Flappy Bird- Spillet du vil hade at elske

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hvordan bliver en spilapp med 80er grafik og en sværhedsgrad der gør at man ikke kan spille mere end få sekunder af gangen til et kæmpe hit? Elektronista har drevet sig selv vanvittig med Flappy Bird. (opdatering: 9 feb 2014- spillets vienamesiske fader bryder sammen under successen og vil trække spillet fra appstore. Se mere nederst). 

Photo 05-02-14 10.27.41

Det skal åbenbart være et eller andet med fugl, når vi skal spilde utrolig mange timer på et spil på vores smartphone. Seneste über populære fuglespilapp er det Vietnamesisk udviklede Flappy Bird. Spillet ligner et arkadespil fra 80erne og spillet udfordrer da heller ikke med en avanceret historie. Det handler om en fugl der flyver. Spilleren holder fuglen oppe ved at trykke gentagende på skærmen. Trykker man ikke falder fuglen. Og så gælder det ellers om at holde fuglen i den rigtige højde når den skal navigeres forbi en række forhindringer. Men spillet er så svært at det er umuligt at holde fuglen flyvende mere end få sekunder af gangen. I min første spilsession nåede jeg sølle 6 point med utrolig mange forsøg!

flappy bird screenshot

Men hvorfor er Flappy Bird så overhovedet så vanedannede? (Se også ungdomsreporteren “Det hittede på et frikvarter). For mig har det rigtig meget at gøre med at jeg bliver provokeret. “Din lille åndsvage bit-fugl- du skal kraftedeme ikke komme her og tro jeg ikke kan få mere end 6 point!” Og så så man lige mig trykke “start” igen for gang nummer 700. Jeg kan ikke sige så meget om hvad der sker og om der sker noget efter man har fået fuglen igennem en række rør. Så langt er jeg nemlig ikke kommet. Det er heller ikke sikkert jeg gør, men tro mig når jeg siger at jeg vil prøve og eftersom hver session kun varer få sekunder er der nærmest ikke det øjeblik hvor man ikke liiige kan få presset et spil ind.

Photo 05-02-14 10.01.06

Flappy Bird er lavet af en enkelt 29 årig vietnamesisk udvikler. Han hedder Nguyen Ha Dong og bor i Hanoi. Nguyen har udviklet spil i 4 år og har lige for tiden 3 spil i top 10 i appstore. Du kan selv hente spillet til din iPhone i appstore eller Google Play. Det er gratis og fuld af reklamer som du alligevel aldrig ser fordi du er så koncentreret. Hvad er din rekord?

Opdatering: Spillets fader bryder sig ikke om det pres Flappy Bird successen bringer med sig. På Twitter har han meddelt at “det ødelægger mit simple liv. Jeg hader det nu” og at han vil trække det fra appstore søndag den 10. feb. Så det er med at skynde sig hvis man skal nå at se hvad det var de allesammen talte om.

Hvorfor tror du han siger han vil trække spillet? Fordi han reelt set ikke kan klare mere, fordi han vil skabe ekstra opmærksomhed omkring spillet så mange downloader det nu? Fordi det kan få folk til at insistere på at han ikke må trække det og dermed “overgive” sig og give folket hvad de vil have?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − thirteen =

1 Comment
  • Allan V
    februar 6, 2014

    Må jeg anbefale Badlands til iOS som en mere stemningsmættet pendant til det der 80’er-retro bit-hejs. Imponerende at et så lettilgængeligt-og-svært-at-mestre spil kan være så flot – og styres med kun én finger! (Bonusanbefaling: spil med ørebøffer på!)