FILMTJENESTEN NETFLIX LANCERER I DANMARK

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Nu er det officielt og ikke længere blot rygter. Det amerikanske streaming tjeneste Netflix kommer til Danmark sidst på året. Men hvad bliver prisen?

Netflix er en filmstreamingstjeneste hvor du kan bruge løs lige så meget du orker for en fast månedlig pris. Ligesom vi kender det med musik på Spotify. På Elektronista har vi længe haft glæde af den amerikanske del af det store Netflix filmbuffet. En af grundene til at tjenesten så hurtigt fik succes i USA var især fordi den kunne afspilles fra alle de mange spillekonsoller, som stod rundt omkring i de amerikanske hjem. Hvilket i praksis jo betød, at filmene faktisk kunne ses på fjernsynet og ikke kun på den lille computerskærm. Senere er tablet og smartphone apps også kommet til og det er nu muligt for amerikanerne at se Netflix film ligegyldig hvilket skærm de er i nærheden af.

Nu kommer Netflix altså til Danmark og der loves både danske og internationale titler. Jeg er spændt på hvordan indholdsmixet bliver og om det bliver anderledes end den amerikanske version, som allerede har en del danske film. Men Netflix er i forvejen ikke udstyret med de nyeste film, og generelt har  filmtjenester i vores region haft svært ved at skaffe et særligt imponerende katalog. Mit bud er at Netflix i Danmark kommer til at markedsføre et kæmpe udvalg af film, men at de ikke vil kunne cleare rettigheder til de bedste tvserier og nyeste film, som ligger i den amerikanske udgave. Hvis de alligevel formår det, så er danske filmtjenester for alvor i problemer. Men der skal nu heller ikke så meget til at overgå dem.

Der er endnu ingen meldinger om hvad Netflix i Danmark kommer til at koste. Amerikansk Netflix koster omkring 50 kr.  Jeg regner det for helt utænkeligt, at et dansk Netflix vil blive prissat ligeså lavt. Tjenesten bør dog ligge under de 100 kr.  99 kr. som Spotify er sandsynligt.

Hvis du ikke kan vente på den danske version af Netflix kan du se Elektronista guiden til hvordan du kommer igang med den amerikanske. Som altså nok også vil have et bedre film udvalg. Normalt skal du bruge unblock-us.com servicen for at sikre at dit hjemmenetværk får adgang til Netflix , men da jeg lige tastede Netflix.com ind fra netværket på mit kontor kunne jeg overraskende nok få adgang til min amerikanske konto. Nok fordi tjenesten er ved at teste ting af i Danmark.

Danskere som har lyst til at blive medlem hos den danske del af Netflix kan skrive sig op på Netflix.dk forlyder det. Den side var dog ikke aktiv da jeg forsøgte.

Har du planer om at hoppe på Netflix? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Opdateret: Ifølge Beep er datoen for Netflix lanceringen i Danmark nu fastlagt til 5 oktober.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − ten =

No Comments Yet.