Gaming guide: 90’erne er på mode igen i to af årets bedste spil

8 Min læsning

Der er rigeligt med nostalgi i denne gaming guide. Både 90’erne og kærligheden til den første Playstation 1 fylder en del. For hvem husker ikke Crash Bandicoot, der nu har fået helt nye spil?

Gammel klassiker fra 90erne bliver genoplivet, og indfrier alle forventningerne

Hvis man har ejet den første Playstation tilbage i 1996, så har det været næsten umuligt ikke at stifte bekendtskab med Crash Bandicoot. Den kække, og ret underlige punggrævling, blev øjeblikkeligt et definerende ikon for Playstation-konsollen og den uofficielle maskot.

Det hjalp selvfølgelig også, at de tre Crash Bandicoot spil der kom til Playstation 1 alle sammen var helt igennem fantastiske. Nu mere end 25 år senere får serien så langt om længe dets officielle fjerde afsnit i serien, der selvfølgelig har fået titlen “It’s about time”.

Crash Bandicoot 4 føles på alle måder som en moderne fortsættelse af de grundsten der blev lagt af de tre originale spil. Du styrer din karakter rundt på skærmen, i en forudbestemt løbebane hvor du skal undgå fjender, indsamle æbler og forsøge at finde alle de mange hemmeligheder hver eneste bane gemmer på.

Det er et spil der har sine rødder solidt plantet i fortiden, for her er ingen store, åbne, verdener at udforske eller nogen af de innovationer som er sket på spilmarkedet siden 1996. Det føles som et spil fra dengang, der er blevet bragt ind i vores tid og har fået en visuel make-over, men ellers bibeholdt dets oprindelige udtryk. Det hele handler stadig om at hoppe fra platform til platform, holde tungen lige i munden og have super hurtige reflekser. Det er et spil, som kan være særdeles udfordrende, men stadig er sjovt hver eneste gang du må starte en bane forfra fordi du ikke var hurtig nok til at flytte dig.

https://youtu.be/5qF5JrciMnU

For fans af serien betyder det, at man øjeblikkeligt kan genkende Crash Bandicoot sjælen, og se at den er tilstede i alle aspekter af spillet. For nytikomne så betyder det, et spil som til tider kan være frustrerende svært, men også har en så forfinet kerne, at det også kan underholde alle dem som ikke er vokset op med Crash Bandicoot.

Crash Bandicoot 4 er for fans af serien et kærkomment nostalgitrip, hvor alt føles præcis som det gjorde dengang i gamle dage. For alle dem som ikke er vokset op med Crash Bandicoot, så byder det fjerde spil i serien på udfordrende baner og krævende præcisionsarbejde, leveret på en måde som spil bare ikke laves på mere.

Du kommer til at elske Crash Bandicoot 4 hvis:

  • Du voksede op med serien, og elsker den
  • Vil have et udfordrende platformsspil, som ingen andre i genren kan tilbyde det

Crash Bandicoot 4: It’s about time fås til Xbox One og Playstation 4

Watch Dogs: Legion er et genialt actionspil, som er lige dele Black Mirror og Mr. Robot

Når man første gang trykker “Play” og actionspillet “Watch Dogs: Legion” starter, så ligner det på overfladen så mange andre actionspil. Det bruger de samme byggesten som den populære GTA-serie, i form af en storby fyldt med mennesker, hvor du kan løbe frit rundt på alle gader og stræder, alt imens der er biler du kan stjæle og kaos du kan skabe.

Alle du møder i London har en personlighed, og er nogen du kan rekruttere til din sag

Men selvom Watch Dogs: Legion på overfladen ligner en kopi af GTA spillene, så gemmer der sig noget langt mere nyskabende lige under overfladen. For når du starter Watch Dogs: Legion er du nemlig ikke en skruppeløs skurk eller en hemmelig agent. I stedet er du den nye leder af hacker-kollektivet DedSec, der forsøger at redde London, hvor facisme, takket være Brexit, har slået rod i England og teknologi bliver brugt til at undertrykke Londons borgere efter et terrorangreb.

For at erobre London tilbage skal du opbygge DedSec som en undergrundsbevægelse, og det gør du ved at rekruttere Londons beboere til at hjælpe din sag, og selvfølgelig hacke alle sikkerhedssystemer du finder. For den store “gimmick” i Watch Dogs: Legion er, at enhver person du møder på gaden kan rekrutteres. Alle de personer du normalt går forbi på gaden i ethvert actionspil, har i Watch Dogs et navn, et skema over ting de laver hver time i døgnet og så har de også en masse forskellige evner du kan bruge til at hjælpe dig sag. Nogle er gode til at hacke droner, andre har måske særlig viden eller adgang til hurtige biler.

Skal du foreksempel ind og hacke et sikkerhedssystem i en bygning som er under ombygning? Så find en håndværker i Londons gader og overbevis ham om at blive en del af DedSec. NU har du en hacker-håndværker til rådighed, som du kan tage direkte kontrol over. Nu kan du vandre direkte ind i bygningen, forklædt som håndværker og snige dig ind til de sensitive sikkerhedssystemer.

