud på natten en ganske almindelig onsdag aften.

Hitman Absolution har et budget der rivaliserer de største Hollywood film

Spillet er uden tvivl den største satsning firmaet har lavet indtil nu, og ambitionerne er også derefter med Hollywood skuespillere involveret og banebrydende motion-capture brug til at fortælle spillets historie.

Hitman Absolution udkommer den 20. november på PC, Playstation 3 og Xbox 360.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + twenty =

No Comments Yet.