Fire fantastiske spil du kan spille lige nu

7 Min læsning

Sunset_Overdrive_forall_SunsetCity

Velkommen til verdens fedeste efterfest

(Sunset Overdrive fås til Xbox One)

Verdens undergang er en fest. Ihvertfald hvis du spørger Sunset Overdrive, der omfavner det totale kollaps af samfundet med en næsten barnlig glæde. Intet er så galt, at det ikke kan gøres til en eksplosion af farver, morskab og jokes.

Sunset Overdrive tager sin start efter, at en ny energidrik er blevet sat til salg i Sunset City. Drikken giver dog lidt mere end bare sukkerholdig energi; den forvandler også alle til mutanter. Du er en af de få, som ikke drak noget, og skal nu skabe en ny hverdag, hvor det kun gælder om to ting: At overleve og at overleve med stil.

Sunset Overdrive

Sunset Overdrive ved godt, at det er fjollet. Det er faktisk stolt af det. Det stiller sig gerne op på den højeste bjergtop og skråler, at det er et computerspil og stolt af det. Derfor er spillets logik udelukkende bygget op omkring filosofien om “er det her sjovt”, og hvis svaret er ja, så finder du det i Sunset Overdrive.

Her er en næsten barnlig mangel på selvkontrol, når det kommer til alt fra spillets brug af farver, lyde og humor. Der sker altid noget, alting er skruet op til 11, og det er på alle måder et spil med speederen i bund. Tempoet er højt, også når det kommer til selve spildelen. Faktisk er dine chancer for at overleve markant større, hvis du altid er i bevægelse, og bevægelse er alt lige fra at løbe på væggene til at bruge telefonledningerne som en svævebane.Sunset Overdrive i bevægelse

I de første par timer kan Sunset Overdrive virke utroligt overvældende. For Sunset Overdrive er lige så meget et actionspil, som det er et stunt-, parkour- og ekstremsports-spil. Det jonglerer et virvar af forskellige hatte, og spillet åbner dets port op på vid gab fra første minut, og giver dig adgang til næsten alle dine evner fra starten af.

Det tager nogle timer at blive fortrolig med spillets og dets gameplay-systemer. Men når det først klikker, så løfter spillet sig fra at være et godt actionspil til et sublimt actionspil. Pludselig kan du se, hvordan hele byen bliver en stor legeplads for dig og dine akrobatiske evner, og hvad der virkede ekstremt faretruende er nu let som ingenting. Sunset Overdrive er et sjældent syn i spilbranchen; det har lige så mange kvaliteter, som det har nytænkning. Det er et spil, du ikke må snyde dig selv for.

Elektronista anbefaler til

– Dig der er klar til et actionspil, der ikke tager sig selv seriøst på nogen måde.

 

Absurd og genial heksejagt

(Bayonetta 2 fås til Wii U, fås også i en Special Udgave med både det første og andet spill)

Screen-Shot-2013-06-11-at-7.36.56-AM

Bayonetta 2 er nærmest definitionen på Japan. Det er overdrevet på et sådant niveau, at det på ingen tænkelig måde kunne lade sig gøre andre steder end landet, hvor alt virker sindssygt, når man kigger på det udefra.

Men som med så meget andet, så er der mening med galskaben – også i Bayonetta 2. Et spil, hvor du styrer en heks, der slås mod både engle og dæmoner, alt imens hun har pistoler monteret på både hænder og stiletter. Det er overdrevet, og genialt.

Bayonetta 2

Karakteren Bayonetta er i sig selv et studie. Hun er definitionen på hyperseksualisering med sin umulige fysik, kurver og bevægelser. Og selvom Bayonetta og fremstilling af hende burde være afskyelig, så er det i realiteten alt andet end det. Hun er om noget en af de stærkeste kvindelige karakterer i noget spil til dato. Hun hviler i sig selv, sin fysik og seksuelle udstråling. Det er lige så meget et våben for hende, som pistolerne på hendes stiletter. Det er tydeligt, at den udstråling hun besidder i spillet ikke er til for at være noget at se på. Det er et værktøj for hende i spillets univers, og det gør det svært at se hendes udklædning som andet end et bevidst valg fra den kvindelige skaber bag karakteren. For Bayonetta viser, at kvinder i spil kan være (overdrevent komisk) sexede og samtidig fuldblods dræbermaskiner.

Bayonetta-2

Og sidstnævnte er Bayonetta i en høj grad. For lægger man alt sexen til side, så gemmer der sig bag det et uhyre præcist, gennemarbejdet og poleret actionspil, der altid har speederen i bund og hele tiden forventer, at du som spiller kan følge med. For taber du pusten ender det meget vel med, at du må spille banen om igen. Bayonetta 2 kræver, at tungen holdes lige i munden konstant, for spillet er en konstant overflod af sansebombardementer. I løbet af de første tyve minutter i spillet står du ovenpå et jetfly, der flyver gennem en storby, alt imens du tæsker engle og dæmoner, der lander på toppen af flyet. Det er maksimalt, overdrevet og vanvittigt sjovt.

