En god jul med 3 stærke spil under juletræet – God of War: Ragnarok, Pokémon Scarlet og Pentiment

7 Min læsning

‘God of War: Ragnarok’ er et spil om en far, der er desperat for at bevare forbindelsen til sin søn gennem hans teenageår. Ja, det er også et spil hvor en stor, vred, mand svinger sin økse igennem alfer og trolde, alt imens han truer med at rive hovedet af Odin. Men konklusionen på historien om den græske krigsgud Kratos, der søgte tilflugt i det kolde nord, er først og fremmest historien om en forældre, der skal acceptere at nu er dagen kommet, hvor barnet selv vil bestemme og indflydelsen man som forældre har over sit barn er væk.

Omdrejningspunktet for ‘God of War: Ragnarok’ er Kratos og hans søn Atreus, der forsøger at forhindre Ragnarok og dermed verdens undergang. Spillet er en direkte opfølger til ‘God of War’ fra 2018, og det betyder at du træder ind i anden halvdel af en historie, der allerede er i fuld omdrejning. Derfor kan det være lidt svært at huske alle detaljer om spillets store karaktergalleri. Heldigvis er der i starten af spillet et meget kort resumé, som forhåbentlig kan hjælpe dig med, at huske alle detaljerne.

For når først ‘God of War: Ragnarok’ går igang, så fjerner det ikke foden fra speederen. Her er et spil, som målrettet ved hvad det vil opnå både med dets hjerteskærende historie om at være en forældre, og samtidig underholde med dets vidunderlige fortolkninger af de nordiske guder. I dette univers har Odin mere til fælles med Tony Soprano, som den kyniske leder af alle de nordiske guder. Mens Thor er en fordrukken, overvægtig, vred mand der hellere vil dræbe alt omkring sig end at forholde sig til sine følelser og sin datter.

Historien i ‘God of War: Ragnarok’ fylder rigtig meget, og skuespillerne der vækker karakterne til live gør et fænomenalt arbejde med at skabe troværdige personer med dybde og overbevisning. Men det er også et actionspil, og det er et spil der i den grad leverer på alle fronter. Kampene mod alle mulige væsner er intense og udfordrer. Med rig mulighed for at variere din spillestil med forskellige våben og opgraderinger, der gør det muligt at tackle de mange kampe på den måde du foretrækker.

Og selvom spillet tager længere tid at gennemføre spillet end det tager, at se de første tre sæsoner af Game of Thrones, mister det aldrig sit bid eller bliver forudsigeligt. Det er et spil der konstant overrasker og begejstrer. Uanset om det er fordi du rejser til et nyt sted eller får adgang til et nyt angreb, der giver helt nye muligheder for at angribe dine fjender.

‘God of War: Ragnarok’ er en uovertruffen triumf, og et spil der formår at blande glæden ved et godt actionspil med en dybtfølt historie, der er værd at se til vejs ende.

Du vil elske God of War: Ragnarok hvis:

  • Du elsker spil som ‘The Last of Us’ og ‘Horizon: Forbidden West’
  • Du vil se forrygende fortolkninger af de nordiske guder

God of War: Ragnarok fås til Playstation 4 og Playstation 5

Pokémon Scarlet og Violet genopfinder den 25 år gamle Pokémon-serie helt fra bunden

Pokémon serien af spil har eksisteret i 25 år, og lige siden de to første spil (Pokémon Red og Pokémon Blue) har det været en ustoppelig kæmpe succes. Faktisk så stor en succes, at formlen som spillene har været bygget op omkring har stået stort set uændret i et kvart århundrede. Men nu bliver der endelig rystet godt og grundigt ved fundamentet. For det nyeste skud på stammen, Pokémon Scarlet og Pokémon Violet, tager nemlig den velkendte formular og ændrer grundlæggende på den.

Det hele handler selvfølgelig stadigvæk om, at du som ny Pokémon-træner skal rejse ud i verden, fange nye Pokémons, dyste mod andre trænere og til sidst kalde dig selv for Pokémon Mester. Denne hjørnesten er der ikke pillet ved, og det er omdrejningspunktet for hele dit eventyr. Men derfra er der en masse nye tiltag.

