Fremtidens App kender dine behov før du selv gør!

3 Min læsning

Af: Cille Bjerring Larsen

Vi skal i fremtiden vente os endnu mere af vores apps, end hvad vi gør i dag. De såkaldte Anticipatory apps kan nemlig forud dine behov, før du selv var klar over at disse behov overhovedet eksisterede.

Anticipatory apps

Er disse apps noget vi skal frygte? Nej, vi skal nok nærmere se dem som en hjælp til at fokusere på vigtigere ting, mens vores apps forudser vores næste skridt og åbner en ny app som hjælper os videre i vores gøremål. Googles bud på denne måde at bruge fremtidens teknologi på hedder Google Now og om det siger de selv, at det er ”de rigtige oplysninger på det rigtige tidspunkt” Og det lyder jo egentlig meget praktisk.

Her kan du se en lille film fra Google om hvordan Google Now fungerer.

Dine apps begynder så at sige at tale sammen og baseret på bl.a. vaner, indtastninger og GPS-signal, kan dine mobile enheder hjælpe dig til en mere gnidningsfri hverdag.

Sådan som det rent praktisk fungerer, er at alt hvad du har indtastet i kalender, noter, osv huskes og kommer frem lige når du står og skal bruge det. Det kan være at du skal leje en bil i lufthavnen og skal bruge bookingnummeret. Når din GPS kan “mærke” at du er i lufthavnen finder den bookingnummeret frem til dig. Flere eksempler på hvordan bilens aircondition tænder når man nærmer sig bilen eller en påmindelse om at du er på vej den forkerte vej i forhold til den indtastede destination i din kalender, er blot nogle af de interessante forudsigelser anticipatory eller predictive apps kan hjælpe tilbyde os.

google now

Den mobile enhed bliver mere end bare en telefon, den sørger for at alt hvad du skal bruge er lige ved hånden præcis når du skal bruge det. Man kan forestille sig hvor kærkommen informationer om ekstra trafik er, inden morgenmødet for netop det område du befinder dig i. Dette er baseret på din indtastede begivenheder og lokale trafikmeldinger -eller en ekstra vejrudsigt når kalenderen byder på picnic i parken og det trækker op til regn.

Hvor Android brugerne har Google Now har Apple ikke på samme måde en platform af denne type. Her er det i stedet 3. parts apps der skaber den forudsigende faktor. Her kan nævnes kalender apps som Fantastical eller Calvetica som på en fed måde sætter dine ting i system og skaber sammenhæng mellem dine aftaler, fødselsdage og andre informationer i dine sociale netværk.

Kort sagt kan disse forudsigende apps være dig behjælpelig når du ikke selv har forudset dit næste træk. Se det som en digital assistent som kan hjælpe dig gennem hverdagen så smertefrit som muligt.

Vi vil se meget mere til denne tendens i løbet af 2014 og du kan godt begynde at glæde dig, for det er virkelig tale om en tendens der kan åbne øjne for en helt ny måde at bruge den digitale teknologi på.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five + seven =

No Comments Yet.