Har du mod på en rigtig udfordring, hvor sejren føles fantastisk, når den endelig kommer, så skal du hive fat i Bayonetta, for dette er blandt årets mest udfordrende spil.

Elektronista anbefaler til

– Dig der vil overraskes og have et sublimt actionspil.

Det bedste der er sket for Ringenes Herre længe

(Middle-Earth: Shadow of Mordor fås til Xbox One,  Playstation 4 og PC)

MiddleearthShadowofMordor_Screenshot_TalionMelee2

Tolkiens utroligt populære univers er et, vi alle er blevet udsat for gennem de sidste ti år. Uanset om det er historien om Frodo og Sauron eller Bilbo og Smaug, har Ringenes Herre været en fast del af vores kultur. Men selvom nogen er ved at nå smertegrænsen for hvor mange hobbitter, de kan udsættes for, så skal du alligevel lige læse med her. For uanset om du er fan af Tolkiens univers eller ej, så er her et spil, du simpelthen ikke må gå glip af.

Shadow of Mordor er et nyt actionspil i Ringenes Herre-universet, og det foregår i tomrummet mellem Hobbitten og Ringenes Herre-filmene. Det betyder, at spillet ikke er lænket fast til hverken Bilbo eller Frodos historier, og i stedet kan udforske Tolkiens univers på helt nye måder.

wisegamers-middle-earth-shadow-of-mordor-2

Det gøres ved, at du følger Talion, en af Gondor Ridderne, der holder vagt ved Den Sorte Port, som adskiller Mordor fra resten af verden. Freden varer dog ikke evigt, og en dag begynder Sauron at røre på sig (i hvad der bliver starten på Ringenes Herre), og sender tre af sine kaptajner afsted mod Den Sorte Port. Her bliver Talion og hans familie dræbt i slaget om porten.

Talion får dog ingen hvile i døden. I stedet bliver han opsøgt af en gammel Elver-ånd, der brændende ønsker sig hævn over Sauron. Ånden bringer Talion tilbage til de levendes verden, og sammen går de på hævntogt gennem Mordor med ét mål: At dræbe Saurons tre kaptajner, der slog Talion og hans familie ihjel.

2557567-middleearthshadowofmordor_talionfaceoff_screenshot

Vejen til hævn er lang, og på den kommer Talion til at møde en mindre hær af orker og andre væsner i Mordor. Men modsat det typiske actionspil, så er de ikke bare hjernedøde fjender, du kan hakke i stumper og stykker. De bliver dine ærkefjender takket være “Nemesis”-systemet. Det går ud på, at de orker, som er en etableret del af Saurons hær og ikke bare almindelige fodsoldater, husker alt hvad der sker omkring dem.

Så hvis du angriber en gruppe, og løjtnanten når at komme væk, vil han huske kampen, som den dag han overlevede et slag mod Talion. Det vil påvirke hans attitude overfor dig, og måske gøre ham så selvsikker, at han i fremtiden vil prøve at angribe dig, mens du ikke venter det. Skulle en ork besejre dig, så vil han stige i graderne, og slår du ham ihjel, bliver der et tomrum i Saurons hær, som påvirker alle de andre orker. Shadow of Mordor er lige så meget et actionspil som det er social manipulation af, hvordan orkerne ser dig som modstander, og hvordan de selv opfører sig i verden. Og når det så endelig bliver tid til at slås mod orkerne, gemmer der sig i Shadow of Mordor et herligt actionspil, der giver dig frihed til at angribe hver enkelt kamp på mange forskellige måder.

Shadow of Mordor ville også uden Ringenes Herre-licensen være et sublimt spil, og det er i bund og grund den største ros, det spil kan få. Fans af universet vil få lidt ekstra fan-service, og alle andre får et af årets absolut bedste actionspil.

Elektronista anbefaler til

– Dig der elsker store åbne verdener med masser action og missioner.

 

På gangsterjagt i Hong Kongs beskidte gader

(Sleeping Dogs: Definitive Edition fås til Xbox One, PC og Playstation 4)

Sleeping-Dogs

For små to år siden udkom spillet Sleeping Dogs til Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet blev lidt et af undergrundshit, og historien om undercover-betjenten Wei Shen, der må infiltrere Hong Kongs farlige Yakuza, var fantastisk at følge. Spillet kombinerede heftige slåskampe, intense jagter gennem Hong Kongs tætbefolkede gader og fantastiske skuddueller med en unik asiatisk flair, der gjorde det til en helt unik oplevelse.

sleeping-dogs-definitive-edition-trafi-na-ps4-i-xbox-one-w-pazdzierniku-140734232851

Nu er spillet blevet genudgivet til de to nye konsoller Xbox One og PlayStation 4, med forbedret grafik og i fuld HD. Spillet kommer også pakket med alle de ekstra udvidelser, der kom til spillet efter dets oprindelige udgivelse. Selve historien og spillet er præcis magen til den pakke, der udkom for to år siden, men gik du glip af den lille perle dengang, er her muligheden for at samle det hele op i en definitiv udgave af spillet.

Elektronista anbefaler til

– Dig der gik glip af Sleeping Dogs i 2012 og elsker GTA-serien.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × four =

No Comments Yet.