Det største nye tiltag er, at du kan bevæge dig frit rundt i hele spillets enorme verden. Du kan nemlig frit udforske og gå på eventyr som du ønsker det. Vil du helst til storbyen med det samme og tage kampen op mod dens trænere, så kan du bare gøre det. Vil du hellere ud i vildmarken, fange Pokémons og måske finde den sagnomspundne legendariske Pokémon så kan du bare gøre det. Spillet bestemmer ikke for dig, og du kan selv bestemme hvordan din rejse skal udfolde sig.

Når du så er ude på din rejse, skal du stadigvæk fange Pokémons og dyste mod andre. Det foregår alt sammen som det plejer: De to Pokémon trænere skiftes til at bestemme, hvad deres Pokémon skal gøre og så udspiller begivenhederne sig. Det er strategisk og kræver ingen reflekser. I stedet gælder det om, at tænke i styrker og svagheder, både når det kommer til ens egne Pokémons og dem der står overfor en. Strukturen er ganske simpel, men det virker og det er svært ikke at blive fuldkommen opslugt af spillets struktur og forrygende verden.

Resultatet er et spil med en vidunderlig solbeskinnet verden at udforske, et væld af fantastiske Pokémons og et spil hvor kampen mod andre trænere er spændende og medrivende. Har du spillet Pokemon i tyve år er dette et fremragende friskt pust, der opfylder den store Pokemon fantasi om en verden du kan udforske som du vil

For alle andre er dette bare et fremragende Pokemon spil og det bedste serien har været i meget lang tid

Du vil elske Pokémon Scarlet og Pokémon Violet hvis:

  • Du elsker Pokémon Go og vil have en mere udfoldet oplevelse
  • Er klar til at opleve et storslået, overdådigt og fremragende Pokémon spil som du aldrig har set før

Pokémon Scarlet og Pokémon Violet fås til Nintendo Switch

(spillene er fundamentalt ens. Forskellen ligger i, at nogle udvalgte Pokémons kun kan fanges i hver af de respektive spil)

Løs mordgåder og lær dine naboer bedre at kende i det unikke ‘Pentiment’

‘Pentiment’ er et af de mest unikke spil du længe har set. Det er en mordgåde, der foregår i starten af det 16. århundrede i udkanten af Tyskland. Som kunstneren Andreas skal du snakke med alle byens borgere, lære dem at kende og forstå deres motivationer før du til sidst kan udpege en morder.

Det første der rammer én, når man spiller ‘Pentiment’ er spillets helt unikke visuelle stil. Det er ulig noget andet spil, og er dragende fra første færd. Samtidig er det også et spil, der til tider kan føles som en bog. For når Andreas bevæger sig ud i verden og leder efter spor, så snakker alle rigtig meget til ham.

Der er rigeligt at læse i spillet, og det er værd at læse hvert et ord. For ikke nok med at du skal udpege en morder til sidst. Så har det også konsekvenser for spillet hvem du snakker med og hvornår. Foreksempel kan en rask vandretur med præsten, med filosofisk debat om liv og død, tage hele dagen og så er der pludselig ikke mulighed for at svinge forbi de andre personer på din liste, som du ville snakke med. Hvert et valg du tager som Andreas har nemlig konsekvenser, og den viden du opsamler kan bruges til at åbne nye samtaler med andre personer i byen eller lukke ned for andre muligheder fordi ikke har fået snakket med de rigtige mennesker.

‘Pentiment’ er en meget stor mundfuld, og det er til tider et ret krævende spil. For det vil have dig til at engagere dig, læse alting og ikke skynde dig igennem noget. Det er et spil, der vil have dig til at tage den med ro og opleve alle facetter det har at byde på.

Og accepterer du spillet for dets præmisser, så venter der dig et enormt velskrevet spil med flydende dialog, spændende personer og selvfølgelig en mordgåde der strækker sig langt og bredt. Lad dig ikke skræmme af spillets unikke udseende eller mangel på action. ‘Pentiment’ er som en god bog, der langsomt folder sin verden ud og belønner dem der bliver hængende med en helt unik og fremragende oplevelse.

Du vil elske Pentiment hvis:

  • Du vil have et virkelig specielt spil, der har substans og tyngde
  • Vil have det bedste bud på, at krølle sig sammen på sofaen med en god bog bare som et computerspil

Pentiment fås til Xbox og PC

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + ten =

No Comments Yet.