FORELSKET MICROSOFT VISER WINDOWS MAKE OVER FREM

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

(Først trykt i Elektronista Inbox Magasinet som udkommer hver fredag. Du kan skrive dig gratis på listen lige nu og hver uge modtage nyheder og trends fra det digitale univers.)

Gode gamle Microsoft er nærmest ikke til at kende for tiden. Som en nyforelsket lidt for voksen mand kan den gamle IT gigant bare ikke kan holde op med at logre og snakke om sin opblussede kærlighed til den gamle flamme Windows. Nu med kraftigt make over på både PC, tablets og smartphones. Det er umuligt at åbne et blad, et website eller et fjernsyn uden at blive blæst omkuld af et væld af budskaber omkring Microsofts nye Windows initiativer og de produkter som huser dem. 1 millard dollars siger rygtet at Microsoft er igang med at fyre af for at fremme det nye Windows. Hold da op! Så vil man da virkelig også gerne ud over rampen.

Men er det nye Windows så opmærksomheden værd? Jeg kan faktisk ikke sige det endnu. Jeg mangler stadig at lave en virkelighedstest med kombinationen af smartphone, tablet, PC og Xbox før jeg vil konkludere noget. Men jeg synes det ser ret lovende ud. Det flisebaserede Metro interface er ihvertfald noget helt andet end vi før har forbundet med Windows, og det er forfriskende at se Microsoft turde træde ud på helt ny grund.

Men det manglede da egentlig også bare. Microsoft har længe være bagud i styresystems racet, hvor Apple og Android har holdt noget der mest af alt lignede en lukket fest. I IT branchen kan man hurtigt komme til at se gammel ud, og med et væld af yngre modeller i overhalingsbanen bliver det nemt do or die. At gøre ingenting er ikke rigtig en gangbar strategi i den brusende innovationsflod. (se bare hvordan det gik Kodak, Blockbuster og Blackberry).

Men vil Windows kunne mase sig ind og skabe en hellig treenighed af 3 store? Microsoft er overbevist. HTC og Samsung satser på det og Nokias overlevelse afhænger af det.

Se også Elektronista’s quick guide til de 3 store styresystemer.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 13 =

3 Comments
 • Jørgen
  november 2, 2012

  ” I IT branchen kan man hurtigt komme til at se gammel ud” – det må vist være iOS, du snakker om… ;-)

 • I am curious to find out what blog platform you’re using? I’m experiencing some small security problems with my latest blog and I’d like to find something more safe. Do you have any suggestions?

 • Mobile Learning Solution
  december 15, 2018

  Even I am also looking for some secure blog platform. Any ideas will be appreciated. Loved reading this article though.