Gumulon – Spillet du skal gumle dig igennem

3 Min læsning

Savner du udfordringer på spilfronten? Spillet Gumulon er en ret anderledes måde at spille på, og hvis du ikke er bange for at se lidt dum ud, mens du sidder og spiller i bussen, så er det med at hente dette spil i en ruf.

Gumulon

Af: Cille Bjerring Larsen

App’en Gumulon er et spil, der styres gennem bevægelser som ses via det forreste kamera på din smartphone. Vi har før set spil, der styres af bevægelser, såsom fx Move til Playstation, hvor bevægelserne trackes af den lysende kugle på remoten – og nu kan du så også få lov lade din mund styre et spil på din smartphone.

Gumulon er det første af sin slags – og her skal du altså tygge og dermed bruge dine bevægelser til at styre spillet.

Den nye måde at spille på kalder producenten chew-controlled gaming. Du skal ved at tygge hjælpe hovedpersonen Ace – et storøjet minearbejdende rumvæsen – op gennem minen. Hver gang du tygger, hopper Ace og griber sig fast på vej opad, men du skal sørge for, at han slipper på det helt rette tidspunkt. Ellers falder han ind i minens vægge og længere ned i minen. Et simpelt spil som kan underholde dig i ret lang tid.

http://youtu.be/cVUHq9e4oC8

Man kunne være nervøs for, at kameraet ikke kan følge med, når du tygger og derfor efterlader dig med irritation over spillet, men tvært imod lader det faktisk til at fungere ret godt.

Synes du at det bliver en kende for pinligt at sidde der i bussen og tygge løs, så kan du også bruge touch funktion, men må så selvfølgelig nøjes med blot 1 point i stedet for 2 som du får, når du bruger din mund til at styre spillet. Men hvis kæben bliver træt undervejs, har du altså muligheden for at bruge dine fingre til hjælp.

Hele missionen er at hjælpe hovedkarakteren Ace op i friheden, da et forfærdeligt forhistorisk monster skaber gru og rædsel i minen. Som i de fleste andre spil skal der være nogle yderligere point at samle, og det er i Gumulon-spillet Guminium Crystals som du skal samle så mange af som muligt på din vej gennem minen.

Gumulon

Spillet af lavet af tyggegummiproducenten Stridegum, som vil have dig til at tygge deres tyggegummi, mens du spiller spillet. Det kan altså sagtens lade sig gøre uden, der ser bare en kende mere fjollet ud. Ved at scanne QR.koder på tyggegummipakkerne kan der hente ekstra features og andre fordele. App’en er altså lavet for at sælge mere tyggegummi. Ikke desto mindre et godt påfund, der giver mange timers underholdning.

Ud over god underholdningsværdi en anden nævneværdig faktor ved spillet, at lydsiden er en af de bedre. Melodien til spillet er faktisk behagelig at lytte til til forskel fra mange andre, og så er grafikken legende og sjov.

Du kan også blære dig overfor dine venner ved at dele din highscore på facebook.

Trænger du til nye udfordringer på spilfronten, så skal du give dette spil et forsøg.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 − five =

No Comments Yet.