For i Watch Dogs: Legion er der ikke én helt. Der er en bred vifte af helte, som du rekrutterer blandt alle Londons borgere, og enhver du finder på gaden kan rekruttteres. Alle lige fra den ambitiøse bankmand, den pensionerede buschauffør over til den hemmelige agent der drikker kaffe rundt om hjørnet. Det er dit helt eget unikke hold af hackere, og det kommer til at være anderledes fra alle andre der spiller Watch Dogs: Legion.

Det er en fantastisk idé, og det at du kan vandre Londons gader tynde for at lede efter lige præcis dén ene person du har brug for, giver spillet en masse gode personlige historier du kan fortælle, når du er igang med at bekæmpe facismen i Londons gader.

At Watch Dogs: Legion så ovenikøbet er sjovt at spille gør det ikke værre. Uanset om du har lyst til at klare spillets mange missioner ved at snige dig rundt eller skyde dig forbi modstanden, så kan det hele lade sig gøre. Og hvis du er særligt glad for den ene eller anden tilgang, så kan du samtidig rekruttere præcis den type person, som matcher din spillestil og skabe dit ustoppelige hold af DedSec hackere.

Hvis man skal koge essensen af Watch Dogs: Legion ned, så vil det være en blanding af tidens mest populære spil. Der er lige dele GTA, Far Cry og Assassins Creed i det. Men der er også en masse unikke idéer i spillet, som løfter det langt over “at være en kopi af GTA” og op i en klasse for sig. Hvis du vil have et actionspil, der har en unik stemme og giver dig friheden til at angribe missioner som du vil, så er Watch Dogs: Legion spillet du har ledt efter.

Du kommer til at elske Watch Dogs: Legion hvis:

  • Du elsker spil som Assasins Creed og GTA
  • Du altid har drømt om at skabe din egen hacker-hær bestående af tilfældige borgere

Watch Dogs: Legion fås til Xbox One, Xbox Series X / S, Playstation 4, Playstation 5 og PC

Syv år efter dets oprindelige udgivelse fortjener, geniale, “Pikmin 3” endelig en plads i rampelyset

Hvis du var en meget dedikeret Nintendo-fan tilbage i 2013, så stødte du måske på spillet “Pikmin 3”. Et sjovt, charmerende og strategisk spil der på trods af dets mange kvaliteter aldrig fik nogen stor succes. Så nu prøver Nintendo igen, efter syv år, at give spillet en ny chance på Nintendo Switch med en “Deluxe” udgave.

I spillet hopper du i rumdragten på tre astronauter, der styrter ned på en fremmed planet og må overleve i en fremmed verden. Alt imens de leder efter mad og reservedele til deres rumskib, så de kan komme hjem igen.

Det hårde arbejde med at overleve på den fremmede planet skal dog ikke udføres af astronauterne selv. Til det arbejde har de nemlig de såkaldte Pikmins. Små blomster-lignende dyr, der følger efter astronauterne og kan dirigeres rundt med.

Stort set alle spillets udfordringer skal nemlig løses ved at bruge Pikmins til det. Finder du et kæmpe stort batteri, som kan bruges til en reservedel? Få en håndfuld Pikmin til at bære det tilbage til rumskibet, imens du udforsker videre med resten af din Pikmin hær. Du skal nemlig bruge dem til alt fra at nedbryde murer, finde mad og bekæmpe de mange fjendtlige dyr der lurer overalt i landskabet.

For at overleve i Pikmin 3 handler det om at tænke strategisk. Det gælder hele tiden om, at udnytte den sparsomme tid du har hver dag til, at udforske, finde nye reservedel og mad, så du og dit hold af astronauter kan overleve. Derfor er det også vigtigt, at huske hvad de forskellige typer af Pikmins kan, da nogle af dem er bedst til bestemte opgaver. Du er mere en dirigent og general, der kommanderer rundt med dine Pikmins, fremfor selv at være den der udføre det grove arbejde og det kræver et solidt overblik for at nå alle de opgaver som spillet ligger for dine fødder.

Heldigvis formår spillet hele tiden at tilføje mere kompleksitet og koncepter i et gradvist og roligt tempo, så du aldrig føler du overrumplet men i stedet åbner det op for nye og spændende måder at løse opgaverne du møder op.

Til sammen betyder det, at Pikmin 3 er et genialt spil fra ende til anden. Det er utroligt kreativt, sjovt og har den magiske evne til at være en tidsrøver af de helt store. Hver eneste gang du stopper med at spille det, så kan man ikke andet end at tælle timerne til, at man kan komme tilbage til dets skæve univers og ens hær af små Pikmins der skal ud og finde frugt. Med denne genudgivelse har Pikmin 3 fået en ny chance for, at få opmærksomhed og denne gang bør du ikke gå glip af det.

Du kommer til at elske Pikmin 3: Deluxe hvis:

  • Strategispil er lige din kop te, og du vil have et anderledes twist på genren
  • Du er verdensmester i at have overblik når tingene bliver hektiske

Pikmin 3: Deluxe fås til Nintendo Switch

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − twelve =

No Comments Yet.