Friture-stegte gadgets advarer mod for hurtige modeluner

2 Min læsning

Amerikansk fotograf tager utraditionelle midler i brug for at gøre os opmærksom på, at vi skifter gadgets ud lige så tit som menuer på fastfood-restauranter.

gadgets stegte 1

Er vi begyndt at gøre med elektroniske gadgets, som vi betragter fastfood? Noget, som er hot og godt lige nu, men som erstattes med noget nyt, lige så snart en ny model er arriveret?

Helt sikkert er der noget om snakken.

gadgets stegte 2

Fabrikanter af f.eks. smartphones og tablets udsender hele tiden nye maskiner og markedsfører dem så stærkt på nye features, hurtigere hastighed osv, at det store publikum straks tror, deres nuværende telefon eller tablet er forældet og ikke kan anvendes længere.

Tænk blot på Apples nylige lancering af iPhone 6.

gadgets stegte 4

 

I ugerne op til præsentationen mangedobledes anmeldelser til forsikringsselskaberne om, at nuværende iPhone 4 eller 5’ere pludseligt var gået i stykker eller stjålet – send venligst penge, så jeg kan købe en ny (iPhone 6)…

Fotografen Henry Hargreaves bruger dybstegning til at visualisere vores lemfældige holdning til gadgets i dag.

Vel at mærke smartphones, tablets, laptops og iPods, som han først har vendt i en dej, inden han har lagt dem i en frituregryde.

gadgets stegte 5 ny

 

Hargreaves fortæller, at han blev inspireret til ideen – eller lad os bare kalde det en provokation – da han så en video med japanske børn, der friture-stegte en Playstation – nærmest som en religiøs handling.

Se hele fotografens serie af groteske, men tankevækkende billeder her. Velbekomme….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine − two =

No Comments Yet.